Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem dosť rozpačitý. Na jednu stranu musím uznať, že snímku vládla hustá, ťaživá atmosféra, presne taká, akú mám u ducharín tak rád. Bez váhania ide o najväčšie pozitívum celého filmu. A tým klady končia. Na druhú stranu, nepáčila sa mi roztrasená kamera a chaotické zábery, čiže všetko to, čo na FF neznášam. Takých miest je tu teda hodne, škoda. Čo sa týka dejovej linky, tak podpriemer. Začiatok ešte ušiel, ale posledná tretina už bola hotová ujetina. Teda, niežeby tam nebol dobrý nápad, len to prevedenie nebolo dobré. Časopriestorový faktor mi tam akosi nezapadol, mám taký dojem, že sa autori toľko motali medzi tými dvoma svetmi, toľko prelínali a splývali, až sa nakoniec domotali a už neodmotali. :) Preto u mňa slabší priemer. 55/100 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tvl no to teda čučím.... Trochu nevím co s tím, protože v poslední třetině už bylo toho zacykleného, epileptoidního halucinování až moc a bylo to otravné. Při šikovnější režii a nápaditějším střihu mohla být poslední třetina klidně o 10minut kratší a měla by stejný(né li lepší)efekt.. Na druhou stranu celý ten příběh a jeho postupné budování vyhnané až do vypolstrovanou celou smrdící sekvence, byl originální a sugestivní.. Důležité je asi být u toho otevřený, příliš neanalizovat konkrétnosti a nechat podvědomí ať si s tím pohraje samo, protože tenhle film funguje na úplně jiných mozkových okruzích a šéfovi tam v řídícím středisku blikají úplně jiné kontolky než u běžných bubákovin nebo ouchylných saďáren. ... Zajímavé-né zrovna kulervoucí, ale zajímavé. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdybych tušil, že je film točený ručkou, vůbec bych si ho nepustil....což by byla škoda. V jisté chvíli divák neví, kdo vlastně ručku drží, a snímek se dostává do surrealistické extáze, nejlepší části filmu. Ovšem zcela chápu ty, kteří na režisérovu hru nepřistoupili. Pro mne příjemné překvapení. Na rozdíl od podobných snímků se dočkáme nádherných obrazů přírody a lze s nostalgií zavzpomínat na Kanibaly, kdy kameru nedržela parkinsonská ruka (proč taky? copak navození dojmu ruční kamery pomůže rozklepaný obraz?). V některých momentech si lze vzpomenout na odpadovou Záhadu B., Mr.Jones má však proti ní bezva atmosféru. Té pomáhá hudba s rozličnými zvuky, skřeky a ruchy. Inspirací pro tvůrce byl možná i H.P.Lovecraft se svým kultem Cthulhu, což já rád. Dva světy a křehká hranice mezi nimi. Ani ne tak jako Freddyho Noční můra, ale spíše jako svět Prastarých, kteří by se rádi vrátili na Zemi. A to jsem si při názvu snímku vybavil jako první pecku od Counting Crows - Mr. Jones..... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku poviem že som nevedel že je to FF projekt,nešiel by som do toho s takým odhodlaným.Najprv to začalo tak vlažne lebo bolo zoznamovanie z hlavnými hviezdami a ich zážitkami.Ale poviem vám jedno tie dve postavy sa chovali ako čistý prijebanci.Neskutočné mi vadili tie ich debilné dialógy.A aj som rozmýšľal či to nevypnem.Má to zmetený príbeh a v niektorých momentoch aj atmosféru.Ale nemôžem sa ubrániť veľmi rozpačitému dojmu z tohoto filmu.Miestami sa mi to páčilo a miestami vôbec nie.Niekto ich prenasleduje a sú psychicky vyčerpaný ale na sex už náladu nájdu,tak to ich obdivujem lebo stať sa to mne ani sa mi nepostaví. A z toho konca som bol už načisto kokot,nemám rád FF produkciu a po tejto sa to ešte viac prehĺbilo.Dávam dve hviezdy.1* je za niekedy dosť silnú atmosféru a 2* dávam za diabolsky znázornených strašiakov. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím ... asi mi v mozku chybí nějaký centrum vnímající určitej specifickej druh strachu, nebo prostě nevím ... Ale tohle bylo fakt neskutečně blbý a otravný. Koukal jsem na to naschvál v noci po tmě se sluchátkama a neustálý blikání typu tma - blesk přes celej pokoj, kdy střihač byl rozhodně na slušný dávce perníku, protože těch střihů zde byl tak milion ... ve mě vyvolalo tak maximálně menší záchvat epilepsie. Navíc si asi budu muset nechatpořídit za pár milionů nový sítnice do očí, protože mi je tenhle blikající zmatek doslova vypálil. A přitom se tam "NIC NESTALO", nic nedělo. Způsob natočení špatnej, nepochopil sem, nebál sem se, lekačka ani jedna ... kdo měl být jako MR. Jones ... Nevím !!!! Blbost a už fakt s těmahle "kamerovkama" končím, protože to jde furt víc do kopru ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama