Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 1

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (192)

Fr 

všechny recenze uživatele

“NEJSOU TO TERORISTI, JSOU TO ZLODĚJI!“… /// Michael by z fleku mohl patřit k Podfukářům. A díky svýmu chmatáckýmu umu má bombu. V medvídkovi. Takže za pár okamžiků je podezřelej z terorismu. Naštěstí (pro něj i pro nás) se objevuje drsňáckej Idris Elba, kterej ze sebe nemíní dělat kreténa, takže to béčkově válej a mně tím bavěj. Já tyhle francouzský jednohubky můžu. A že v nich není o náhody nouze? Inu, svět je malej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Lžu, podvádím a píchám lidi jen proto, abych dostal to co chcu. 2.) Nevadí mi, když je příběh píčovina, hlavně že to vodsejpá. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo historické. Mna by len zaujímalo, čo na tom netalentovanom čiernom Elbovi všetci vidia? Hrať to nevie, vyzerá to otrasne, rozbije železom tvrdené sklo jedným kopnutím a bije sa tak, že každý lepší krav magista by ho vypol na dve rany, niktoša. Ale na zastavenie pokusu o vylúpenie francúzskej banky to zjavne stačilo. Z milosti 2 z 5 ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Drsný komisař Luther a Rob Stark v trileru ze srdce francouzské metropole? No proč ne, řekl jsem si a po své ranní dávce proteinů jsem se rozhodl, že do toho půjdu, jak se říká naslepo. Jen podle ukázky a zběžného hodnocení mých oblíbených, sedl jsem si do svého kolečkového křesla, uvařil dva litry bylinkového čaje a pak jen pustil play. Nečekal jsem vlastně ani nic převratného, spíš jen takový ten lehký, letní výplach, solidní akci a hlavně nějaký věrohodný příběh, které nebude přitažený za vlasy a bude odsýpat tím správným tempem. A výsledek? Ze začátku dobrý! Do děje jsem se dostal za pár minut a při honičce na střeše jsem ani nedutal, jak byla dobře natočená. Ale, ale, ehm, jak jen to říct? To bylo tak asi vše. Čím víc, se blížil závěr, tím se pro mě stával tenhle film stěží uvěřitelnějším a na úplném konci zaváněl až tragikomickým nádechem. Strašná spousta klišé, vrcholící ve scénáristicky totálně zpackaném závěru, který by slušel možná nějaké pohádce. A žili spolu šťastně až do smrti. A nebo, ještě, že mají v Paříži jednoho anglického kapesního zloděje a amerického agenta CIA v utajení. Ti dva udělají všechnu špinavou práci za ně…. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Čistokrevnej akčňák, žádná náročnost, supr oddychovka plná akční zábavy a hodně drsnýho Idrise! Z toho chlapa jde respekt až do prdele a je celkem škoda, že nemá těhle béček víc na svým kontě. Jediný co trochu vytknu filmu, i přes to, že už bych asi měl po těch všech X filmech bejt zvyklej, je střih při rvačkách, kterej se opravdu dá plnohodnotně nazvat střih, pač tam je nastříháno tolik, že divák opět neví čí je noha, ruka, hlava, koleno atd.... Nešvar novýho století akčního filmu! Nicméně si to dám určitě někdy ještě jednou, dvakrát, jelikož jsem naprosto spokojenej a taky se potřebuju vlastně dozvědět, čí že to přesně byla noha, ruka, hlava, koleno..... 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak přesně smrdí tajná služba?" Tak to vím úplně přesně - hodně. A tady je tedy ta francouzská ještě smradlavější než americká klasika. Nicméně černý, nedbalý a nezodpovědný agent Briar mě naprosto nadchnul a to nepíšu proto, že mě právě drtí koule svou pistolí. Jeho nekompromisní jednání, hláškování, odebírání pistolí i plynových masek bylo prostě zábavné a já jsem si nechal akčně vypláchnout mozek s velkou chutí. To ostatní se Briarovi nemohlo rovnat, ale zkouška z kapsářství se tomu alespoň přiblížila. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Dodávka sa dostáva do kolízie s viacerými autami, čím si poškodí prednú karosériu. V striedavých záberoch medzi haváriami ju má ale v poriadku. (Tomy_TO)
  • Všichni mluví o USB disku jako o harddisku, což je evidentně špatně. (Hal_Moore)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama