Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Jednička mě až tak moc neoslovila a tato dvojka na tom není o moc lépe, ale do pekel je posílat nebudu, zabavilo mě to. Animace je dobrá, má to pěkné postavy, jen mi nepřišel výrazný příběh a vcítění do těch zvířátek. U téhle dvojky je to takové už svižnější a o něco víc se zde objeví veverka Scrat, která mě prostě baví v každé scéně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo by to bol za film bez Sida a ešte jednej postavičky. Prehistorickej šablozubej veveričky, ktorá sa znova naháňa za žaluďom pričom likviduje a ničí nielen seba, ale i objekty milión krát väčšie než je ona sama. Tvorcovia pochopili, že toto malé stvorenie je prvé, čo sa divákovi vybaví, keď počuje o Dobe ľadovej a tento krát prenechali našej malej kamarátke oveľa viac priestoru, čo ocenia všetci, čo ju milujú – čiže všetci. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nerek bych, ze je druhej dil nak vyrazne horsi nez prvni, ale jen to uz je zkratka neco, co tu uz bylo. Postavy jednaj furt stejne i vtipy jsou podobny, ale tentokrat tu je postav vic a cely mi to prislo pojaty krapet vic ve velkym. I hudba, ktera byla dobra uz v prvnim dile, tu je velkolepejsi. Co se tyce animace, trosku se zlepsila srst, ale jinak mi prisla stejna. Jinak pribeh ma stejnej zaklad, opet jde o to dojit nekam, ale opet to nevadi. Navic tentokrat dostal vic prostoru Scrat. Ne takova parada, jako jednicka, ale porad to je na 4*. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko se naplňují obrovská očekávání vzešlá ze skvělé jedničky. Druhá Doba ledová sice stále disponuje partičkou sympatických výstředních hrdinů, jejichž absurdní soužití ruku v ruce s životu nebezpečnou situací jakž takž funguje, ale vtipy už z velké části omrzely a jediným speed-up faktorem zůstává labužnický veverčák s jeho "prchajícím" žaludem. Krátká stopáž je ok, dabing je bravurní a malí vačičáci si získají rychle sympatie, ale propast oproti prvnímu dílu je zkrátka hluboká a stěžejní posila, mamutice Ellie, je vyloženě na pěst :) 65% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pokud bude invence scénáristů dostatečně dobrá a digitální triky takhle famózní, může nás v příštích několika letech čekat ještě pěkná řádka Dob ledových...děti na zvířátka dělající srandovní vylomeniny prostě pořád letí a nějaký ten pátek jim to určitě vydrží, takže filmová studia si musí mnout pracky...Obleva s rozpočtem 80 miliónů dolarů vydělala celosvětově osminásobek!!...nikdo si nenechal ujít pokračování se ukecaným lenochodem Sidem, obezřetným tygrem Diegem, dospívajícím mamutem Mannym...bonusem je opět prehistorická veverka Scrat, která se objevuje s frekvencí deseti minut, aby neúnavně lovila vytoužený žalud, a svými "scratovinami" Vás jistojistě dostane! ... takovýhle legrácek si můžete vymyslet tisíce a když je obalíte nenáročným příběhem, rozumovými a výchovnými dialogy a skvělými efekty, máte fenomén Ice Age. Do roka a do dne tu máme jistě třetí díl - co třeba Doba Ledová 3 - Sidovy hemeroidy?? 80 miliónů dolarů(rozpočet)/647 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Carlos Saldanha poznamenal, že aktuálnost děje byla zvláštní náhodou: "Začali jsme na filmu pracovat před třemi roky a za tu dobu se ve světě stala spousta živelních pohrom. Rozhodně jsme si téma oblevy nevybrali až po hurikánech a tsunami, které si vyžádaly spoustu obětí na životech." (duklak2)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama