Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja pubertálni kamoši Rickie (Shiloh Fernandez) a J.T. (Noah Segan) sa idú z nudy zabaviť do bývalého blázinca. Zatúlajú sa hlbšie do pivníc a objavia 'mŕtve' dievča. 'Mŕtve' dievča avšak tak úplne mŕtve nieje a tu vystupuje na svetlo konflikt medzi chalanmi, kde jeden sa snaží zo situácie vycúvať s rozumom, ale druhý má na situáciu opačný názor. Zvrátená hra, do ktorej sú pomaly zaťahované ďalšie osoby z ich blízkeho okolia začína... (phaloc)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý nápad, hoci nebol celkom využitý. Dvaja chalani objavia v opustených priestoroch starého blázinca spútané dievča, ktoré sa ukáže byť nesmrteľné... Čo s ním? To je otázka, ku ktorej sa obaja stavajú odlišným štýlom; jeden ju chce ako svoju sexuálnu otrokyňu, druhý má v pláne ju pustiť na slobodu. Všetko sa však samozrejme zamotá viac než by čakali a Deadgirl im prichystá ešte nejedno prekvapenie. Nejedná sa o čistý horor, hoci film ponúka viacero napínavých i krvavých scén, je v ňom natlačený žánrový mix a tak sa ku slovu dostane aj teenage romanca či čierna komédia. Vadilo mi však, že filmík nevyužil svoj potenciál - na to aký mal dobrý nápad nešiel moc do hĺbky a tak na mňa pôsobil trochu plocho, akoby sa tvorcovia sami vzdali vyšších ambícií. Za pozretie však Deadgirl určite stojí, ubehne ako voda a nenudí. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Viz J*A*S*M - zajímavý slepenec žánrů, hlavně american indie a exploitation. Přesně to vystihuje slovo "disturbing", které v češtině nemá přesný ekvivalent. Celek bohužel sráží dolů viditelně nízký rozpočet filmu a zbytečné vycpávky scénáře - od poloviny se mi už na to ani moc nechtělo koukat. Přesto jde o jeden ze zajímavějších horrorových počinů poslední doby, takže fandové - do toho. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Disturbing and Sleazy" ... asi tak by se dal označit tento velice zvláštní a zajímavý počin, který stojí někde na hranici exploitationu, horroru a thrilleru ... ale divák vnímavější si v něm nalezne v podstatě mnohem víc a tím je romantika ... Prostě si představte, že dva týpci, jeden dominantní, agresivní, ale velmi inteligentní a druhý mírně šikanovaný, a zamilovaný do jedné školní dívky (která má kluka), najdou v jakýchsi starých kotelnách "cosi" ... Nahou dívku připoutanou naznak ke stolu, trubkám, s roubíkem v ústech. Brzy zjistí, že dívka je jak velice nebezpečná a agresivní, má obrovskou sílu a kouše kolem sebe jak se dá, tak je vlastně mrtvá ... nebo prostě "neživá". Nejde zabít, neublíží ji ani střely z revolveru. Tak a co s ní? Pro mladého nadrženého kluka dost palčivá otázka a pro diváka časem také ... A tak si vlastně řeknou, že když už je mrtvá, mohou ji ošoustávat jak se jim zlíbí, tedy alespoň ten dominantní z dvojice na to má spoustu těžko protiargumentujících vysvětlení proč ne. Proč to nedělat. A kolem této dívky se film točí stále dokola, máme tady nechuťárny, násilí, šikanu, brutalitu, krev, trochu těch goreefektů ... Protože toho vůdčího šmejda nenapadne než ji nabídnout dalším kamarádům a ve finále - z hlediska, že je to vlastně zombie, a koho pokouše, ten se stane také nesmrtelným ... nenapadne partu kluků nic jiného, než si objekty svých nadržených kalhot rozmnožit tím, že prostě nechají pokousat dívek víc a tím je změní na zombie atd.,atd. ... Zůstane jen u nápadu, ale ten stěžejně rozehrává bizardní myšlenku, jestli je zlo, když znásilňuju zombii - neživou mrtvolu, nebo živou dívku ... Každopádně hlavní myšlenka tkví v něčem úplně jiném, aspoň tak jsem to pochopil. Film a všechny ty problémy kolem zombie v kotelně jsou jen analogií k nešťastné lísce hlavní postavy, hlavního týpka... Celý film krásně vykresluje, že prostě s holkama to není vůbec lehké, ba někdy sakra těžké a když holka nechce, tak to prostě nejde a když ji člověk zlomí, se zlou se potáže ... Nenaplněná láska je podle mého hlavní myšlenkou na pozadí HODNĚ DIVNÉHO filmu a ujetého exploiťáku ... Každopádně musím říct že je to velice originální film, nic podobného jsem nikdy neviděl ... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Dvojka extrémně nesympatických pubertálních výrostků ze střední školy jednoho dne místo školy jde dělat bordel do opuštěného blázince, kde najdou spoutanou zombie ve sklepě. Přinejmenším zajímavý nápad, ale to co se ve filmu děje dál je prostě příliš hloupé. Ve filmu se nevyskytuje ani jedna jediná sympatická postava, všechny do jedné jsou otravné, na hlavu a s děsivými dialogy a ty dialogy jsou nejspíš tím, co film zařazuje pod hororový žánr. Téměř všechny dialogy jsou tu totiž opravdu strašidelným způsobem špatné a úplně mimo místu, čímž z postav dělají ještě větší ťuldy bez nápadu nebo motivace. Občas, to znamená asi tak dvakrát za celý film, se v jejich hovorech objeví něco zajímavého, ale následně je to zabité nějakou úplnou stupiditou, kterou si autoři vymysleli, aby nějakým způsobem mohli tohleto natáhnout na hodinu a půl. Dokonce to někde kolem prvních 40 minut vypadá, že se diváka snaží navnadit na nějakou předvídatelnou pointu, ale nakonec utopí i tohle a přijdou s nějakou vlastní pointou, která je předvídatelná až teda v těch posledních dvaceti minutách no :), každopádně je ale hloupá a nemá absolutně žádný účinek na diváka, nejen kvůli tomu, že je tak šíleně průhledná. Co je na filmu ale úplně nepochopitelné je využívání jednoho pianového motivu a jakéhosi kytarového cajdáku, oba jsou totiž výhradně používané jen tehdy, kdy se do scény absolutně nehodí. Pro příklad: naši dva slizcí honimírové objeví zombie a co se nestane, začnou se zaplavovat fucky až nakonec jeden druhému dá pěstí a řeší se co se teda s jejich nově objevenou živou mrtvolou stane a do tohohle hraje teskné piánko. Takhle to vypadá i ve zbytku filmu. Jeden z těch dvou honibrků, ten jakože "hodný", se taky půlku filmu opravdu potlouká po škole a doma, kde jsou úplně nesouvisející scénky s chlastajícím otcem a podobně a pak samozřejmě pokukování po jedné ze spolužaček, která ale má očividně dost rozumu na to, aby se od něj držela dál, jenže celá její postava tam je čistě účelová. Film není hororem kvůli tomu, že obsahuje zombie nebo že obsahuje jednu lekačku (třikrát opakovanou během deseti sekund) nebo, že zombie někoho kousne (to není spoiler, na to jsme čekaly jak na druhý vánoce v téhle nudě), ale prostě proto, že je tak děsivě špatný se špatnými herci a vůbec vším, jen ten nápad zůstává, který dával autorům prostor vůbec třeba nějak prozkoumávat morálku lidí, co by se dostali do takovéhle situace, nebo to prostě brát z nějakého psychologičtějšího hlediska, ale oni si bohužel zvolili cestu nudy a bídných dialogů jako náhradu za úplně absentující příběh. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Absurdný, zato ale veľmi zábavný kúsok s originálnym nápadom a relatívne slušným prevedením. Herci predviedli pomerne presvedčivý výkon, soundtrack je výborný a scenár si drží dobre, aj napriek tomu, že výskyt chýb je celkom plný. Deadgirl nie je žiadnou bombou, no diváka si pri sledovaní drží, sú tam náznaky atmosféry a minimálne aspoň ja som sa bavil. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno