Reklama

Reklama

Croodsovi: Nový věk

  • USA The Croods: A New Age (více)
Trailer 1

Za to, že jsou Croodsovi trochu zaostalí, může nepochybně táta Grug. Ten se držel hesla „Všude dobře, v jeskyni nejlíp“ a bránil jim tak v osobním rozvoji. Když konečně překonali strach a Grugův odpor, zjistili Croodsovi, že svět může být báječným místem k životu, když máte kliku a narazíte na nějaký ten úrodný a bezpečný plácek. Po mnoha našlapaných kilometrech a řadě příjemných i nepříjemných zážitků Croodsovi takové místo našli. Mělo jen jednu nevýhodu. Žila na něm jiná rodina – Lepšíkovi. Už jejich příjmení napovídá, že jsou na trochu jiné civilizační úrovni než viditelně zaostalí Croodsovi. Vynalézavý Fíla Lepšík, hlava rodiny, zajistil svým blízkým komfort, o jakém se Croodsovým ani nesnilo. I díky tomu je jeho rodina milá, vlídná a přátelská a plně připravená přivítat Croodsovy ve svém stromovém domě, kde mají kromě mnoha vymožeností i pravěkého předchůdce televize. Z historie víme, že když na sebe narazí různě vyspělé civilizace, nevyhnutelně to mezi nimi začne skřípat. A skřípe to i mezi Croodsovými a Lepšíkovými a je to slyšet na míle daleko. To skřípání dosáhne to až za vysokou zeď, kterou Lepšíkovi vybudovali, aby se ochránili před nebezpečím, které tam číhá. Jenže žádnou zeď nepostavíte tak, aby byla nepřekonatelná, a tak je dost možné, že se hrubá síla neotesaných Croodsů ještě bude náramně hodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Už odmalička jsem si představoval pravěk a jeho obyvatele žijoucí v souladu v takzvané prvobytně pospolné společnosti trošku jinak. A to tak, jak jsme mohli vidět za socialismu v československé trilogii podle knih Eduarda Štorcha obsahující samostatné filmy Osada Havranů, Volání rodu a Na veliké řece. Tento animák mně vyvedl z omylu a dozvěděl jsem se, že i lidé v pravěku, kteří žili zhruba před třemi miliony lety nežili jen v jeskyních pospolitě v tlupách, ale žili i na stromech v obytných bungalovech s postelemi a fungující sprchou a to v jednotlivých rodinách a využívali výdobytky moderní techniky jako je například výtah ad. Samozřejmě se to nedá brát doslovně, ale když se na to dívají dnešní malí piškoti, tak se jim to v těch malých hlavičkách usadí a oni si pak budou myslet, že to tak bylo. Tak takhle přesně funguje americká propaganda již od útlého dětství ve které mi obě rodinky silně připomínali některé občany dnešní doby, ať už svou hygienou anebo z opačného zorného pohledu svým neustálým vyvyšováním se nad ostatní. Moc hezká animace a opět celkem jednoduchý příběh ve kterém hraje hlavní roli pravěká láska a rodina jako celek. Ve snímku vidíme nezaujatý pohled na život dvou rozdílných rodin, které mají v životě úplně jiné priority a jiný životní styl. U jedné rodiny funguje soudružnost a ve druhé funguje právo na soukromí. Vidíme zde také mnoho originálně vtipných scének, ať už je to první model pravěké televize, létající paruka anebo saunová příhoda. Taktéž jsme svědky výskytu nových živočišných druhů a celkově věřím, že těm nejmenším se tento pohled do dávno zapomenutých časů líbil. Já jsem se poměrně dost bavil a musím přiznat, že ta hodina a půl příjemně uběhla a určitě jsem svůj volný čas prožil užitečnou pravěkou sondou nádherných barev tohoto animovaného filmu a proto dávám zasloužených 80%. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený sequel, který si na nic nehraje a chce dobře pobavit. A já jsem za to dost rád. Croodsovi: Nový věk nabízí přesně to co nás bavilo napoprvé. Originálnější prostředí, dobré vtipy a gagy založené na grotesce, cool akci a trefnou stylizaci s animací. A samozřejmě nové postavy, lokace a výzvy. Nakonec nechybí i to morální poselství o rodině. Naštěstí nám to není násilně vtloukáno do hlavy. Film má super tempo a neustále se tam něco děje, že se nestačíme nudit. A vůbec nevadí, že je místy po dějové stránce předvídatelný, jelikož to přináší tu správnou oddechovou zábavu, kterou si užijí jak děti, tak i dospělí. Za mě fajn animovaný film, na který klidně někdy kouknu znovu. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si nepamatuju zhola nic, takže jsem do toho šel trochu s obavami. Dostal jsem ale barevnou, rodinnou zábavu plnou vtipů, roztomilých zvířátek a celkem fajn humoru. A nevidím teda důvod tomu trochu nepřihrát a nedat tam tu bonusovou čtvrtou. Příjemných 90 minut je tak akorát, děti to budou milovat, dospělákovi to rychle uteče a bude se u toho i pěkně bavit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je kvalitatívne na tom rovnako ako jednotka, ale aj tak dám o hviezdičku menej. Jednak mi nesadli nové postavy otravnej a nesympatickej rodinky. Leslie Mann má fakt protivný hlas. A potom mi vadilo, že sa čím ďalej tým okatejšie zase tlačilo na girl power a už to začína byť otravné. Preplácané akčné finále jak z nejakej komixovky ma už vôbec nebavilo. Najviac sa mi páčila prvá tretina a napriek dlhým siedmym rokom, ktoré uplynuli od vzniku jednotky, dvojka dokonale plynulo na ňu nadviaže. Polovičný rozpočet sa na animácii nijak viditeľne neprejavil. Príbeh to má komplexnejší a aj vtipné situácie pekne fungujú. Zaujímavé bolo aj zakomponovanie legendy o King Kongovi. No a Cage zase exceluje a dáva najavo, že sakra na to ešte stále má. Len mu dajte dobrý scenár a trochu nad ním dohliadnite a v horšom prípade to bude dokonalá zábava a v lepšom môže znova bojovať aj o nejaké ceny. Takže celkovo toto pokračovanie stojí za zhliadnutie a hanbu jednotke nerobí. Škoda, že roztomilé zvieratká upozadili. Za ďalších 7 rokov si kľudne pustím ďalší diel. 7/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druzí Croodsovi jsou řádně svižnou podívanou, oplývající nepřeberným množstvím nápadů a pestrobarevnou animací, při jejíž tvorbě si tvůrci nekladli žádné hranice, co se fantazie týká. I když film nenabízí po příběhové stránce nic extra nového a scenáristi se místy možná až příliš okatě snažili být didaktičtí, tak jde o nadmíru milý a nenásilně vtipný animák, u něhož jsem se nejednou opravdu od srdce zasmál - ať už se jednalo o společnou večeři, babičku spící s otevřenýma očima, šílenou sérii vypíchnutých očí či fyzickou řeč "mlátičkopic". Kdo by to byl řekl, že se vedle Mimoňů najde další animák, v němž budou mít banány tak důležitou roli. Bude-li film úspěšný a budou-li mít tvůrci po ruce další nápadité a humorné dobrodružství, vůbec bych se nebránil třetímu dílu. Burákový malíček na to! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Krúdovci držia rekord v najdlhšom čakaní na pokračovanie spoločnosti Dreamworks Animation. Druhý diel prichádza do kín so 7 - ročným odstupom po tom prvom. V poradí ide už o šiestu "frančízu" Dreamworksu. (WalterIK7)
  • Pri finálnej bitke s obrovskou príšerou postava meno Tank hodí do oka príšery papek, čo spôsobí vypichnutie oka. Lenže v nasledujúcej scéne už príšera má obe oči. (peetrejr)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

09.10.2020

Tak už došlo i na Duši. Animovaný snímek studia Pixar měl původně dorazit ještě letos do kin, a to i po nedávných změnách ve svém kalendáři, které studio Disney provedlo. Jenže to se teď mění. Duše… (více)

Reklama

Reklama