Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je ten zmrd vinny alebo nie? To je otazka. Bohuzial kym sa dozvieme odpoved tak musime vytrpiet nie prilis vydareny mix scen ktore sa snazia o absurdny humor a zaroven o vazny pohlad na problematiku. To podla mna vôbec nefunguje. Vdaka tomu som sa aj pri sokujucej pointe smial na ucet tvorcov. Podla mna sa mali rozhodnut, ci to bude vazny film, alebo absurdna komedia akou je skvely korejsky film Save the Green Planet. 5/10. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Tisíckrát omletý děj, který uhodnete po 20 minutách. Podezřelý z vraždy nebo únosu dítěte unesený rodinným příslušníkem, k tomu sekunduje někdo, kdo by mohl mít pochyby, mučení, podezřelý odolává, mezitím přijde nějaká další postava, co má dodat naději na vysvobození podezřelého (ale stále ještě možná nevinného), pak přijde moment, kdy si máme být jisti, že je podezřelý nevinný nebo vinný a pak přijde v závěru pointa přesného opaku. Tady navíc máte prvky dementního humoru, aby vás nepovedený klon unudil a otrávil k smrti. Nedávno jsme tady měli krimi Prisoners, kde bylo klišé trochu naroubováno pestřejším nevyzpytatelnějším dějem a dobrými herci, tak proč se otravovat s tímhle izraelským klonem. Ztráta času, torture porno už je dlouho mrtvej žánr, vážení. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné spojení černé komedie a žánru krimi, které funguje a šlape až do konce. Čekal jsem nějakou slátaninu, ale dočkal jsem se naprosto perfektní podívané. Tragické, úsměvné a přece nakonec tak úplně jiné, než jakou jsem čekal. Aneb pátráni po vrahovi na izraelský způsob, ve kterém nechybí ani příslušík arabské komunity (ta scéna nemá chybu a je velmi úsměvná). Závěrem bych chtěl ještě poděkovat uživateli (mOnkey) za výborný překlad. Bez jeho skvělých titulků bych se cítil blbě, asi jak pedofil zavřený ve sklepě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kdo dneska pomáhá starým lidem?!“ Trefná otázka…Měl jsem trochu strach z toho slibovaného, no, řekněme „tvrdšího“ humoru, zároveň mě tím film ale hodně lákal. Nakonec převládá přece jen spokojenost. Ten humor tam je. A místy poměrně důmyslný a brutálně zábavný. Ale dost často také na hraně až za ní, někdy se ještě pobavíte, jindy už vám do smíchu moc nebude (film není pro širokou diváckou obec). Režisérské duo si hodně dovolí (v téhle podobě by to za velkou louží opravdu neprošlo), ale přitom jejich cynismus není hloupý ani samoúčelný. Zároveň se jim daří udržovat solidní tempo a napětí. A na diváka čeká pár morálních dilemat…ostatně, s kým v tomhle filmu se dá sympatizovat bez připomínek? Na to si už ale každý musí odpovědět sám. Škoda jen, že po Mickiho telefonátu to nabere kurs, který se mi vůbec nezdál, zlomyslně otevřený závěr tuhle nepříjemnou pachuť spravil bohužel jen z části. Přesto, podtrženo a sečteno, slušné 4*. „Pořád žiješ s rodiči, co?“ - „Rodiče jsou mrtví.“ - „Myslel jsem, že zabíjíš jenom děti…“ ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Revenge thriller v izraelském hávu. Slušná zápletka, umně budovaná atmosféra, podpořená parádní kompoziční hudbou a skvělé dialogy s černým humorem, přesně tam kam patří. Ovšem co posouvá film minimálně o hvězdičku výš, je skvělá režie, která chytře udržuje diváka v pozornosti po celou dobu. Netvrdím, že by mě film nějak extra strhnul, jen to do sebe všechno pěkně zapadalo a tohle drama tří postav o vyšetřování brutální vraždy malé holčičky s podtitulkem "oko za oko, zub za zub", jsem si užil někdy s pobaveným úsměvem, jindy s prsty přes oči. Tudíž moje první setkání s izraelským filmem dopadlo nad očekávání a můžu doporučit všem, co mají rádi černohumorné tarantinovské dialogy. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama