Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak pravdou je, že jde skutečně asi o nejslabší díl, ale i tentokrát nám četníci nabídnou několik velice povedených scén a hlášek. Ani se nedivím, že Cruchota, nebavil takový život, když si nemohl dát ani jednu pokutečku a adrenalin mu zvedla snad jen hrst soli v prd…Každopádně část s nudisty a následný hippies mejdlo nemá prostě chybu. Takže i navzdory místní neoblíbenosti, já se bavil a proto dám v klidu průměrné hodnocení. 50%. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po většinu času doposud nejslabší film četnické série spadl místy až do trochu primitivního crazy humoru. Často násilně spojováné scénky má obohatit jakýsi pokus o nostalgii (směrem k legendárním momentům z předchozích dílů), který je pak vedle afektovaného dojímání se šéfa u vzpomínek završen polotrapnou epizdkou s fingovanou ztrátou paměti (ne)slavného Fougasse. Dobová reflexe hippies šla poněkud mimo mne, ale aspoň jsem pochopil, kde vzal Georges Lautner jednu inspiraci do Quelques messieurs trop tranquilles se dvěma stejnými herci. Třetí hvězdička se z mé strany vynořila díky luxusní závěrečné půlhodině, v rámci níž došlo na tematicky zřejmě nejzajímavější moment celé série: uprchlá mládež zahrávající se s atomovou bombou. Boj četnické party proti mladistvým delikventům je napínavý i nesmírně zábavný (Gerberova modlitba na okně mezi mřížemi), u klíčové scény zneškodnění bomby v raketě za doprovodu nebezpečného tikotu jsem napětím ani nedutal, ale zároveň jsem pak záhy u toho díky Funèsovi a Galabruovi vybuchl smíchy. 60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu som mal už pocit, že sa začína prvý krát v s celkom vydarenej sérii variť z vody. Tvorcovia nie sú schopní napísať poriadnu zápletku, v podstate sa jej dočkáme až v záverečnej tretine a nie je to aj tak žiadna sláva. Situáciu zachraňuje zopár vydarených gagov, ale stále sa skôr jedná o sled scénok, ktoré toho spoločného príliš nemajú. Hipisácka vsuvka nevedie nikam, chce byť iba vtipná prevlekmi žandárov. Čiže niečo podobné, ako v New Yorku. Funesove naťahované grimasy a opakované fóriky mi už pomaly začínali liezť na nervy. S odretými ušami za tri hviezdy a ani neviem, či sa mi ich chce dávať, keď nie je súčasťou deja ani Cruchotova dcéra. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Další, tentokrát poměrně nostalgický, díl nezapomenutelné serie. Začátek a hlášky jako "I´m sorry" "I´m taky sorry" nebo "Radši se vrátim do blázince" a scénky s hipíky či v Cruchotově sídle mě opravdu dostaly. Naopak závěr, jak už bývá zvykem, vyústil v trapné zneškodnění nebezpečného zločinu aneb konec vylomenin rozmazlených fracků z kláštera. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

S tímto "neúspěchem" čtvrtého pokračování Četníků absolutně nesouhlasím. Louis tady dostal tolik prostoru, kde mohl ukázat svou jedinečnou komiku a to také udělal. Výborný byl také Jean Lefebvre, který simuloval ztrátu paměti. Všechno zafungovalo... Bylo to jak komické, tak i napínavé, každý se musel bát o naše hlavní hrdiny, aby je ti noví nevypátrali. Četník ve výslužbě patří do mé top 3 filmů o četníku Cruchotovi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Těsně před odpálením rakety je jí uražena jedna ze směrovek. Když se však poté točí na pláži dokola, má opět všechny. (Mr.Hudson)
  • Louis de Funès byl díky této četnické epizodě oficiálně přijat u 405. pluku protiletadlového dělostřelectva v Hyerés. Byla mu tam udělena hodnost první třídy. (Pierre)
  • Exteriéry klášteru se natáčely v prostředí Château de Saint-Amé poblíž Saint Tropez. (frolish01)

Reklama

Reklama