Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal zmatkářské četníky z malebného Saint Tropez. Louis de Funes a spol. si tady odkroutili své a vzešlo z toho pár příjemných a odpočinkových komedií, které už baví diváky pěknou řádku let. Poslední díl z četnické série není k zahození, ale ani nijak výrazně nepředčil svoje předchůdce. Jako by došly nápady, a tak se k četníkům nasadily atraktivní četnice. Ty rozproudí i ty největší suchary a na četnické stanici je tím pádem pěkné horko, pěkně veselo, vzniká spousta trapasů a nedorozumění a vše jede v osvědčených kolejích francouzských komedií ze staré dobré školy. U předchozích dílů jsem se bavil možná trochu víc, anebo už tenhle humor jde tak nějak mimo mě. Přesto jsem se na to po dlouhé době podíval v televizi a nelitoval. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozlúčka s legendou, ktorá samozrejme nemá na tie prvé časti, na strane druhej sa vtedy ešte vedela normálne politicky onehdy korektne pustiť do rasistických narážok a nikomu to nevadilo. Vtedy, keď niekto upozornil na černošku, že je čierna, dal sa z toho urobiť žart, dnes by už nasadzovali putá. A Funes by dostal za svoju kariéru minimálne doživotie. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší film s Louisem de Funésem a zároveň i jeho labutí píseň. Škoda, kdyby se rozloučil třeba Zelňačkou, byl by to konec pěkný. Ale taky to pořád není konec nejhorší - prý se měl natočit ještě sedmý díl, kde bychom měli tu čest s klišovitým dějem o cestování časem. Ještěže se tak nestalo. Ještě jedna lichotka pro tento díl Četníků - pořád lepší tento film než díly Policejní akademie bez Mahoneyho a celá trilogie Byl jednou jeden polda. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978. (frolish01)
  • Když Gerber (Michel Galabru) ve filmu zjišťuje informace o Cruchotovi, říká o něm, že se narodil 31. července v Courbevoie. Představitel Cruchota Louis de Funès se skutečně narodil 31. července (1914) v Courbevoie. (frolish01)
  • Během natáčení zemřel režisér Jean Girault, zároveň nejlepší přítel Louise de Funèse. Původně se pod jeho vedením měl natáčet i další film četnické ságy s názvem "Četník u Waterloo", v němž by Cruchotova parta cestovala časem. Bohužel o rok později zemřel i Louis de Funès a tak sedmé pokračování zůstalo jen v šuplíku. (fandalehy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno