Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (263)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Scrat náhodou aktivuje v ledu zamrzlé UFO, které vyletí do vesmíru a při následné honbě za žaludem pošle k Zemi omylem obrovský meteorit... Doba ledová 5 trpí slabým příběhem a nadbytkem postav. Docela válí jednooký lasičák Buck, ale v půlce filmu hrábne. Asi nejotravnější postavou tohoto dílu je vůdce Geotopie Shangri Llama. HODNOCENÍ 40% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V pořadí 82. díl Ice Age vypadá, jako kdyby za volantem sedělo pětileté dítě, kterého každou chvíli vystřídá dětinský dospělák. Na jednu stranu sledujeme potrhlosti všeho druhu bez ladu a skladu, očividně mířené na děti, načež musíme protrpět chvíle plné dospěláckých problémů, jako je svatba, uvadající vztahy, milenec dcerušky, a co je ze všeho nejhorší, chování zvířat, které v podstatě odráží život lidí, což nedává žádný smysl. Jo a do toho přichází zánik země. Všechno je to zkombinováno do podoby, za kterou by se styděli i pejsek s kočičkou. Nejúsměvnější je, že tohle v kinech vydělalo 4násobek svého rozpočtu :D. Divím se, že tvůrci doteď nevydali celovečerák s potrhlou veverkou, miliarda by byla jistá. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Pátej recyklát žaludoonanující neogénové veverky už prostě nemůže ničím překvapit. No, vlastně překvapil. Tortura veverčáka jde totiž až na kost. Doslova. Zbytek prvohorních jelimanů zase putuje zachránit svět. Takže nic novýho pod sluncem, nebo v tomto případě magnetickým hemeroidem. Myslím že pět kusů bohatě stačilo. 30% P.s.: proč ten žalud rve furt do země, to mi hlava nebere, budu muset prohledat wiki..... ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že už další doba ledová nepřijde. Všechno je špatně, kouzlo prvního, potažmo třetího dílu je definitivně pryč a je vidět, ze z toho tvůrci chtěli vytřískat poslední peníze. Veverka už vůbec není vtipná, stejně jako hlavní parta z jedničky, která už bohužel díky všem těm partnerkám nemá ve filmu prostor. Hlavně, že je tu zase morální poučení pro děti... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Doba ledová nikdy nebyla špatným animákem, ale v průběhu doby a s přibývajícími čím dál tím méně zajímavými díly jsem se v ní začal ztrácet a vlastně už ani nevím, kolik dílů vlastně má. Každopádně je Mamutí drcnutí nejen s přehledem nejhorší ze všech dílů, ale zároveň jeden z nejhorších animáků co jsem kdy viděl. Něco tak otravného a trapného jsem dlouho neviděl a snad už nikdy neuvidím. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)
  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama