Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (561)

FTP 

všechny recenze uživatele

Daredevil je skvělou konkurencí současně nejlepším DC seriálům Flash a Gotham (přeceňovaného Arrowa záměrně ani nezmiňuji). Z Gothamu si bere syrovou atmosféru a umocňuje ji nadruhou, z Flashe zase charisma hlavního superhridny. Konečně nám Marvel ukázal, že umí i něco jiného než barevné, světlé, veselé a optimistické superhrdiny ve stejně laděném prostředí. Bojové scény poprvé nepůsobí tak, že má hrdina neomezenou sílu a výdrž, ale že ho může souboj i unavit a nějakou tu ránu jako správný Murdock i schytá. Srovnání s Affleckovým rudým ďáblem rozhodně není na místě, ale jeho deštěm vykreslený digitální sluchozrak mám bohužel stále v hlavě. Povedený seriál! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

První série za 7/10. Druhá za 9/10, i s drobnými zaškobrtnutími a ve výsledku přeci jen trochu moc zašmodrchaným dějem se jedná o to nejlepší z MCU. Už žádné zdlouhavé rozjezdy, rovnou se to bez okolků řeže a neustále se přitápí pod kotlem. Výborné postavy (jak staré, tak nové), propracovaný scénář a zřejmě nejtemnější podtóny, jaké v marvelovském vesmíru zazněly. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 89% . Bolo na čase aby sa aj Marvelacky Daredevil pohol dopredu. A je to pekný posun od filmového spracovanie s Affleckom. Seriálový Daredevil vsádza rovnako ako Nolanov Batman na reálnejšie spracovanie, čo je hlavný dôvod prečo ma to bavilo. Charile Cox (ale aj ostatný) fajn zapadli a sledovať zrod slepého hrdinu, ktorý v noci bojuje ako maskovaný nindža proti zločinu a cez deň zas háji občanov ako právnik bol v podstate dvojitý zážitok. Akciu sa nadmieru vydarila, úvodné titulky, hudba, príbeh, postavy a hlavne záporák (Wilson Fisk / Kingpin) príjemne prekvapili. Som zvedavý ako chlapíci od Marvelu zakomponujú ostatné známejšie postavy (Elektra, Punisher) po bok Daredevila. Oblúbený soundtrack: Main Title, Fogwell's Gym. 2. Séria - 100%. Už prvú sériu som porovnával s Batman Begins, no a táto druhá ako už niekto povedal je ako The Dark Knight. A ja s tým plne súhlasím. Až na to, že toto ma lepšie akcie, ale dosť bolo porovnávania. Už prvá séria ponúkla výborný príbeh, záporáka a postavy a tu v druhej sérii je to ešte všetko dva krát lepšie. Akcie sú stále oku lahodiace, no tento krát sú ešte viac vygradovanejšie. Samotná postava Daredevila je znova výborná, ale čo prevyšuje túto sériu nad tu predošlú je perfektný Frank Castle a nádherne akčná Elektra. Doslova strhujúci zážitok. Vynikajúce, bravo, tlieskam. 3. Séria - 80% . Prvá séria super rozbehla boj maskovaného bojovníka proti podsvetiu. Druhá vynikajúce zakomponovala vedľajšie postavy do deja a povýšila akciu na iný level. No a tretia je sklamanie. Moc ma nebavil záporák v podaní Poindextera a aj keď Fisk je opäť prefíkaný hajzel, čo ma dobrý plán, úvod ma moc nezaujal a všetko sa to rozbehlo až ku koncu, tak ako aj lepšia akcia, ktorej je tu trošku pomenej. Záverečné tri diely ponúkli dobre finále a zachránili celu sériu, inak je väčšina tretej série len taká kecačka a motanica, kde sa nič moc strhujúce nedeje. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. Série 1 - 100 % Edit Už první série byla skvělá, ale druhá ji ještě o kus překonala. Mám opravdu problém najít na ní nějakou chybu (jen ten Foggy mě občas iritoval). Staré postavy opět skvělé (Fisk už je opravdu záporák a Stick má konečně o něco více prostoru). Skvěle ale fungují i obě nové postavy. Punisher Jona Bernthala je výborný. A pak je tu Elektra, která je naprosto božská. Série 2 - 100 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký opravdu snesitelný superhrdinský seriál, který ve svém balancování mezi nadsazenou komiksovostí a realistickým přístupem kvalitou dalece překonává i filmové Batmany. I když je celá série nepříjemně utahaná a nemá vůbec žádný závěr, a i když postava samotného superhrdiny je pro seriál a smysluplnost jeho světa pořád jejich největší problém. Naštěstí je jen vedlejší postavou oproti mnohem zajímavějším rolím civilistů, a hlavně vynikajícího záporáka... takže těžko se ubránit pocitu, že seriál by se bez svého erbovního "hrdiny" vlastně i bez problémů obešel. A nebo by mohl vyprávět o jeho pádu a prohození stran s antagonistou, který je ostatně mnohem lidštější a sympatičtější, ale na to autoři už koule mít nebudou... je to pořád Marvel. //// Druhá řada - v sérii jako celku citelně chybí silná záporná postava, zdaleka nejlepším příběhem je tu linka s Punisherem, překonávající ostatní komiksové adaptace rozdílem několika tříd, ale po jejím odsunutí na vedlejší kolej už jde Daredevil trochu dolů. Ne do úplného DC/Marvel universe pekla, ale zkrátka poskakování v ninji a mistrem Třískou už tu nemá ten pravý inteligentní potenciál, s jakým série začne. 8/10 ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Postava Wilsona Fiska (Vincent D'Onofrio) se v komiksech objevuje nejen jako protivník Daredevila, ale také Spider-Mana a Punishera. Většinou si nechává říkat "Kingpin." (UM3L3C)
  • Charlie Cox prohlásil, že Daredevil bude mnohem temnější, než cokoliv jiného, co Marvel vytvořil. (Spidey3)
  • 11 a půl minuty dlouhá scéna bez střihu byla opravdu natočena na jeden zátah. Showrunner Erik Oleson prozradil, že tvůrci udělali pár skrytých střihů kdyby bylo potřeba, nakonec však nebyl žádný z nich potřeba. Charlie Cox a jeho dublér Chris Brewster se během scény několikrát tajně prohodily, nicméně i tak Oleson velmi ocenil výkon Coxe, který zvládnul natočit svoje akční scény, poté přejít do dramatického rozhovoru a poté opět do akční scény. (NiWi)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama