Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozlúčka s legendou, ktorá samozrejme nemá na tie prvé časti, na strane druhej sa vtedy ešte vedela normálne politicky onehdy korektne pustiť do rasistických narážok a nikomu to nevadilo. Vtedy, keď niekto upozornil na černošku, že je čierna, dal sa z toho urobiť žart, dnes by už nasadzovali putá. A Funes by dostal za svoju kariéru minimálne doživotie. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Četníci ze Saint Tropez mají jazyky vyplazené až na zem a s otevřenými ústy slintají při pohledu na své čtyři nové kolegyně, které mají zaučit k profesionálnímu výkonu služby. Četnice se za podezřelých okolností ztrácejí a četníci jsou nuceni převlékat se do ženských uniforem, aby kontrola neodhalila tento drobný problém. Muži zákona se už však připravují na odvetný útok, při kterém hrdinně zatnou zločincům tipec. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Funesovi a jeho nezapomenutelném Cruchotovi docela ulítávám, ty komedie mě prostě baví, zvlášť, když ten humor není připitomělý a dabuje František Filipovský. Ale bohužel, všechno se jednou omrzí. Tohle taky. Prostě už toho bylo dost a i když se ani nenudíte, bavíte se, nemůžu hodnotit výše než, protože je to prostě stále o tom samém... Škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Posledni film cetnicke serie,tentokrat s poradnou spionazni zapletkou a krasnymi cetnicemi.Jasne,novych gagu tu neni moc,krome cetnic jsou vsichni herci okoukani a uz nemuzou divaka prekvapit.Ale porad je to vtipne a prijemne pokoukani.Mozna jsem trochu sentimentalni a mozna je to proto,ze je to prvni a jediny dil,ktery jsem videl na platne.No jasne,trochu tezi ze slavy cele serie a neprinasi temer nic noveho,ale presto me stale rozesmeje.Mozna je to taky kvuli tem cetnicim,ne?Proste davam jasnych 65%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)
  • Podľa svedectva Catherine Serre bol Louis de Funés mimoriadne aktívny pri natáčaní, napriek zlému zdravotnému stavu, prítomnosti lekára a neustálej kontrole srdcového tlaku a podobne. Vôbec sa nešetril: "Sú scény, ktoré sme museli opakovať dvadsať, dvadsaťpäťkrát, kým nebol s nimi spokojný. Venoval sa všetkému. Na všetko dohliadal. Bol tam celý čas. Dokonca prišiel na plac aj vtedy, keď sa nenakrúcalo.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno