Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle pravdivého příběhu kluka, který měl rakovinu a možná halucinace z léčby, kterou procházel. Film opět upozorňuje na to, že ten kdo věří v Boha, potká i Ďábla. Příběh je sám o sobě dost smutný a je okořeněn hrůznou událostí z minulosti, která se vrací do součastnosti. Silný příběh plný mrtvol a strachu. Asi dvakrát jsem se nefalšovaně leknul. Je celkem jedno, zda tomu věříte, ale já věřit chci....berte to jako varování. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomilá duchařina snažící se navázat na oldschoolovou americkou tradici žánru. Jak už zde bylo několikrát vytesáno v kámen, nestaneme se zde svědky ničeho byť jen vzdáleně připomínající originální filmový počin. Vše je od začátku předvídatelné a je tak hned jasné na čem filmaři staví především. Herecký ansábl ušel, jen mi moc neseděl představitel hlavní role... totiž, že ostatní ho hravě přehrávali a to včetně těch dvou děcek. Škoda, že tam nebylo více Amandy Crew, to by bylo velice příjemné zpestření. Prostě lepší než drátem do oka, řekl bych .) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další kousek, kterému se docela dlouhou dobu dařilo unikat mé pozornosti. Teprve v poslední době jsem se více zaměřil na horory s převážně duchařskou/nadpřirozenou tématikou a tak přišla konečně řada i na tento film. Do jaké míry se film inspiroval „skutečnými událostmi“ jsem si moc nezjišťoval, ale stačilo si přečíst několik zajímavostí na internetu o případu rodiny Snedekerových a bylo mi to hned jasné. Jde jen o další tuctový film, který se snaží obohatit na údajném neštěstí jiných a jak jinak nesmí chybět ani další „rádoby strašidelný dům“. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem tu narazil na několik opravdu povedených momentů/scén, kvůli kterým určitě stojí za to tento film vidět. Musíte však přistoupit na fakt, že si budete neustále v duchu opakovat, že podobný děj jste už viděli někde jinde…Pokud vám to však nevadí, určitě se u toho alespoň trochu pobavíte. Protože Peter Cornwell přece jenom dokázal vytvořit docela zajímavou atmosféru, která se táhne napříč celým dějem a několikrát se nebál vůbec přitlačit na pilu. Což slabší povahy asi budou těžko rozdýchávat. Většina lekacích scén je sice snadno předvídatelná, ale najde se zde i několik velice vydařených momentů, ve kterých nechybělo ono pověstné napětí. Zvláště pak flashbacky z minulosti stály za to. Záběry z pitevny jsou k nezaplacení. Co se hereckých výkonů týká, tak ty byli dost průměrné, ale ostatně to byl celý film, takže i po této stránce bude zřejmě převládat spokojenost.50% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, famózní střih, bezchybná kamera, dobré herecké výkony - to vše charakterizuje tenhle horor. Bohužel příběh filmu si drží zajímavost tak do 60. minuty, ale pak se zvrhává do šílené duchařiny plné strachu. Což to bych možná ještě vydýchal, ale to, že ta rodinka furt bydlí v domě a den co den se nechá děsit k smrti, to mi přijde už hodně směšné. Člověk je stvořený podle mě tak, aby se strachu a pokud to nelze, tak od něj utíkal. A to bych udělal teda já i s celou mojí rodinkou. Spakovat hacafraky, sednout třeba do letadla a zmizet na týden k moři. Pokud by mě zlo dohonilo i tam, tak teprve potom by se dalo uvažovat jak s tím zlem bojovat. ... Každopádně film ode mě dostane 4 hvězdičky, protože práce kameramanů je opravdu na velmi vysoké úrovni. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých príbehov, ktorý ak ma pevný základ v slovnej formulácií... "podľa skutočnej udalosti", upadá na prevedení a celkovom hodnotení. Samozrejme, česť výnimkam. Fakt hruza, pretože tu vážne nie je čo... ak by som to porovnaval s "Drag Me to Hell" tak aj 2* sú ešte veľa... Príbeh má potenciál, ale pod inou taktovkou a s iným zložením, takto 3/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Tento příběh se poprvé objevil v románu "In A Dark Place: The Story of a True Haunting", jehož autorem je Ray Garton. (Chatterer)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)
  • Natáčelo se v Kanadě a to ve městech Winnipeg a Teulon. (Chatterer)

Reklama

Reklama