Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 1

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (141)

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 %. Předem musím upozornit, že označovat tenhle film za romantický neodpovídá ději. Vztahové eskapády obou kamarádek jsou tu opravdu až na třetí koleji. Téma filmu je naštěstí zajímavější - jak se vztah dvou kamarádek srovná s tím, že život té skromnější se právě obrátil k lepšímu a život té druhé (která předtím nikdy nenarazila na vážnější problém a její povaha podle toho vypadá) jde do kopru. Film nenabízí originální originální přístup k tématu rakoviny a je podle očekávání někdy slzopudný a někdy téma odlehčuje humorem. Přesto ho prostupuje poctivost přístupu a postavy nejsou filmoví dokonalí panáci, ale předvedou i uvěřitelné slzy a charakterové vady. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Díky tomuto filmu jsem si Toni Collette přidal mezi své oblíbené herečky, Měl jsem ji sice rád i předtím, ale tady mě přesvědčila, že si zaslouží tam být za svou univerzalitu. Přejdu však raději rovnou k tomuto filmu. Ano, je to sentimentální doják, který si spíš užijou ženské než chlapi, jak tu občas v komentářích zmiňují. Ale na druhou stranu je film natočen s lehkým vtipným nadhledem a lidským pohledem na nemoc - rakovinu a problémy s tím spojené. Proto mi nepřišel tak prvoplánovitý a bylo se i čemu smát. Příběh nenudí a herecky je na slušný úrovni. Takže ho můžu za sebe doporučit a dát hezké čtyři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vlna docela vkusných filmů o umírání pokračuje. Takže kapesníky ven a užijme si poměrně civilní kus i několik slušivých hereckých výkonů. Obě mají fajn manžely, znají se řadu let, a zatímco jedna má po několika neúspěšných pokusech s otěhotněním šťastnou novinu, druhé se kvůli jiné novince rozpadá současný svět. Sledujeme hodně motivů, ale vévodí jim téma pevného přátelství a téma vyrovnávání se s rakovinou. Čímž se projeví mírná marnivost, nestálost a sebestřednost jedné z nich. A právě tím ovlivní všechny kolem. Režisérka Catherine Hardwicke se drží osvědčených amerických postupů (ač film vznikl v britské produkci), stejně jako v podobně laděných filmech svírá otěže citového vydírání pevně ve svých rukou, zároveň je mile sarkastická a lidská. Není to sice tak čisté, zobrazení posledního úseku člověka s ortelem nevyléčitelné choroby jsme viděli jinde lépe, ale Toni Colette a Drew Barrymore se skvěle doplňují, takže nakonec dobré!! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se, zda-li to vůbec chci vidět a nejedná se pouze o generickou komedii naroubovanou na 50/50 v holčičím podání. jak ostatně naznačuje i začátek. Výsledek mile překvapil. Několik pasáží z filmů je naprosto bezchybných po všech stránkách a vůbec film i přes lehce nadsazenou stopáž šlape až na ten pomalejší začátek bezproblémově. A pak prostě Dominic Cooper, který je teď všude, i když ho moc lidí nemusí...7/10 ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Emócie to malo asi vyvolať silnejšie. Hodnotenie nie je založené na celkovom prežití a precítení toho, čo sa deje, skor tak všeobecne na dobrom spracovaní. Odľahčovanie deja vzhľadom na vývoj príbehu bolo vítané a hoci je asi jasný záver už dávno dopredu, radi sa pozriete, ako si hlavné postavy žijú svoj a zároveň aj spoločný svet. Ale nebolo mi všetko jedno, to by som klamala. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když si Jess (Drew Barrymore) a Millie (Toni Collette) povídají o diagnóze rakoviny a pleši, řekne Jess, že pleš je běžná. Na to však Millie odpoví, že běžná je jen u mužů, miminek a u E.T. Tím naráží na jednu z prvních rolí představitelky Jess, Drew Barrymore, ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (hansel97)
  • Scény na obytnom člne boli nakrútené na rieke Temža v septembri 2014. (livia551)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno