Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (416)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám si jednotku-dvojku ako novinky (jednotku si jeden týpek vo videopožičovni pýtal, ako “ten film s tým úplne nabúchaným”). Obe slabučké béčka. Trojku-štyrku som videl až po rokoch a sú to naj-shitnejšie časti. Päťka zožala veľký úspech, ale až od šestky začalo to pravé maso. Dnes je F&F megazábavná, sebaparodická, guilty pleasure sci-fi séria, so zabehnutou partou a super vedľajšími postavami (Helen Mirren, Brie Larson, Charlize Theron, John Cena, Jason Statham).  Najlepšia časť úplne bezkonkurenčne osmička (+ spin off), najlepšia scéna skok na moste a naháňačka s tankom (myslím, že zo šestky).  Desina má super záporáka a všetky trademarky a je to fajn. Zábava na maximum (čo v normálnom svete znamená tak 3,5*). Rebríček robiť nebudem, lebo mi tie “kvalitnejšie” časti tak nejak splývajú. PS: Nathalie Emmanuel je furt najsexi žena na Zemi, ale ten účes je na prd. PSS: Od Suicide Squadu rozmýšlam, koho mi Daniela Melchior pripomína a už viem: mladšia, viac sexi verzia Fiony Apple. PSS2: Čo je na tej sérii viac cringe: Torettova lesbická manželka, alebo černoch menom Roman? 😄 PSS3: Lietajúce autá. Lietajúce autá everywhere. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Všechny zábavné faktory, které jsem od osmého dílu postrádal se zde vrátily v plné síle a já se v kině opět královsky bavil. Právě v tom zřejmě tkví úspěch a kouzlo této šílené série, jelikož v moment, kdy přistoupíte na pravidla hry a nebudete se smát tvůrcům, nýbrž se budete smát s nimi, tak právě tehdy všechna pomyslná kolečka zapadnou přesně tam kam mají. Je velkou úlevou, že si tato slova konečně vzali k srdci téměř všichni herci, jejichž výkony nyní přesně odpovídají tónu celé série, přičemž se to i někteří opravdu nebojí přivést na zcela novou úroveň šílenosti. Ano, mluvím zde o Jasonu Momoovi, který si zjevně přepálenou a prvoplánovou postavu užíval plnými doušky. Jeho očividné přehrávání tedy zdatně vyvažuje Vina Diesela, který asi vážně žije v domnění, že tvoří něco nebetyčně seriózního. Zbytek filmových ingrediencí mu naštěstí nedává zapravdu, protože tvůrci nešetřili akcí a tlačítkem, které vypíná všechny myslitelné fyzikální zákony. Pokud tedy necháte mozek a logické uvažování v předsálí, snímek si velmi užijete. Nic tak bláznivého a zároveň vlastně i svým způsobem velkolepého tady vážně dlouho nebylo. A i když bych tomu nevěřil, tak se asi lehce začínám těšit na další díl! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Never accept death when suffering is owned.“ ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ano, je to stejně vypatlané a digitálně přihnusnělé jako vždycky. Ale je tu docela hodně Charlize Theron v akci, Cena a Statham se taky snaží, a Jason Momoa hraje Jokera na tripu, co má na všechno šest záložních plánů x kilometrů od sebe. Takže jsem se dvě hodiny dobře bavil (i tím, jak hezky desítka pracuje se slavnými klišé téhle série) a těším se na pokračování. A ani se za to moc nestydím! (7/10) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najhorší film v sérii Fast & Furios, ako niektoré recenzie hovorili? Nemyslím si. Úprimne platí, že "Fast X" som si užil niekoľkonásobne viac ako absurdné "F9". Tento film je na druhú stranu ale menej sústredený a dokopy je tak rozbitý, že pokiaľ by ste reálne chceli sa sústrediť na určitú časť príbehu, môžete byť poriadne sklamaní. Michelle Rodriguez tu má zúfalo malú rolu a dokonca budete mať počas sledovania pocit, že v určitom bode na ňu film zabudol, aby sa nám na chvíľku pripomenula. Ale aspoň tu má solídny fight s Charlize Theron, ku ktorému sa asi schyľovalo celkom dlho. Jason Momoa ako zloduch je podľa mňa skutočne čerešničkou na torte. Ten buď neberie nič z toho čo robí vážne, alebo to myslí všetko stopercentne vážne a dáva maximum čo môže. Každopádne, je vysoko zábavný a užil som si s ním každú jednu scénku. Musím dokonca uznať, že som sa začal aj poriadne zaujímať o našich hrdinov a bol som zvedavý kam sa ich príbeh reálne posunie. Moment, kedy som sa ale chvíľu nebol schopný prestať smiať je pre mňa scénka, kde zistíme čím plní svoje vrece na boxovanie Jason Statham. Spôsob, akým je tá scénka natočená a ako na to všetky postavy budú reagovať bol moment, kedy som nebol schopný sa prestať smiať. Istým spôsobom dokonalé. Akcia je absolútne nerealistická, ale zase to nie je to čo od týchto filmov očakávam. Čakal som však na svoj moment, kedy vyletíme s autom do vesmíru alebo prejdeme s autom po lane na druhú stranu hory, no nič také sa tu nekonalo. Minule to autori prepálili na totálku. Toto je film, kde som si konečne mohol užívať to, čo som reálne chcel. Keby to chcem hodnotiť podľa realistickosti, tak tento film nemá v sebe veľa kvality, no sledovať ma to bavilo. Na veľkom plátne stálo za to. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečná série a masterpiece Vina Diesela, díky které má tento oteklý plešatec ještě kariéru. Po velice špatně přijaté devítce se desítka drží trochu při zemi (nelétá se do vesmíru, jen se auty ničí helikoptéry) a jde na to trochu jinak. Oskarové dialogy o rodině šli mírně stranou, společně s Vinem Dieselem a více se pracuje se všemi postavami a že jich není málo a každá má svůj prostor. Jinak se jede ve stejných kolejích, na fyziku a realističnost se nehraje, akce je velkolepá (bohužel výrazně více digitální) je jí hromada, neustále se děj žene kupředu, Momoa bizarně přehrává a ze všech se nejvíce baví a Diesel má pocit, že hraje v seriózním dramatu. Rychle a zběsile je už dlouhodobě náročné dílo pro vyvolené a komu vyhovovalo to co se dělo od pátého dílu doposud, bude spokojen i zde. Tupá nenáročná zábava o fous lepší než minule (jen mám pocit, že akce byla minule přehlednější a lepší) ale seriálové zakončení mi zde úplně nesedlo. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie trvalo do augusta a prebiehalo v Londýne, Ríme, Turíne, ďalších talianskych mestách, Lisabone a Los Angeles. (Arsenal83)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama