Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepřestává mě fascinovat ta letní nálada a pohodová atmosféra v kontrastu s temným příběhem a kriminální zápletkou. Co tady předvádí Alain je neskutečný. Občas jsem si musel připomínat scénu z lodi, abych nepovažoval Toma za pouhýho floutka v letních exteriérech, ale když si člověk uvědomí s jakou samozřejmou drzostí se Tom choval, tak ho až mrazí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tom Ripley v podání Alaina Delona je docela jiný týpek, než jakého zahrál o mnoho let později Matt Damon ve snímku „Talentovaný pan Ripley“. TENHLE chlápek nemá sám se sebou žádný problém a od samého začátku naprosto přesně ví, co chce - psychologie jde trochu stranou, všechny postavy jsou jasně a zřetelně nalajnované a tomu odpovídá i tempo a styl vyprávění. Z příběhu navzdory plnému slunci dýchá ledový chlad - a jeho pointa je kouzelná. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pan Ripley od A. Minghelly patří mezi moje nejoblíbenější filmy, proto jsem se trochu bála shlédnout původní verzi až nyní. Zbytečně. Film V plném slunci je vynikající, přestože je hodně jiný, než jeho novější verze. Alain Delon není tak vlezlý jako Matt Damon a mezi hlavními hrdiny nedochází k tolika trapnostem. Původní verze má mnohem rychlejší spád a skvělý konec, Minghellova je o něco rafinovanější. Oba filmy jsou ale vynikající podívaná a nemám důvod tento hodnotit menším počtem hvězd. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Oproti remaku, který jsem díky neskutečné Damonově slizkosti a vlezlosti nebyl schopen soustavněji koukat (což je v zásadě kompliment, jen já na to prostě neměl), působí Delon výrazně lidstějším dojem a přestože to také není zrovna dobrák, musel jsem mu fandit. Zvláštní vztah Toma a Philippa by si zasloužil trochu více vykreslit, ale to by asi prodloužilo už tak pomalý rozjezd. Vynikající gradace napětí a skvělý závěr. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mnohem lepší, než poslední film Samuraj, který mě nějak extra nenadchnul. Alain, tentokráte, jako prohnaný darebák, který je pro svůj osobní prospěch schopen udělat úplně cokoliv. To bych zase až tolik nečekal. V jeho případě, přece jen filmů, kde by hrál takto záporné role, těch jsem moc neviděl. Velmi povedené, i když ve srovnání s panem Ripleym, mi možná tenhle snímek vychází maličko hůř. Ale to je jen zcela nepodstatný detail. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)
  • Delon během natáčení trpěl mořskou nemocí. Po skončení filmování se Delon zapřísáhl, že už nikdy nebude točit film na moři. Z tohoto důvodu také odmítl roli ve filmu Crabe tambour (1977). (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama