Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl bych rozhodně nezatracoval. Pro některé už to možná není taková sranda, ale Funès byl excelentní jako vždy. Tentokrát mu zdatně sekundovala nejen „závodnice“ jeptiška, ale i čtveřice soudružek v modrých sukýnkách. Především pak dívka playboye 1980 Catherine Serre. Navíc se mi líbila i ona kriminální zápletka. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, musím souhlasit s ostatními. Toto pokračování už se točit prostě nemělo. Kazí to dojem ostatním dílům. Nemastný, neslaný děj, místy i nudný. Z mého pohledu jsem měl co dělat, abych to vydržel až do konce. Funes už je zde bohužel hodně vyšťaven. Možná se najdou někteří lidé, kterým se i tento díl líbil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu alespoň ten průměr, ale spíš jenom z nostalgie. Už to prostě není ono. Moc se zde tlačí na pilu, ale ve skutečnosti už to není vtipné. Celý příběh je takový podivný a moc nefunguje, ty holky jsou tam čistě jenom na ozdobu, jiný význam to opravdu nemělo. Škoda, jako poslední rozloučení skvělého komika to mohlo mít lepší scénář. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasim s některejma komentářema, že by na Funésovi nějak bylo poznat, že už na tom neni zrovna nejlíp. Podle mě vypadal, že je pořád plnej života. Skoro se až nechce věřit, že půl roku po natáčení umřel. Ale samotnej Funés film neudělá. Ostatní "četníci" mi naopak připadali, že už je ten 6. díl snad ani nebaví. No možná ještě Maurice Risch do toho přines trochu života (pro něho to byl teprve 2. díl, ve kterym hrál). Jinak je to všechno jen opakování toho, co bylo v předchozích dílech a už to nemá "šťávu". Co se taky dá čekat od 6. dílu, když všechny díly jsou pořád na jedno a to samý téma? Snad jedinej originální a povedenej fór, na kterej si vzpomínám, byla ta oslavná báseň, co musel recitovat Michel Galabru. Jinak nic moc. Nutno dodat, že film ani nesklouzává nikam k trapnostem. Koukat se na to dá, ale podle mě je lepší sáhnout po některym z přechozích dílů. 45% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru poznamenal, že napriek svojej chorobe bol Louis de Funés permanentne veselý. Poznačila ho až smrť Jeana Giraulta: „Hranie ho zrazu prestalo baviť. Na celej jeho osobe bolo vidieť problémy. Jeho hlava, úplne zaborená do pliec, pôsobila dojmom, že ju pohltil golier košele. Uzavrel sa do seba ako ustrica.“ (Arsenal83)
  • Když Cruchota (Louis de Funès) vyhodí u policejní stanice, má na spodní části uniformy špínu. Ve scéně, kde se jde převléknout, má ale uniformu čistou. (SONY_)

Reklama

Reklama