Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z detstva si pamätam z televizie, ze koncom 80-tych rokov davali hlavne tuto cast, mimozemstanov a Cetnika ze Saint Tropez (1964). Ja osobne som mal najradsej sci-fi komediu o mimozemstanoch, pretoze sci-fi a fantasy bol moj najoblubenejsi zaner, inac ostatne casti bud v telke nedavali, alebo sli mimo mna, ani neviem preco. V kazdom pripade som sa na tejto casti pobavil celkom slusne aj dnes. Funes ma vzdy rozosmeje a teraz ked som videl vsetky casti, tak najmenej sa mi pacil Cetnik v New Yorku (1965)... 04.01.2011 _______ Louis de Funes - (Strážmistr Ludvic Cruchot) +++ Michel Galabru - (Rotmistr Gerber) +++ Guy Grosso - (Tricard) +++ Maurice Risch - (Beaupied - Poupě) +++ Michel Modo - (Berlicot) +++ Claude Gensac - (Josepha Cruchot) +++ Sophie Michaud - (Isabelle Leroy) +++ Hudba: Raymond Lefévre +++ ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek podotýkám, že jedna hvězdička je tu proto, že se jedná o poslední film Louise de Funése. Chyba je už v námětu s četnicemi a pánové Grosso, Modo a Rish už byli také trochu staří... Patrcik Préjean se objevil i v Cirkusu Humberto, ale v nevýraznosti svého "výkonu" překonává i Jeana-Pierra Rambala z předchozího dílu. Na druhou stranu se natáčení neneslo v zas tak veselém duchu jako ta minulá. Jean Girault totiž během natáčení zemřel na infarkt a film za něj dokončil jeho celoživotní asistent Tony Aboyantz. Jacques Vilfrid přesto napsal ještě jeden díl o cestování v čase s názvem Četník u Waterloo. Ale kdo ví, jestli by to nebylo ještě větší Waterloo... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední díl celé četnické hexalogie. Hmm hexalogie, to je ale pěkné slovo. To koukáte co? To je mnohem lepší pokoukáníčko než sledování četníků a četnic v totálně hloupém příběhu. Funés předvádí svůj standart, ačkoliv už si nad ním zubatá výhružně brousí kosu. Celkově na mě film působí tak, že už tvůrci nevědí, jak zařídit nějaký vtípek a přitom se neopakovat. A takhle nevědí od samotného začátku až do samotného konce. Odpad to není pouze díky pěkným četnicím a z úcty vůči de Funésovi a jeho celoživotnímu dílu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, musím souhlasit s ostatními. Toto pokračování už se točit prostě nemělo. Kazí to dojem ostatním dílům. Nemastný, neslaný děj, místy i nudný. Z mého pohledu jsem měl co dělat, abych to vydržel až do konce. Funes už je zde bohužel hodně vyšťaven. Možná se najdou někteří lidé, kterým se i tento díl líbil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Když Cruchota (Louis de Funès) vyhodí u policejní stanice, má na spodní části uniformy špínu. Ve scéně, kde se jde převléknout, má ale uniformu čistou. (SONY_)
  • Michel Galabru (Jérôme Gerber) po smrti Louise de Funèse (Ludovic Cruchot) prozradil jeho filmové manželce Claude Gensac (Josépha Cruchot), že de Funès byl do ní tajně zamilovaný. Ona byla ale velice překvapená, protože si nikdy ničeho nevšimla. (raininface)
  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)

Reklama

Reklama