Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Mladí ľudia novonadobudnutého kapitalizmu z východnej Európy, začínajú dýchať skutočný konzumný život. Síce naivné, ale tiráci sú tiráci, MamaKami je MamaKami. A soundtrack je fakt namaškrtený! Tento film sa mi páči a nejaké zasrané čierne políčko na CSFD pre mňa v tomto prípade znamená menej ako hovno. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typické devadesátkové exploatační peklo, na druhé straně skvěle zachycená atmosféra tehdejší porevoluční doby. Hodně zachraňuje Helena Růžičková, zbytek ansámblu je vysloveně tragický. Akce směšná, scénář naivnější než bulharská prostitutka a hudba od Teamu prakticky neposlouchatelná, ale přesto zaujímá Fontána pre Zuzanu 2 místo v porevoluční kinematografii jako slovenský pokus o Nahotu na prodej. Akorát Nahota měla mnohem větší přesah a kultovní hlášky, u Zuzany něco podobného žel nenajdete. I tak je dobré tenhle snímek vidět jako doklad tehdejší doby. ()

Reklama

nathaniel 29 

všechny recenze uživatele

Tak ten starý úchylák režisér Rapoš pri natáčaní jednotky v 1985-tom keď mal 32 rokov namotal a zbalil mladučkú ceckatú 16 ročnú Evičku Vejmělkovou. A ja že prečo sa Evička vo Fontáne 2 nepoodhalila pri postelovej scénke? Aha tak preto že ten starý úchylák žiarlil na Paľa Haberu. Fuj fuj... Inak toto je asi že najviac zábavný ( rozumej popcorn movie) film v slovenskej histórii. Habera je Pán, hrá to skvele, ostatné legendy Lucie Bílá, Rúžičková, Vejmělková, Kramár, Maiga rovnako dobrí. Jednotka Fontána patrila hlavne hitom od Elánu a Grigorova, v dvojke samozrejme úraduje Palinova muzika, takže hudobne je film fakt kvalitný. Celkové hodnotenie 35% pre tento film je ale že úplne mimo. Má to síce pár slabších miest rovnako ako jednotka, ale inak ide o slušnú zábavu s kopcom vtipov. Som rád že v slovenskej kinematografii máme aj takýto snímok, určite patrí k tomu lepšiemu čo sa tu natočilo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl změnil kulisy, ze socialismu se stal kapitalismus (ještě hodně v plenkách) a mělo to dopad i na film. Je akčnější, rychlejší, nafintěnější a tvůrci se tam pokusili vecpat všechno možné. Filmařina je to hodně nevyzrálá, stejně jako doba, ve které se natáčelo. Nicméně snímek je možné použít i jako obraz právě tehdejší doby. I díky tomu nechávám dvě hvězdy, ovšem na trojku se určitě nikdy nepodívám. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V polovici 90. rokov prišla do Československá nová vlna. Tá Hollywoodska. A tak sa v tomto zrejme vrcholnom ( myslené prepálenom ) snímku tohto obdobia, objavuje tona product placementu, nemravností, kaskadérskych kúskov, dravého soundtracku a celkovej nezmyselnosti. Takže také nejaké guilty pleasure našich končín. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)
  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama