Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trailery slibovaly vybroušenou, drsnou jízdu, kde nechybí ani notná dávka akce a brutality. Výsledná podoba je však výrazně odlišná a přestože se ve filmu vyskytuje vše, co bylo viditelné v cool ukázkách, příběh se až moc zaměřuje na romantickou linii, nemluvného zabijáka a zjizvené sousedky. To vše ještě zamotané do překombinovaného příběhu o pomstě. Ale atmosféra by byla, takže celkem ok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se forma, tempo a vyprávění obrazem na severský způsob zkříží s americkými lokacemi, přitroublým scénářem a požadavky filmového trhu, není se co divit, že světlo světa spatří podivný hybrid. Oplev se snaží vendetu maďarského inženýra servírovat za studena, ale ať už zásluhou tlaků na rychlé dokončení, či ohraným scénářem plným laciných zvratů, jsem největší chlad pociťoval v sobě a to i z důvodu nevěrohodně vykreslené romance ústředních zjizvenců. Pokud bude režisér dál hledat štěstí za velkou louží, doporučuji při pročítání scénářů a handlování s producenty třímat v ruce králičí pacičku.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Můj zlatý a jako vždy neprůstřelný Colin, což je dobře, jen ať ještě chvilku vydrží, protože v Total Recall měl co dělat, aby se z toho vykřesal. V prvních chvílích jsem v tom měla docela solidní hokej, než jsem se postupně zorientovala a pak už to běželo jak po másle. Klasický akční thriller s odlehčovací romantickou složkou s Beatrice, kterou hrála Noomi Rapace, která začíná být čím dál víc v kurzu a ani se není co divit. Jinak si myslím, že docela dobrý potenciál, který Dead man down měl, byl tak trochu zbytečně a nesmyslně prostřílený. K tomu přibylo pár nevěrohodných chvilek, které ty lepší už moc nezachránily. Je to strašná škoda, takže u mě je to lepší dvojka, nedá se nic dělat Coline a Noomi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený poctivý akční thriller. Colin Farell dokazuje, že je to s bouchačkou pořád umí, když si musí došlápnout na velkého bosse Terrence Howarda a v závěrečné potyčce roztřílí celej barák hezky na maděru. Dead man down se vyšvihl z celkem nenápadného snímku na docela povedenou podívanou a určitě zaujme spoustu fandů akčního žánru. Farrellovi to zjevně v takovýhle menších filmech svědčí...70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode film, so slušnou muzikou, s akčnými scénami, ktoré mi niekedy vháňali úsmev na tvár. Dobitá a mokrá Noomi vyzerala po poslednej akčnej vsuvke v tom dome naozaj ako monster, ale zato pomaly sa zo mňa stáva Colinova fanúšička. Apropo, tiež neznášam, keď mi niekto nevráti z koláča nádobku na jedlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Na konci filmu, keď Victor (Colin Farrell) a Beatrice (Noomi Rapace) cestujú domov newyorským metrom, môžeme vidieť nápis "York-Dauphin", čo je zastávka filadelfského metra. (vander19)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v známych častiach New Yorku ako Queens, Manhattan či Brooklyn a taktiež aj v meste Philadelphia. (MikaelSVK)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama