Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 4

Recenze (718)

Handle 

všechny recenze uživatele

Když jsem nad tím tak přemýšlel, málokdy hodnotím animák podprůměrně, ovšem tady díky nezáživnému ději a nezajímavým postavám (nevytvořil jsem si k nim žádný vztah) nelze jinak. Snad jen ta výborná animace a docela pěkný závěr to vytahuje na 2,5*, ale rozhodně nejsem tak nadšený jako zdejší uživatelé. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pojďte sem !! Tohle vážně musíte vidět !!" Musím říct, že Eep, kterou český distributor respektive lidé z Barrandov Studia Dabing přejmenovali na Išku, čemuž prostě nějak nerozumím, měla pravdu, protože tohle se prostě musí vidět !! Zapomeňte na Flinstonovi, protože Croodsovi jsou úplně jiná liga, moderní, dospěle zábavní, neskutečně vtipní a hlavně svěží !! Studio DreamWorks zasazuje všem konkurentům ten nejúčinnější direkt a dává jasně najevo, kdo momentálně kraluje počítačové animaci, při níž často vše vypadá opravdu jako živé, přičemž totéž se dá s klidným srdcem říct také o Chrisu Sandersovi, který všem svým odpůrcům ukazuje naplno svůj talent, když krátce po svém neméně parádním dračím dobrodružství přichází s animákem zasazeným do pravěku, byť jsem byl právě k tomuto tématu, které se zdálo být značně vyčerpané, minimálně série Ice age to dost silně naznačovala, dost skeptický !! Co se týká vizuálu potažmo i 3D, pak právě Dreamworks hodně zatlačil na pilu a zdá se, že rozhodně ví, jak naplno využít možnosti animovaného filmu, srovnání s Avatarem se přímo nabízí, aniž by působilo negativně či zavánělo vykrádáním Cameronova hitu, kde si dostatečně zkušení a nápadití tvůrci mohou vlastně dovolit v podstatě cokoliv, tento pocit jsem měl naposled s pixarovským snímkem Zataženo, občas trakaře, když pominu famózní Madagaskar 3 z domovské stáje, to už je ovšem docela dost dlouho, navíc tam vizuál postupně naprosto upozadil samotný příběh, což se však v závěru stalo i tentokrát, i to emociální finále naprosto zavalené lavinou patosu si tvůrci mohli odpustit.. Jinak však právě k vyzdvihování rodinných hodnot nemám sebemenších výhrad, vzalo mě to za srdce a myslím, že právě podobné hodnoty by dnes měly být nejmenším nejvíce připomínány.. Velká spousta neskutečně inteligentních vtípků, odkazů všeho druhu a výborných hlášek pak s jistotou vyšvihla The Croods až na samotný vrchol mých nejoblíbenějších animáků vůbec.. Celý snímek působí neuvěřitelně svižným dojmem, na čemž se samozřejmě podepsal i génius Alan Silvestri, který po delší době přišel se soundtrackem, který mě doslova uchvátil..Tohle je opravdu neskutečná jízda, a tak za sebe přiznám, že se případnému pokračování rozhodně nebudu bránit.. [ Dabing 7/10 ] Velmi slušná práce Barrandov Studia Dabing !! Nicméně spousta vtípků naprosto zapadla, aniž byla nahrazena novými a třeba fakt, že Croodsovi svému průvodci jednu chvíli říkají Boy a chvíli zase Kluk, mě osobně dost zklamal.. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od DreamWorks nejde čakať nič iné ako vysokú kvalitu. Krúdovci nemajú už podľa náčrtu jasný dej a nečakajte rozvinutú zápletku ani v ďalších minútach - rodinka stále iba putuje, raz za útesom, inokedy za slnkom, horou či zdoláva priekopy. Na ceste ju čakajú rôzne atrakcie, ale zväčša sú postavené na bránení sa či postupnému zdolávaniu nového. Divák je postavený do pasívneho módu. necháva sa unášať niečím novým a striedavo pestrým, občas interesantným. Áno, roj lietajúcich piraní je dobrý nápad. Vynález topánok tiež. Minimálne striedanie lokalít je vhodne zvolené, inak by bola cesta na koniec miestami neprekonateľná. Ešte som zďaleka nevidel všetky animáky, ale aj tak si myslím, že to bude jeden z najlepších, možno najlepší animovaný film roku 2013. Príbeh nasleduje nejaké dané pravidlá a v rámci žánru skrátka nemá kam vybočiť. Krúdovci majú tak roztomilé a sympatické postavy vrátane tradičných zvieratiek a absolútne odzbrojujúci zmysel pre humor, že si ich jednoducho nemožno neužiť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě animák tak chytne, ale díky prostředí a zajímavým postavám je z toho sakra výborná podívaná, kde potěší zajímavé mutace zvířat, nádherný barevný vizuál i slušná nálož vtipů. Příjemně strávená hodina a půl. Zábavna pro všechny. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Shrek mi moc nesednul, tohle je lepší. Nabízí se srovnání s Dobou ledovou – podobný trip, ale tady trochu naivní, postavičky vtipné, ale ne jako v DL. Bavil mě hlas Emmy Stone, dostal mě tygr. Vadil mi klasický patos k závěru. Dobře koukatelný, něco tomu chybělo. # [viděno: monitor, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 7 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 135 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Šlo o první animovaný film studia DreamWorks, který byl distribuován studiem 20th Century Fox. (Kritiq)
  • Za léta vývoje filmu se děj změnil z příběhu dvou kamarádů - Gruga (Nicolas Cage) a Guye (Ryan Reynolds) - na rodinný příběh s několika hlavními postavami. (Miuri)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama