Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Dexter s pupkem, pedofilním knírkemem a hárem Davida Bowieho v jeho nejteplejších letech. Kdo by to byl řekl, že divák dokáže držet palce obludě takového vzezření. Na druhou stranu, potom, co jsem viděl neidentifikovatelného bělocha kouřit delfínovi a jiného neidentifikovatelného bělocha šoustat krokodýla, jsem přesvědčen, že snesu leccos. Rovněž jsem viděl chlápka šoustat fenku huskyho, chlápka, co strčil ptáka krávě do huby a posléze se jí vystříkal na čumák bez použití rukou. Viděl jsem i dvě Asiatky soustředěně močit na živou chobotnici. Viděl jsem Asiatku, které kolegové jakousi průhlednou trubkou narvali do prdele přibližně deset úhořů. Viděl jsem chlápka postříkat, posrat a letlampou zapálit mrtvého holuba. Viděl jsem chlápka, co si pod předkožku nacpal malou želvu. Viděl jsem spoustu věcí. Přesto se žádná z nich nevyrovná chlápkovi, co si ptáka oloupal jako banán a kůži shrnutou až po kořen si obtáhl gumičkou. Ten výjev mě bolel. Fyzicky mě bolel do očí a vyvolal nepříjemné svrbění na mém lamfasovi. Áááá. Pořád musím při té představě zatínat zuby. Ale teď si tu jen honím ego nad vlastní, léty budovanou otrlostí ze zapadlých koutů 4chanu. To důležité je, že filmolín Cold in July je pomalý, atmosférický, chlapácky náser, při jehož sledování neprohloupíte. Fakt, že ne. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl první film pana Mickleho, kterej sem viděl. Napoprvé mě to bavilo, dokonce sem byl překvapenej. Je to ovšem nezávislej film, a proto to tak vypadá. Žánrovej mišmaš a podivnost, což ovšem u tohodle rejžy není nic divnýho, a překvapujícího. Dnešní projekce už ovšem ukázala, že zase tak velká prda to není. A ta fotka, byl záměr, nebo chyba, nebo nesmysl ve scénáři. Kdo ví. 50%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je varováním pro všechny, kdož si doma "dovolí" poprávu odkráglovat nějakou zlodějskou filcku. Já pořád tvrdím, že nejlepší je potom toho prasopsa naporcovat ve vaně, napytlovat a naházet rybám / spálit / zakopat. Jakmile zavoláte poliše, koledujete si totiž o malér... A navíc ti poliši... no nebudu spoilerovat, je to prostě všechno ještě kapánek složitější. Vlastně se celý film zvrhne v něco trochu jiného, než na co jsem ho zprvu tipoval; Cold in July je taková prazvláštní kombinace 8MM a Magnuma, nebo Texas Rangera. Trochu thriller, trochu parodie na thriller, trochu odlehčená country kriminálka... kdo se v tom má do čerta vyznat. Každopádně ale hodně zajímavá podívaná a finální švihlá přestřelka, s totálně švihlým setkáním otce a syna, je na pět. Jinak Michael C. Hall (aka Dexter) hraje fakt epesního balíka a vypadá jako ještě větší balík (knírek a hrůzostrašný sestřih - vizáž a la DDR nebo náš venkov před dvaceti járy). ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen jedno slovo a to slovo škoda...škoda v tom smyslu,že jsem si jistý,že šlo z tohoto tématu vytěžit více i co se hereckého obsazení týče...ano herci hrají dobře i atmosféra je dobrá,ale něco tomu prostě chybí..ve spoustě věcech je film nedotažený někde zase natahovaný atd.takže nemůžu víc jak 65 % a tři hvězdy.a to tam hrál i Dexter :-))) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny a bohuzial nie prilis funkcny mix zanrov, ktory sa zacne ako klasicky revenge film, ale skonci sa dost ironickym rozuzlenim. Behom sledovania som mal pocit akokeby mi kazdu polhodinu niekto prepol program na iny film. Pritom v jednotlivostiach tie epizodky funguju perfektne, postavy su dostatocne zaujimave a tak mi nevadilo ani pomalsie tempo. Najviac nechapem preco to je podane z pohladu Hallovej postavy, ktora po uvodnej tretine postrada pre vyvoj pribehu vyznam. Ovela silnejsie a napriek sialenym napadom aj funkcnejsie by film pôsobil z pohladu Shepardovej postavy otca, ktory sa msti a postupne odhaluje okolnosti ohladom svojho syna. Odhalenia, ktore zisti by tym padom mali dostatocny emocionalny dopad aj na divaka. Lenze jeho postava je prilis uzavreta a cely film tak nejak bokom, takze aj divak nezucastnene sleduje sialeny vyvoj pribehu a prinajlepsom sa bavi na absurdnosti a obcasnej brutalite. Za jedno pozretie to stoji, ale potencial tu bol ovela väcsi. Druhykrat si to uz nepozriem. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama