Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Hilary Swank dostala letos příležitost zahrát nemocnou postavu (stejně jako Julianne Moore - Still Alice a Eddie Redmayne - Theory of Everything) a zhostila se jí skvěle. Julianne u mě sice trochu ve své roli vede, ale Hilary není o moc pozadu. Líbil se mi i výkon Emmy, která se zhostila své role po svém. Oscarovky to nebudou, ale na příjemné odpoledne u hezkého filmu naprosto stačí. PS: Už víte, proč se ti lidi polívali těmi kýblemi?? __80%__ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chápem iných užívateľov, tie komentáre o klišé a pod. no na mňa to celkom pocitovo zapôsobilo, možno aj vďaka neskutočnému výkonu Hilary Swank. O jej hereckých kvalitách je škoda diskutovať, podobný dychberúci herecký výkon ukázala už v snímku Chlapci neplačú (1999). Už len ona a veľmi dobrá hudba stačia na hodnotenie nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si scenárista nedal väčšiu prácu so svojim výtvorom a naservíroval nám konvenčne ladenú drámu s očakávateľným príbehom, niekoľkými kvázi povinnými klišé a "tak potrebou" odlišnou dvojicou protagonistiek. Ťažko povedať, či išlo o komerčný záujem, keďže film finančne prepadol, ak by išlo o inovatívnejšie dielo, mohlo sa tu hrať o Oscary v hereckých kategóriách. Že tú hlavnú si zahrá Hilary Swank nebolo prekvapením, keďže niečo podobné sme tu už mali v Million Dollar Baby, aspoň sčasti. Možno ešte viac potešila ale Emmy Rossum, tam je ale zase škoda, že v záujme tej odlišnosti musela hrať "iba" ženu, ktorá sa spustila natoľko, aby musela znova nájsť samu seba a to sme videli tisíckrát. Niekedy lepšie, ale určite aj mnohokrát horšie. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako začať. Videli ste francúzskych Nedotknuteľných?? Takto to je taká americká, ženská verzia. Rozhodne krajšie a príjemnejšie obsadenie. Ale. Od polovice pre mňa umelo naťahované. Začalo to byť klišoidné a nudiť. Mal som také myšlienky, že tomu dám menej, lebo Francúzi aspoň mali Maserati a predsa, aj keď je Duhamel môj obľubenec, nedostal toľko priestoru aby to zachránil. Ale. Posledných asi tak 10 - 15 minút berú vaše emócie frontálnym útokom. Aj keď sa bránite, niečo sa vám pod kožu predsa len dostane. Zo záverečnej scény určite. Preto také moje konečné resumé : príjemnejšie, možno zbytočne dlhšie, skvelo zahraté a emočne plnohodnotné. Maserati tam ale chýbalo a nie som fanúšik takýchto filmov. 3 z 5 ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Průměr. Ale spíš míň než víc. Bec je příjemná a velice sympatická, a také jediná ryze pozitivní věc na filmu. Celkově mi to přijde jako mix Still Alice a Intouchables. Ani na jeden z nich to však zdaleka nemá. Hilary ráda nemám, ale šanci jsem jí dala, zato Emmy, kterou neznám, byla super. No a Josh je fajn snad všude. :) Takže jak už tady lidi píší - bylo to křečovité. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)
  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)
  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)

Reklama

Reklama