Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 1

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

castor 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny jsem byl, dá se říct, přímo nadšený. Takže se nedivím, že mohla oslovit na Sundance Film Festivalu. Pomalé tempo, doslova za rohem tepající ohrožení, otec od rodiny, který má k hrdinovi docela daleko, výtečná atmosféra, výborná hudba. Jenže za druhou půlku už bych žádné ocenění nedával, to bych spíš plácal přes prsty. Nejprve tu máme nervního skláře, který s manželkou po jedné nezvané návštěvě čistí zakrvácený gauč, aby pak v noci namísto spánku zbystřil při projetí každého auta okolo jeho domu. Jenže pak přijde několik zvratů a několik nejednoznačných postav páchajících spravedlnost. A tvůrci jakoby nevěděli, co přesně s těmihle novodobými kovboji chtějí vyprávět. Hlavně v úsměvné závěrečné třetině. Má to své kouzlo, ale já prostě chtěl zůstat v té úvodní náladě. Tři až čtyři hvězdy, asi jako u uživatelů všude okolo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl první film pana Mickleho, kterej sem viděl. Napoprvé mě to bavilo, dokonce sem byl překvapenej. Je to ovšem nezávislej film, a proto to tak vypadá. Žánrovej mišmaš a podivnost, což ovšem u tohodle rejžy není nic divnýho, a překvapujícího. Dnešní projekce už ovšem ukázala, že zase tak velká prda to není. A ta fotka, byl záměr, nebo chyba, nebo nesmysl ve scénáři. Kdo ví. 50%. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý thriller, zprvu s fincherovsky budovanou atmosférou a napětím, poté sladěný se soft verzí 8mm, nakonec ale peckinpahovsky rezolutní a patriarchální. Tvůrci dali svému filmu opravdu originální rámec: od rodiny k chlapskému vzetí spravedlnosti do vlastních rukou a nakonec zase zpátky do kruhu rodinného - ale už jinak, byť spolu, uvnitř sám... Zajímavé je i posunutí kontextu, tenhle typ neo-noirových filmů se obvykle odehrává ve velkoměstech, přenesením do texaského maloměsta a do venkovských lokací se daný žánr zajímavě variuje směrem k Peckinpahovi a odezvě moderního westernu... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Obyčajný chlapík doma v panike zabije neozbrojeného zlodeja, čo ho dostane do víru neobyčajných situácií. Najprv ho začne prenasledovať otec mŕtveho, neskôr zistí, že polícia mu toho dosť tají a kým sa stihne rozkukať, je už na ceste k odhaleniam, ktoré ho môžu stáť život... Zdá sa, že nádejný režisér Jim Mickle dosiahol svoj kariérny vrchol pri skvelom "Stake Land" a odvtedy už len drieme na vavrínoch a recykluje. Najprv zbytočný remake mexickej kanibalskej nudy a teraz rozporuplný vývar z xy videných drama-thrillerov. Natočené jeho typicky pomalým štýlom, no až príliš silene sa snažiace o atmosféru, pôsobivosť, znepokojenie a zvraty, pričom tomu stále niečo chýba. Čo tomu ale nechýba je minutáž, rozvláčnosť a pocit déja vu. Za príjemnú hudbu a Dona Johnsona by som tomu mal chuť dať aj tretiu hviezdu, ale nedám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny a bohuzial nie prilis funkcny mix zanrov, ktory sa zacne ako klasicky revenge film, ale skonci sa dost ironickym rozuzlenim. Behom sledovania som mal pocit akokeby mi kazdu polhodinu niekto prepol program na iny film. Pritom v jednotlivostiach tie epizodky funguju perfektne, postavy su dostatocne zaujimave a tak mi nevadilo ani pomalsie tempo. Najviac nechapem preco to je podane z pohladu Hallovej postavy, ktora po uvodnej tretine postrada pre vyvoj pribehu vyznam. Ovela silnejsie a napriek sialenym napadom aj funkcnejsie by film pôsobil z pohladu Shepardovej postavy otca, ktory sa msti a postupne odhaluje okolnosti ohladom svojho syna. Odhalenia, ktore zisti by tym padom mali dostatocny emocionalny dopad aj na divaka. Lenze jeho postava je prilis uzavreta a cely film tak nejak bokom, takze aj divak nezucastnene sleduje sialeny vyvoj pribehu a prinajlepsom sa bavi na absurdnosti a obcasnej brutalite. Za jedno pozretie to stoji, ale potencial tu bol ovela väcsi. Druhykrat si to uz nepozriem. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama