Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři díly sledujeme portrét psychopatického násilníka s IQ vydlabané tykve a já si říkala: Proč vlastně? Proč ho postrčili do vedení zločineckého podniku, když na co šáhne, to zvorá, obvykle všechny postřílí nebo zmrzačí a to podnikání ve zločinu není ani moc ukázané. Kromě obchodu s drogami se ani příliš nedozvíme, co bylo předmětem zločinecké činnosti, či že bychom viděli nějaké dobře natočené či sofistikované akce. Série se soustředí spíše na rodinné zázemí hlavního psychouše alias neřízené střely a jeho bratrance, zástupce intelektuálněji pojatého zločinu. Vypráví v časově zvláštních střizích a nepříliš odůvodněných zpomalovačkách. Poslední díl je pak o rodinné tragédii, z níž se však hlavní oběti až podezřele rychle otřepou. SHRNUTÍ: Když si nejsi jistý svými pocity, tak prostě vystřel. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co dělá z dětí zločinců zase zločince? Narodí se tak, nebo nasáknou tou špínou okolo sebe? A co to, že gangsterů neubývá, když nám všechny tématické snímky ukazují, jakým srabem je jejich existence a s jakými konci? Je to skutečně jen vábení života v přepychu a ovládání druhých bez nutnosti projít obvyklým vzdělávacím procesem a vystoupat schodištěm kariérních postupů? Bože, teď tady píšu jako nějaká zatracená Carrie Bradshawová do pondělního sloupku, ale nejde mi z hlavy, proč nad všemi radostnými událostmi (nejen) v rodině Freddieho Jacksona visí napětí a duní zlověstně temná hudba, jako by všechno to krásné bylo špatně? Je to ten balanc na hraně, co tyhle chlápky láká? Zatímco mně všechny gangsterky připadají stejné, tak, jako osudy jejich aktérů a různí se zpravidla jen osobami a obsazením, rodinně pojatý "The Take" nutí k jinému, hlubšímu pohledu - o podílu Toma Hardyho netřeba pochybovat, k vyjádření Freddieho nevyzpytatelných záměrů stačí kosý pohled, mrazivý úsměv a kouzlo hlasového fondu, z kterého se podlamují kolena... ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Britska drsná gansterska miniserie s jedním z nejšílenějšíleněji zahraných psychopatů, které kdy TV obrazovka spatřila. Není tu fakticky není žádná kriminální zápletka, vše je postaveno na pokřivených vztazích a silných emocích lidí z novodobé mafiánské rodiny. Gradace děje je přesto neuvěřitelná, především mezi 3. a 4. episodou. Navíc jsem se naučil, že chtít být v televizi nemusí být vždy zdraví prospěšné. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se naposledy cítil po shlédnutí Requiemu za sen, takový ten nával negativních emocí, které vás rozežírají zevnitř. Perfektní scénář, výborná kamera a skvělé herecké výkony všech herců kromě Hardyho. Ten totiž nebyl jen skvělý, ten tady zahrál snad největšího psychopata ever, rozhodně jeden z nejpůsobivějších výkonů, jaké jsem kdy viděl. A že se vždy snažím psát spisovně a slušně, tak tohle byl fakt kurevskej nářez. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama