Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 1

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (268)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdesi mezi Re-Animatorem a Noční můrou, přičemž ani jednomu nesahá po kotníky. Lazarus není podceňovaný, jde zkrátka o mizerný film. Kamera je slušná do doby, než se promění ve stroboskop, hudba vcelku obstojná, ale nevybočující z průměru, a samotný nápad o návratu ze záhrobí (odpustil bych, že nijak nový) se obejde bez fantazie, strašidelné atmosféry i drsných efektů. Cronenberg by jistě věděl co s tím, o Stuartu Gordonovi nemluvě. Prý démon! Já viděl jen černé oči Jean Grey z X-Men, které mě nevyděsily... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Když nemáte na pořádné kulisy a chcete ušetřit, natočte film za dva měsíce v jedné místnosti. Můžete ho taky hodně točit ve tmě, protože divákovi přeci stačí, že slyší, vidět nic nemusí. Abyste to dotáhli do hororového finále, hodněkrát během natáčení zhasněte a rozsviťte, je to děsivé. Bohužel na základě těchto věcí je snímek další úspěšnou hovadinou, která aspiruje na zbytečný horor roku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná posedlá duchařina, která nás nabádá k tomu, aby jsme si nehráli na Boha, protože Ježíš byl jen jeden a Lazar vlastně taky. Mělo to atmosféru, solidní lekačky, sem tam film dokázal postrašit a navíc se tu sešlo celkem sympatické obsazení v čele s kráskami Sarah Bolger a Olivií Wilde. Gelb se navíc nesnažil za každou cenu natahovat stopáž, což filmu velice prospělo. Podle hodnocení jsem čekal další průšvih, ale jsem mile překvapen. 70% ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Ach ten nešťastný český distribuční název... Nevadí mi, když se film neuvádí pod názvem, který je pouhým překladem názvu originálního, co mi ale vadí velmi, je to, když název nedává smysl, případně neodkazuje na snímek samotný. Přesně to se stalo v tomto případě. O žádného děmona (a už vůbec ne o jeho vzkříšení) ve filmu nejde - leda bychom považovali za démony všechny lidské bytosti. Příběh snímku lze chápat v prvé řadě jako parafrázi biblického vyprávění, ve kterém Ježíš (zde skupinka vědců) vzkříšil Lazara (zde Olivia Wilde), v řadě druhé jako remake Bessonovy Lucy - s tím rozdílem, že aby zde Zoey (Olivia) mohla využívat 100% kapacity svého mozku, musela zemřít a být vzkříšena, a z toho jí "kapánek" přeskočilo... Ke všemu navíc film postrádá jakoukoliv atmosféru... [Premiere Cinemas Olomouc, sál č. 3, 16. 3. 2015] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Olivce bych bez reptání kdykoliv začvachtal prstem v Martini, ať už by byla posedlá nebo ne, ale kde nic není, ani zmrd nebere a tohle nezvládla ztopořit ani ona s celým tím svým kudapílem. Ploché jako rumunská gymnastka, strašidelné jako Kásper, originální jako vietnamská teplákovka se třemi pruhy, hloupé jako fronta na Epl šestku, dramatické jako schnutí základní barvy a zábavné jako trhání osmiček. Ale jinak hezky natočené, takové barevné a Olivka umí dělat rtíky moc hezké kroužky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 77. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama