Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Atmosférou nabitý horor,který má skvělý a napínavý příběh,skvělé lekačky,dobré efekty,příjemné a skvěle hrající herce.Pořád sem si řikal,jak může nějaká laciná americká duchařina vybouchat 70sát míčů a už sem to pochopil ;-) Gradace děje je úžasná,herecký koncert Kyla Gallnera téměř šokující,protože herecky válí opravdu mimořádně a Virginia Madsen je ve svých skoro padesáti nejen skvělou herečkou,ale hlavně neskutečně sexy samicí :-) Po Insidious maximální hororový zážitek,bál jsem se od první do poslední minuty,příběh i jeho pointa téměř dokonalé.Potěšil mě konec,občas jsou takové,jako byl zde potřeba.Pro mě další horor show a od Amíku další ghost surprise ;-) Duchařina je prostě moje a já se nenudil ani chvilku. 88%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konzumní morbidita pro jednadvacáté století aneb Silent Hill v Amityville... Filmy, kterým máte uvěřit, protože se to stalo nebo protože by se to třeba mohlo stát, mohou být vyprávěny různě. Peter Cornwell vsází ve svém The Haunting in Connecticut na obrazotvornou stránku věci, na působivou moderní kameru, na maximální možné tempo příběhu a co možná nějvětší počet pohledů do tváře zla. Pro mě však víceméně bezostyšně a zbytečně tlačí "na pilu", jako by se sám bál trochu tajemnějšího minimalismu, bez zbytečného předehrávání a vnucování dílčích (vý)jevů. Já sám bych klidně vsadil na dokumentárnější syrovost, něco ve stylu úvodních a závěrečných fototitulků, kde by příběh nejen otevřeně vyprávěl, ale taky dokázal klást znepokojivé otázky. Bezchybně funguje atmosfericky přená hudba Roberta J. Krale, snad akorát škoda té absence čistě nehudebních, na zvuku/ruchu postavených pasážích. Takže celkově? Jedna nepěkná historie, jedna velmi pěkná Amanda Crew, jeden překombinovaný závěr a jeden napůl zplacený úvěr (pro atmosféru). Duchařina, která říká víc, než by musela, přesto ji však v rámci žánru řadím k malým překvapením. [final rate: 65%] ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomilá duchařina snažící se navázat na oldschoolovou americkou tradici žánru. Jak už zde bylo několikrát vytesáno v kámen, nestaneme se zde svědky ničeho byť jen vzdáleně připomínající originální filmový počin. Vše je od začátku předvídatelné a je tak hned jasné na čem filmaři staví především. Herecký ansábl ušel, jen mi moc neseděl představitel hlavní role... totiž, že ostatní ho hravě přehrávali a to včetně těch dvou děcek. Škoda, že tam nebylo více Amandy Crew, to by bylo velice příjemné zpestření. Prostě lepší než drátem do oka, řekl bych .) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní a generický duchařský horor, opírající se především o rádoby moderní zpracování a poměrně očekávané lekačky. Prosím vás, takovéhle horory nemůžou nikoho bavit - není tam atmosféra, dopředu víte, co se plus mínus stane v následující scéně, děj tak nějak lážo plážo plyne až se přistihnete, že je vám vlastně jedno, jak to skončí. Tenhle typ "televizních" hororů cílovka snad jen pro všechny ty televizní konzumenty čehokoli nebo teenagery, kteří přišli o všechny hororové klasiky. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomím, jaké stupidity jsem byla nucena ve svém oblíbeném "baf-žánru" v posledních letech vydržet, jsem za "Hrůzu v Connecticutu" neskonale vděčná. Kdyby ještě trochu více zapracovali na nějaké té originalitě, pořešili psychiku postav (skvělý Kyle Gallner) a přidali ještě pár lekaček (fungují skvěle), byl by to plný počet. Ale i tak nadprůměr.;-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • Ed Warren a Lorraine Warren, kteří se podíleli na vyšetřování případu, vyšetřovali také případ v Amityville. (Chatterer)

Reklama

Reklama