Reklama

Reklama

Max Fischer, bývalý příslušník speciální vojenské jednotky, je najat, aby chránil problémovou puberťačku Ninu. Její problém spočívá v tom, že se stala svědkem brutální vraždy a jedni velmi zlí lidé si přejí, aby byla velmi...mrtvá. Max a Nina jsou na útěku z vražedných spárů dealera Thomase Backera, kterého nikdo a nic nezastaví...Samotář Max a osiřelá Nina se sblíží – z cizích lidí se stanou přátelé, kteří se na sebe mohou spolehnout a tím si vzájemně krýt záda. Max a Nina se dostanou pod ochranu bývaleho Maxova „kamaráda ve zbrani" – hendikepovaného Ruddiho – ovšem jedná se o bezpečí pouze dočasné. Posléze nalézají útočiště u Sáry – Maxovy životní lásky. Hrají závod s časem, ale Sáře se podaří objevit dvě únikové cesty do bezpečí před zběsilým Backerem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

100x viděné téma bývalého vojáka, nyní profesionálního bodyguarda, který má za úkol chránit nepohodlného svědka. Til Schweiger se poprvé vydává na poli akčního thrilleru a i když film nenabízí nic nového (ačkoliv se překvapivě hodně zaměřuje na postavy a jejich dramatickou minulost) dokáže pobavit. Kdyby se režisér a hlavní hrdina zároveň, více soustředil na samotnou akci a akční scény by obohatil o něco více než jen věčné zpomalování, mohlo se jednat o jeden z lepších kousků v rámci žánru. Takhle pouze neškodný průměr. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller z nemeckej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom bývalom vojakovi, ktorý dostane za úlohu chrániť problémové dievča, svedkyňu vraždy svojho priateľa, ktorú má na svedomí dvojica vplyvných mužov a keďže prípadné väzenie si nemôžu dovoliť, nezastavia sa, kým nebude mŕtva. A tak musí veterán urobiť všetko preto, aby ju ochránil pred najatými zabijakmi a navyše si k sebe postupne nachádzajú cestu. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak mám z neho dosť rozporuplné pocity. Táto tématika už samozrejme bola použitá nespočetnekrát, ale aj tak v tomto žánri patrí medzi moje obľúbenejšie a preto filmy s ňou rád vyhľadávam. Kvôli tomu mi to sadlo už od začiatku, kde sú ideálne predstavené postavy a aj celá situácia a dlhší čas sa na to pozerá viac než dobre, aj keď cítiť, že to nie je úplne ideálne. A to kvôli tomu, že občas sa tu objaví niečo, z čoho som nemal najlepšie pocity, či už nejaká maličkosť alebo aj celá scéna a tiež by som viac ocenil trochu vážnejšie prevedenie, pretože tých odľahčených situácií je tu trochu viac. No nad to sa dá ľahko povzniesť, keďže nie sú zlé. No časom sa to už predsa len trochu zhorší, našťastie ani raz to neupadne až tak moc, aby to už bolo neznesiteľné, ale len predsa postupne začnú čím ďalej viac pribúdať úplne zbytočné scény, ktoré zbytočne kazia tempo, čo sa nezmení až do konca, kde to už miestami pôsobí takmer ako z paródie a navyše mi vôbec nesadol prístup tvorcov ku strane záporákov, toto by potrebovalo výrazné zmeny. A tak sa na to celkom dobre pozerá, kladov a zaujímavých situácií je tu dosť, ale nanešťastie po svižnom úvode už úroveň filmu len upadá. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Tvoria ju takmer výhradne prestrelky, ktoré sú slušne natočené, odohrávajú sa v rozmanitých prostrediach, oceňujem dostatočný počet zabitých, ale majú aj jednu zaujímavú zvláštnosť, toľko výmen zásobníkov z rôznych typov zbraní som teda ešte nevidel, prišlo mi to už nechcene smiešne a časom som si už všímal hlavne toto, lebo to až príli bilo do očí. Ale kladný dojem z nich rozhodne pretrváva. Herecké obsadenie je celkom slušné, Til Schweiger v hlavnej úlohe mi sedí, aj keď mohol byť trochu väčší drsniak, až na pár scén ma nesklamala ani postava dievčaťa, poteší aj pár zaujímavých vedľajších postáv, či už invalidný veterán alebo právnička, len by to chcelo lepších výrazných záporákov. A čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálna stránka je v poriadku a aj akcia je celkom dobre zvládnutá, ale rozhodne by to potrebovalo zbaviť tých zbytočností. A tak ma síce mrzí, že Ochranca nedopadol až tak dobre, ako som spočiatku očakával, ale aj tak ma to celkom bavilo, slušná zápletka, akcia, herci a vizuál, kladov je tu dosť, ale to množstvo zbytočných scén to nanešťastie zhadzuje do priemeru. 55% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavej film,kterej je naditej kecama,akce je pouze v přestřelkách,žádnej souboj,nic.A zrovna vod tohodle filmu sem to čekal,navíc začátek byl i slibnej,ten vrah byl pěknej čůrák.Korunu tomu navíc nasazuje hudba,jak k filmu nějakýho artovýho rejžy,na který nikdo nechodí.Zklamání,a to jednoznačně.Myslel sem ,že se Til režisérsky konečně chytí co se týče tohodle žánru.50% s vodřenejma ušičkama. ()

joelly01 odpad!

všechny recenze uživatele

Driv mel Tila kazdy rad, byl to velky kamarad! Ted uz ho nema skoro nikdo rad, uz to neni nici kamarad. No tak jo. Jak jsem ho kdysi milovala tak ted uz teda fakt ne. Uz mi vsechny ty jeho filmy a vsechny ty jeho deti strasne splyvaji. Jo, jako chapu ze je mu kosile blizsi nez kabat, ale a) tohle muze fungovat tak u jednoho, max. 2 filmu. Kdyz uz se to, pardon my language, do prdele, opakuje porad dokola tak to eventuelne zacne byt nudne a trapne b) kdyby se o Luny jednalo o nejaky vyjimecny talent. Coz se nejedna. Jak rikam, nic proti protekcnim spratkum, chapu a neodsuzuju. Ale, jak my nemci rikame "genug ist genug". Na dalsi film s Lunou a Tilem se asi ani nebudu divat a rovnou ho splachnu do odpadu. Tile, Tile, dve z nostalgie. Ale uz naposledy. Priste uz bude nasledovat jen rana z milosti. UPDATE: ted jsem se na to divala znovu a nevim co mi hrabalo ze jsem dala dve. Ted na podruhe jsem zvladla jen prvnich 45 minut, pak uz bylo nutkani vypichnout si oci prilis silne, procez jsem projekci v zajmu zachovani zraku (a dusevniho zdravi) radeji ukoncila. Traumatizujici. Brrr. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou odpad, to si myslím zaslouží jinačí filmy! Tohle je dost dobrý akčňák, příběh sice pravda není příliž originální, ale zato dle mého názoru, dobře natočený. Til si to celé odrežíroval a do role si obsadil i vlastní dceru, a ta také nehraje špatně. Jo tenhle film mě potěšil, a jelikož žeru Tila Sweigera dám mu s radostí ty 4. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno