Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepřestává mě fascinovat ta letní nálada a pohodová atmosféra v kontrastu s temným příběhem a kriminální zápletkou. Co tady předvádí Alain je neskutečný. Občas jsem si musel připomínat scénu z lodi, abych nepovažoval Toma za pouhýho floutka v letních exteriérech, ale když si člověk uvědomí s jakou samozřejmou drzostí se Tom choval, tak ho až mrazí. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Oproti remaku, který jsem díky neskutečné Damonově slizkosti a vlezlosti nebyl schopen soustavněji koukat (což je v zásadě kompliment, jen já na to prostě neměl), působí Delon výrazně lidstějším dojem a přestože to také není zrovna dobrák, musel jsem mu fandit. Zvláštní vztah Toma a Philippa by si zasloužil trochu více vykreslit, ale to by asi prodloužilo už tak pomalý rozjezd. Vynikající gradace napětí a skvělý závěr. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zatížená oblíbeným "panem Ripleym" nedokážu plně docenit kvalitu tohoto snímku, původně jsem čekala, že Alain Delon bude Phillipem, typově by mu odpovídal víc, nakonec jsem dala za pravdu tvůrcům, za prvé byl skvělým Tomem a za druhé bych si ho tolik neužila. S nadšením jsem uvítala krásnou tvář Romy Schneider hned v úvodu, v domnění, že její postavou bude Marge, bohužel se jednalo o nepochopitelný komparz, či co:-(. Celkově mi u přátelství Phillipa a Toma chyběla málo vykreslená pěna dní, která tolik podtrhovala atmosféru remaku, odpudivá Tomova vlezlost i rafinovaně stupňované pnutí mezi oběma muži, vlastně mně chyběli všichni z roku 1999, za to jsem však byla částečně odškodněná procházkou po rybím trhu - detaily Delonovy tváře v tu chvíli vyjádřily všechno - kouzelná scéna... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak může být stejný příběh vyprávěn tak odlišně. Na rozdíl od pozdější americké adaptace není o charakteru Toma Ripleyho žádný pochyb. Je to systematický manipulátorský psychopat, který si jde tvrdě za svým cílem. Bohužel se tímhle přístupem příběh omezil na přímočarý nemorální thriller, kterému by špetka rafinovanosti a nejistoty jen prospěla. Tentokrát ovšem pointu nepochválím. Je příliš laciná, než aby byla uvěřitelná, nebo vysvobozující. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutie po dvoch dňoch s francúzkou spojkou padlo na Patriciu Higsmith a jej Mr. Ripley. A veru som bol nadšený- french connections úplne zhrdzaveli kým purpurový mesiac poriadne žiari. Radosť pozerať na rím či neapol zo 60-tych rokov. V hlave si porovnávam či bolo lepšie- ľahšie žiť vtedy. Svet bol takmer rovnaký a rovnaké potreby, (peniaze, moc, potreba byť milovaný) takže asi ťažko lepšie. Skôr inak- ale inak je vždy a všade. Prichytil som sa ako fandím tomu mladému tomovi aby mu na to neprišli. Na začiatku filmu sa mihla aj naša známa princezná Sissi a vystrihla si tam cameo či extras na asi 30 sekúnd. Neviem či už bola takou obrovskou hviezdou v tom čase. Potešilo ju vidieť. Pri plavbe som si spomínal na Polanskeho Nôž vo vode- akosi symbolické... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)
  • René Clement vtlačil v tomto diele domácemu filmu polar (špecifický druh policier, v ktorom sa rieši aj niečo viac ako zločin, a to záhada) prvýkrát amerikanizovanú podobu, po vzore amerických noirov. (Biopler)
  • Natáčení na moři bylo velmi komplikované a velká část záběrů je improvizace. Vlny dosahovaly velkých rozměrů a vlnami zapříčiněný pohyb jachty přesahoval i 2 metry. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama