Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí amerického remaku Kruhu od Gorea Verbinského, před původním filmem, mě postavilo před nečekaný problém. Všechny dějové trumfy Hidea Nakaty byly okamžitě tatam. Srovnat tyto dva kousky je stejně tak lehké jako problémové. Omezené finanční (a tím pádem i digitální) prostředky odsoudili Nakatu ke spolehnutí se na klasické postupy hororového vyprávění. Na diváka doslova útočí pomocí ostrého zvuku, nervózní hudby a rychlého střihu. Na rozdíl od Verbinského, který se zarytostí buldoka odpovídá na všechny otázky, se Nakata více spoléhá na podivné tajemno, které pro něj představuje malá Sadako. Jenomže jakožto vypravěč není až tak dobrý jako jeho americký kolega, který střídal ultra temné napětí s famózními chvílemi čiré hrůzy. Nakata pracuje jenom s občasným vylekáním (za střih u otevření skříně bych mu pozlatil ruce) a jinak se utápí v nudě. Není to ale způsobeno jenom faktem, že jsem příběh znal, ale Nakata prostě nedokáže na nervy správně zabrnkat. A to neříkám (resp. nepíšu) jenom tak, protože vím, jak dopadla jeho „americká mise“ u Kruhu 2 . Kdybych si tedy měl vybrat, tak bych rozhodně sáhl po americké verzi, která je komplexnější, napínavější a hlavně lepší. Je sice pravdou, že je dělána jako produkt širšímu publiku, ale i tak ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak skôr tu išlo o mysterióznu, pomalú detektívku, než o to, čo dnešní teenageri nazývajú hororom. Verbinski pracoval s látkou trochu inak, myšlienku, že "telku by sme mali pozerať so záujmom" dáva viac do pozornosti, Nakata sa primárne zameriava na staré rodinné krivdy a kliatbu, spodné myšlienkové prúdy je o niečo ťažšie zachytiť. Pokiaľ teda príbeh nepoznáte, tak budete určite od začiatku do konca v napätí, o čo kráča a ako to nakoniec skončí, so znalosťou US verzie však pôvodný Ring príliš nového ponúknuť nedokáže. Je to síce nespravodlivé, ale skutočne tu nejde o žiadne nervydrásajúce ľakačky, Nakata buduje napätie iným spôsobom. No a aby som bol ešte nespravodlivejší, tak po Scary Movie 3 už na objektívnejších 80% ísť nedokážem... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O tom, že jsou asiaté mistry hororové scény, mě přesvědčili již mnohokrát. Jejich filmy patří mezi nejlepší díla, které jsem měl možnost vidět. Ringu určitě patří mezi ty lepší, ale úplný top to není. Režisér Nakata měl však mnohem více ztížené podmínky, než jeho americký kolega, protože nedisponoval velkými finančními prostředky a taktéž se musel obejít bez podpory digitálních či jiných speciálních efektů. I bez toho všeho však dokázal natočit nadprůměrný hororový kousek, který se dodnes těší hlavně v Asii velké oblibě. Na rozdíl od svého protějšku toho z děje zase až tak moc o tajemné postavě Sadako (Samara) neprozradil. Diváky se snaží neustále něčím napínat a za doprovodu tajemné hudby se mu to i daří. Přestože se mi zdá být americká verze o trochu lepší, musím pochválit a ocenit i tohle dílo. Bylo postavené na jednoduchosti (ve které bývá síla), atmosféře a rychle odsýpajícím ději. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv přede mnou někdo řekne Samara, mám chuť jej hodit do studny. Protože Sadako, aby bylo jasno. SADAKO! US remake je fajn, ale tomuhle nesahá ani po sloupnuté nehty z prstů. K blížícímu dvacetiletému výročí jsem si dal repete a je to tam pořád. To napětí, ten strach, ta atmosféra. Mám k tomu filmu zvláštní vztah. Když k nám přišel, měl jsem zrovna rozepsanou jednu povídku. A když jsem ten film viděl, bylo mi jasné, že tu povídku dopisovat nemusím a můžu ji rovnou zahodit. Protože mi její originalitu nikdo neuvěří. Ne, nebylo to "přesně o tom", ale figurovala v té povídce videokazeta a smrti na základě jejího zhlédnutí. No nic. Knihu, podle které byla natočena jsem četl až po mnoha letech po zhlédnutí tohohle. A je to jen dobře. Kniha je ještě lepší a děsivější. Takhle jsem si užil oboje. V mém soukormém žebříčku je pořadí následující: Kniha, Nakatův Ring, Verbinského remake. Ještě mě čeká korejská adaptace. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pověst "Ringu" je doslova všeobjímající, vzhledem ke gigantickému množství populární J-hororů remakovaných v americe se dá říct že ještě mnohokrát překonala pověst přehypovaného Blair Witch Projectu - právě proto je tak těžké dívat se na tento film poprvé v době kdy už ho zná i každé druhé nemluvně. Mé očekávání nicméně bylo sice značné, ale ne tak přehnaně abych film, jen díky faktu že mu nedostál, musel úplně odsoudit. Takže horor to není špatný, ale o žádný zázrak se prostě nejedná a opravdu silné scény nabízí snad jen dvě. Ve zbytku děje, ačkoli se pravidlům filmové logiky nijak nevzpouzí a ani se nesnaží zaujmout lacinými triky, jde jen o místy až nepříliš nezajímavou mysteriózní detektviku. Každopádně v japonsku vzniklo i několik mnohem lepších hororů - například Kairo. 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)
  • Postava Yamamura Shizuko je založena na skutečné postavě Mifune Chizuko, která se narodila v roce 1886 a měla dar předvídání. Když byla v roce 1910 prohlášena za šarlatánku, vzala si o rok později život. (TomikZlesa)
  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama