Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Náhodou vůbec ne tak špatné jak jsem očekával a v porovnání s nedávnou až ostentativně blbou krávovinou Unborn výrazně milé překvapení. Příběh je samozřejmě jedno velké klišé, ale tak nějak mě to stejně celkem bavilo i postoprvé. Dramatická linka s nemocným chlapcem snímku docela prospívá, není to s ní pak tak vyloženě tuctové, jako v ostatních duchařinách. Na druhou se film bere strašně moc vážně, což mu v některých pasážích spíše škodí, trocha béčkového nadhledu by neuškodila (na což však tvůrci - vzhledem k tomu, že hlavní hrdina umírá na rakovinu - neměli koule). Průměrné, sledovatelné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Dům postavený na místě márnice, tak to rozhodně není nejvhodnější místo pro život. Podivnými sny všechno začíná. Na řadu příjdou nepříjemné vize, které zaplaví vaši mysl přes den. Minulost pomaloučku zasekne drápky a vyplouvá na povrch. Nejdříve jsou to jen malé nic neříkající záblesky. Pak vás pohltí a vtáhne do sebe a vy začnete mít problémy sami se sebou a ostatními. Ke všemu se začnou v domě dít zvláštní věci a ozývat se podivné zvuky. Vy se nakonec budute muset postavit zlu čelem, protože stejně nebudete mít jinou možnost. Jak to dopadlo? Mattovi rakovina zcela zmizela. Dům byl opraven, přestavěn a prodán. Noví majitelé už si na žádné podobné události nestěžovali. Jeden z filmů, na který se nebudu koukat v noci o samotě, protože jsem se nechala vtáhnout do děje a odpoutala se od přítomnosti. Vyděsil mě můj pes, který šel prozkoumat proč svítí obrazovka počítače. Skočil na mě oběma packama a já jsem měla co dělat, abych úlekem s jekotem nepadla k zemi. Takže z toho něco měli i naši sousedi. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Snímek přichází s osvědčenou hororovou klasikou v podobě "Inspired by a true story" starého domu s děsivou minulostí, jejichž hrůzy a tajemství musí hlavní hrdina postupně začít odhalovat. Námět příběhu je zajímavý a je nápaditě a působivě zpracován. Herci, včetně hlavního představitele, sympatického Kyla Gallnera, své postavy ztvárnili přesvědčivě. Spousta scén je opravdu povedených, např. vytírání podlahy nebo promáčklá zeď. Také se dočkáme spousty lekaček, které jsou však vyváženy rozrůstajícím se příběhem a stupňujícím se dějem. Působivá pro mě byla závěrečná, ohnivá, scéna. Pár momentů mi přišlo lehce přehnaných, ale to je jen malá trhlina, v mém více než kladném celkovém dojmu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z tých príbehov, ktorý ak ma pevný základ v slovnej formulácií... "podľa skutočnej udalosti", upadá na prevedení a celkovom hodnotení. Samozrejme, česť výnimkam. Fakt hruza, pretože tu vážne nie je čo... ak by som to porovnaval s "Drag Me to Hell" tak aj 2* sú ešte veľa... Príbeh má potenciál, ale pod inou taktovkou a s iným zložením, takto 3/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Atmosférou nabitý horor,který má skvělý a napínavý příběh,skvělé lekačky,dobré efekty,příjemné a skvěle hrající herce.Pořád sem si řikal,jak může nějaká laciná americká duchařina vybouchat 70sát míčů a už sem to pochopil ;-) Gradace děje je úžasná,herecký koncert Kyla Gallnera téměř šokující,protože herecky válí opravdu mimořádně a Virginia Madsen je ve svých skoro padesáti nejen skvělou herečkou,ale hlavně neskutečně sexy samicí :-) Po Insidious maximální hororový zážitek,bál jsem se od první do poslední minuty,příběh i jeho pointa téměř dokonalé.Potěšil mě konec,občas jsou takové,jako byl zde potřeba.Pro mě další horor show a od Amíku další ghost surprise ;-) Duchařina je prostě moje a já se nenudil ani chvilku. 88%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Báseň, ktorú Matt (Kyle Gallner) recituje pri spomienke na "knihu z detstva s podivnými obrázkami", sa skladá v skutočnosti z dvoch častí. Prvou je úryvok básne W. H. Mearnsa publikovanej v roku 1922 pod názvom "Antigonish". Druhou je stará ľudová anglická riekanka, známa pod názvom "Two dead boys poem". (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 63. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)

Reklama

Reklama