Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

erased 

všechny recenze uživatele

Wubba lubba dub dub! Dan Harmon má talent. S Community se sice během šesti sezón dostal z naprostého vrcholu reflektivní televizní zábavy k do sebe zahleděného projektu pro skalní fanoušky, a narazil tak na hranice hraných seriálů, jenže právě ta jeho schopnost dokonale a bez servítek zrcadlit aktuální kultůru se konečně mohla naplno projevit až v animáči. Podobně jako kdysi South Park, Rick and Morty vypadají (a hlavně znějí) jako na koleni vyrobená blbůstka party nadšenců, a takto pankové pojetí přímo nahrává tomu, aby byl tento černě komediální sci-fi cirkus autentickým rýpáním do živého, ne jen dalšími Simpsonovci v nových kulisách (Futurama AIDS!!!) a zároveň typická harmonovská sebereflexe brání sklouznutí do prachobyčejné nekorektnosti pro pouhou nekorektnost samou (Family Guy licklicklickmyballs!). Sledem nesouvisejících scének sice někdy k mixu posledních dvou zmíněných nemile sklouzne i přes všechny přetrvávající klady, ale prostá přítomnost Ricka a jeho zetě Jerryho všechny dočasné přešlapy kontruje, o kupě totálně šílených postav, světů, zápletek, písniček a hlášek ani nemluvě. And that's why I alway say: Shum shum shlippitty dop! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Dan Harmon opět boduje. Ne na plné čáře, ale jako důstojný moderní "kresleňák" to bylo povedené. Promakanější Futurama s větším důrazem na rodinné hodnoty. Vyplatí se přežít zvláštní kresbu panenek v očích. Nejsem akorát kamarád s několika běžnými dějovými linkami (Fantastic Voyage, Inception, ,...), několika příliš okatými alegoriemi, občas až absurdním důrazem na neschopnost Jerryho/nenávistí rodiny vůči němu a pro mě naprosto random nezáživnou věcí typu interdimenzionální kabelovky. Celkově ale v poměru délka/kvalita je o co stát. Trochu mi to v určitém směru připomíná staré Simpsons nebo (stavbou rodiny zejména) Smolíkovy - skutečné situace řešené cartoonovou logikou. S tím jdou ruku v ruce i časté hezky emotivní momenty, které si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Povedeností dílů poněkud nevyvážený seriál, ale našel si vlastní originální cestu a kvalita se v posledních sériích ještě zvedá - a hlavně už nespoléhá jen na ultimátně nekorektní gagy, z čehož seriál vycházel (kdo neviděl - tady je nultá studiu natruc natočená epizoda o lízání Rickových koulí, díky které celý seriál později vzniknul). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že som čakal niečo lepšie, prevratnejšie. Dlho som sa nevedel prinútiť k tomuto seriálu, odrádzala ma animácia. Nakoniec som sa prinútil, ale samozrejme je to veľmi podarený seriál. Len od tých hodnotení som čakal viac, respektíve som mal veľké očakávania. Nie je to American Dad ani Simpsonovci, ale stále kvalitka. Rick je absolútne skvelý. Skvelá postava. Vtipná. Treba pochváliť ako americký, tak český dabing. Niektorým častiam niečo chýba, nie v každej sa nasmejete. Ale vy proste chcete vidieť, aké ďalšie dobrodružstvo zažije Rick a Morty. Pochválim aj vedľajšie postavy a je prekvapením, že až toľko postáv v tomto seriáli nie je. A aj tak to slušne baví. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. První série jsem dokoukal jedním dechem - skvělý a nečekaně chytrý zážitek. Někdy během třetí série to začalo trochu padat a být repetitivní, čtvrtou sérii jsem dal už jen tak ze setrvačnosti. Myslím, že celý koncept nekonečného množství realit ubral seriálu na napínavosti. Postavy jsou prakticky nesmrtelné a jakkoliv je dobrodružství bezvýchodné, vždy se z toho nějakým (a čím dál tím přehnanějším) způsobem dostanou. Dal bych přednost trochu vážnějšímu a temnějšímu příběhu - viz Rick putující do vězení za doprovodu Nine Inch Nails. To byl absolutní vrchol seriálu. Přes zmíněná negativa jde pořád o velmi nadprůměrnou zábavu. ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • „Wubba lubba dub dub“, hláška Ricka Sancheze (Justin Roiland), ve skutečnosti znamená: „Jsem ve velkých bolestech, prosím, pomoz mi.“ Tuto informaci prozradí divákům Birdperson (Dan Harmon) v posledním díle 1. série s názvem Ricksy Business (2014). (Hedy)
  • V seriálu se opakovaně v pozadí objevuje muž s duhovými kšandami, který má na tričku míč na americký fotbal s římskými číslicemi. Justin Roiland v jednom rozhovoru prozradil, že tato postava měla být původně spojujícím prvkem Rícka a Mortyho a seriálu Městečko záhad (od r. 2012), jehož tvůrcem je jeho kamarád Alex Hirsch. Když byste spojili římské číslice na tričku této postavy v obou seriálech, tak výsledkem měl být tajný vzkaz: „confidence“. Z tohoto nápadu ale nakonec sešlo, protože Městečko záhad skončilo dříve, než stihli tento skrytý vtípek použít. (Firebug)
  • Scéna, v níž Hoovy najde na židli ve svém domě kosti své ženy a svého šíleného syna, odkazuje na Psycho (1960) režiséra Alfreda Hitchcocka. (Kubaaa97)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama