Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (278)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No fakt nevím, na to, jak moc očekávaná pecka to byla, mě to celkem zklamalo. Buďto měli nechat více dílů, ať se to může více rozjet, a nebo měli dát rychlejší náběh, protože mi přijde, že za těch 9 dílů se tam nic extra zajímavého nestalo, do 8. dílu jsem pořád čekal, až se něco začne dít, 8. díl uplně super a poslední díl zase úplně super zklamání. Nevím, nic extra to nebylo. Něco mezi 3-4 hvězdama... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu Stranger Things naplivala ostříleným hororovým veteránům do tváře. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto fiasko pochopitelně očekával, jelikož úvodní serie balancovala na hranici odpadu a všechny indicie nasvědčovaly faktu, že bude dílo zkázy dokonáno. A skutečně. Většina tvůrců by po podobném propadáku sklopila uši a jala se zpytovat svědomí. Nikoliv však bratři Dufferové, kteří se stali otroky svého nadměrně silného ega. Nadutost, se kterou v rozhovorech označují svůj projekt za poctu hororovým klasikám, překračuje všechny meze. Nedivil bych se, kdyby Johnu Carpenterovi došla trpělivost a osobně přišel režisérské dvojici nafackovat. Druhá série propádá ve všech myslitelných aspektech. Winona Ryder navazuje na svůj žalostný herecký výkon a přehrává téměř ad absurdum. Otravní haranti jako kolovrátek opakují své přitroublé hlášky. A údajná hororová atmosféra naprosto absentuje. Jedná se tedy o rodinnou komedii, středoškolskou romanci či snad dětskou fantasy? Nevím a ani mě to nezajímá. Jistý si jsem pouze odpadovým hodnocením. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři roky jsem si dal pauzu od první série a konečně jsem si pustil druhé pokračování. Muselo to být pro bratry Dufferovy velice těžké přijít s novým originálním nápadem pro samotnou zápletku a zároveň zanechat všechny vydařené aspekty první série, jež si ihned získala široké spektrum fanoušků. Ale mohu vám s čistým svědomím sdělit ten fakt, že se všechno povedlo. Hlavní skupina zůstala pohromadě, já jsem si fakt zamiloval jejich vtipné dialogy, jež vás mnohokrát dost rozesmějí. U šerifa Hoppera 👮 zůstalo vše při starém, jedna z mých nejoblíbenějších postav v celém seriálu, prostě tak odvážný člověk s citem pro spravedlnost, jenž chce každému pomoci, toho si snad oblíbí každý. Dále pak zajímavá věc, o které se chci zmínit.....co se to stalo se Stevem ? Z nenáviděné postavy z jedničky se stal buddy parťák Dustina, jejich duo a rozmluvy mezi nimi považuji za perfektní přírůstek do tak již brilantně fungujícího konceptu. Příběh opět na úrovni, triky na seriálovou tvorbu taktéž úctyhodné👾, osmdesátkový feel s dobovými hudebními peckami🎧.......co víc si přát😊. Konec se Dufferům povedl neskutečně vygradovat. Uvidíme, co přinese třetí série s malinko dospělejším nádechem (holt, musí se počítat s tím, že ti herci nezůstanou dětmi napořád😞.....puberta už je tady !). Za mě dávám 90 % ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Are we gonna do this? Let's engage." Bratři Dufferové mi po roce přináší stejně kvalitní, intenzivní a perfektní zážitek jako loni. Stranger Things i podruhé skvěle baví, upoutají a nepustí. Ano, dvojka Stranger Things je větší, silnější, epičtější a více procítěná než první část. Funguje to přesně jako Cameronovi Vetřelci ke Scottovu prvnímu Vetřelcovi . Opět tu máme plno servisu pro fanoušky, zas tu je skvělá atmosféra 80.tých let. A hlavně je to stále perfektně obsazené. Herecké osazenstvo už jsem chválil minule, a letos si opět budu stát za tím, že starší parta (Harbour, Ryder) je super. Ale excelují tu mladí herci, kterých se tu sešlo opravdu hodně a každý hýří talentem. Dost možná nejlépe obsazený současný seriál. Kam se hraje HBO s jejich Hrou o trůny. Baví mě to. Tenhle seriál mě hodně baví a druhá řada přeskakuje tu první, přestože už se to netočí kolem party čtyř kluků a jedné Eleven . Naopak nyní je to bráno ve větším měřítku. Jen ten sedmý díl mi vůbec nezapadá do kánonu seriálu, a ve výsledku mi tento díl přijde zcela zbytečný a navíc. Což k počtu dílů je zřejmé. Ale chápu, že si tím tvůrci otvírají dvířka ke třetí řadě. Takže za mě seriálová hallowenská událost roku a zas tu máme Vetřelce, Krotitelé duchů, To a další. Poslední scény jsem si říkal, že to tvůrci ukončí nějak příliš vesele vzhledem ke konci první řady. Ale poslední sekundy jasně lákají na třetí část. Už se těším. Perfektní nostalgický bonbónek. (97 %) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je možná o maličký ždibec horší, přesto je stále výborná. A hlavně ta chemie mezi všemi aktéry, ta tam prostě pořád je. Vůbec nic mi nevadilo a odbočení v sedmém dílu mně přišlo taky hodně OK. Celá působí velmi přesvědčivě k čemuž přispěli i nové, herecké tváře, kde bych asi jmenoval Seana "Křepelku", na kterého jsem od LOTRa málem zapomněl. Winona se taky trošku zklidnila, malí kluci spolu s Jedenáctou jsou pořád k sežrání a spolu s Davidem hrají ještě líp, než minule a tak mi prostě a jednoduše nezbývá, než hodnotit známkou nejvyšší. Teď můžu jen tiše doufat, že tahle dvojka bude takový předskokan k té poslední, co se snad chystá za rok. Pokud bude lepší, než předchozí dvě, nebudu se vůbec zlobit. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Když se při večeři Mikea (Finn Wolfhard) jeho otec (Joe Chrest) zeptá, jestli by skočil z útesu, Mike neodpoví. V 1. sérii Mike opravdu skočil z útesu, aby zachránil svého kamaráda. (HellFire)
  • Sean Astin (Bob Newby) nebyl do své role vybrán náhodou. Poprvé se proslavil rolí ve filmu Rošťáci (1985), kde se parta dětí vydává na honbu za pokladem a do povědomí širší veřejnosti se dostal díky roli Sama v trilogii Pán prstenů. Na knižní předlohu J.R.R. Tolkiena tvůrci odkazují hned v několika epizodách první série. (HellFire)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama