Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (543)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem aspoň trochu vyrovnané pokračování jedničky, ale dostal jsem bohužel slabší pokračování, které ztroskotalo hlavně na scénáři a pořádném ději. A to je - obzvlášť u takového velkého projektu, jako je pokračování Doby ledové - poněkud větší problém. Jediným přínosem pro tento film je mamutice - vačice Ellie, jejíž "výkon" (dá se to tak vůbec nazvat?) však sráží dvojka otravných vačic. Takže dávám s přimhouřeným okem 3*, když ještě připočtu překvapivě dobrý český dabing a stůl, prostřený stůl... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 2 se mi líbila o dost více, než první díl. Přišla mi více svižnější, akční a zábavnější. Kromě ústřední trojice Sid, Manny a Diego, mě také bavily všechny kousky s okouzlujícím a nenapravitelným Scratem. Ten v tomto pokračování dostal více prostoru a mohl tak naplno projevit svůj multiplexní talent. Jakmile byl na scéně, spolu se svým věrným lískovým oříškem, jen jsem čekala, jakou pohromu zase způsobí, a věděla jsem, že mě nikdy nezklame. Spolehlivě jsem díky němu byla obdařena mírněnými záchvaty smíchu. Oblevou jsem byla velmi pobavena. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Už v jednotke sa mi zdal byť slabý scenár, ale tam to vyvážila kopa žartíkov a hlášok. Dvojka ma BRUTAL riedky scenár a film je prepchatý "vtipnými" scénami typu - zvieratka sa nemotorne kĺzajú na ľade (nemyslím tým ústrednú trojicu). Veverica ako chuťovka bola v jednotke tak akurát, tu je jej viac a je vtipná, ale tiež nepridáva kompaktnosti príbehu (a polovica aj tak bola v ukážkach). Ale áno, je tu pár podarených vtipov aj romantika, ale toto v dobách Shreka považujem za spodný limit detskej zábavy, na ktorú som ochotný ísť (aj to len v dobrovode nejakého decka)... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"If anyone asks, there were fifty of 'em..and, uh..they were rattlesnakes." Nezakrývám sentiment, který ve mne přebývá. První díl byl, je a bude klasikou mezi animovanými rodinnými filmy. Jasně, dvojka je o tom samém, místy hodně infantilní, místy by se člověk skoro bál. :) Mně se to líbilo, Mannymu určitě taky..jen veverka Scrat by možná uvítala jiný průběh! :) "I believe I can fly!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nerek bych, ze je druhej dil nak vyrazne horsi nez prvni, ale jen to uz je zkratka neco, co tu uz bylo. Postavy jednaj furt stejne i vtipy jsou podobny, ale tentokrat tu je postav vic a cely mi to prislo pojaty krapet vic ve velkym. I hudba, ktera byla dobra uz v prvnim dile, tu je velkolepejsi. Co se tyce animace, trosku se zlepsila srst, ale jinak mi prisla stejna. Jinak pribeh ma stejnej zaklad, opet jde o to dojit nekam, ale opet to nevadi. Navic tentokrat dostal vic prostoru Scrat. Ne takova parada, jako jednicka, ale porad to je na 4*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu byla jediná role, o jejímž obsazení bylo jasno ještě před jejím vytvořením. Byla to mamutice Ellie, o které se už od počátku vědělo, že by jí měla namluvit Queen Latifah. Jinak se nejdříve vytvářely postavy a až pak se uvažovalo, kdo by je mohl namluvit. (duklak2)
  • Režisér Carlos Saldanha poznamenal, že aktuálnost děje byla zvláštní náhodou: "Začali jsme na filmu pracovat před třemi roky a za tu dobu se ve světě stala spousta živelních pohrom. Rozhodně jsme si téma oblevy nevybrali až po hurikánech a tsunami, které si vyžádaly spoustu obětí na životech." (duklak2)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama