Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

Helo 

všechny recenze uživatele

Z trailerů jsem čekal ruskou variaci na Den nezávislosti od ruskýho Michaela Baye. V tom prvním případě jsem se trochu spletl, v tom druhým ne. Bondarčuk totiž skutečně umí, ukázal to už ve Stalingradu a ukázal to i tady. Je škoda, že se film po parádním začátku nějakou dobu hledá, takže to na chvíli spadne do takovýho dost b-čkovitýho hollywoodskýho scifi Twillightu, včetně některých filmových podivností. Ale od určitýho momentu to zase začne bejt dost super, s několika vtipnýma scénama, překvapivě spoustou přesahových myšlenek, který jsem tady teda rozhodně nečekal, a nakonec i s očím lahodící závěrečnou bitkou a pointou, která, ač je jistě trochu klišoidní, tak nezklame. Příchozí to sice nejsou, jinak dost příjemný překvapení. ()

KeithMaxwell 

všechny recenze uživatele

Film na který sem se těšil a nezklamal, příjemné scifi překvapení které mírně připomíná Den, kdy se zastavila Země s parádním "přistáním" lodi (kam se hrabe pád Enterprise v Star Trek Into Darkness) solidní hudbou, atmosférou v evakuované zóně i parádní akcí na konci, romantická linka nijak otravná a 2 hodiny slušně utečou, má očekávání na The Coma stoupá. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

V Rusku umí, když chtějí. Prvních dvacet minut filmu je skvělých. Celkem jsem zíral, jak Rusové dokáží udělat epickou sci-fi. S hudebním doprovodem je celá úvodní pasáž až do přistání brilantní. I triky mě překvapily, jak jsou dobrý. Jenže pak začne být zle. Rozehraje se rádoby romantická linka, která je nakonec hlavním příběhem, kdy se holka seznamuje s mimozemšťanem, který bůh ví proč přiletěl. K tomu aby odletěl něco potřebuje, nechce říct co a mezi tím jí sendviče s hořčicí a vůbec poznává svět tak trochu na způsob Smrti v Seznamte se Joe Black. Neříkám, přinese to několik vtipných scén, u kterých jsem se usmál, jenže tohle rozehrát na dvou hodinách deseti je fakt odvážný. Finální jakože epická bitva má sice fajn tempo, solidní kameru a kouká se na ní prostě dobře, jenže před tím sledujete bezmála hodinu patnáct velký nic, který Vás moc nezajímá. Kdyby měl film hodinu, šel bych klidně na 4, protože by se vystřihalo všechno to přeslazený co vůbec nefunguje. PS - Rozuzlení Vám bude po hodině jasný, a překvapivě...jste se trefili. 3* za triky a skvělý úvod. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránce bych dal jedničku s hvězdičkou. To se mi vážně líbilo. A zatraceně mě mrzí, že tvůrci v tomto ohledu odvedli zatraceně dobrou práci, kterou pohřbil mizerný scénář a většinově nesympatické postavy. Výborných prvních 20 minut vystřídá záhy laciná lovestory, a to ke všemu jen stěží uvěřitelná.. stěží bych si vybavil film, jehož potenciál byl takovým způsobem zahozen, jako se stalo v případě "Priťaženije". Stačilo najmout lepší scénáristy a soudruzi mohli strčit "halywůd" do kapsy. >| ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak jako obrázky by byly vynikající, to jo. Jenže film je 12+ a taky je dvanáctiletým dětem určený. Bohužel žádná mentální nadstavba v druhém plánu určená pro dospělé se nekoná, takže jsem se začal po půlhodině nudit. Druhá hodina nabrala kurs do "chocholouškova" a film přestal naprosto dávat smysl. Je třeba si uvědomit, že parta teenagerů zde zachraňuje svět a všechno co potřebuješ je láska. Ze tří pěkných hvědiček to šlo celé do kopru a jediné na co se dalo koukat byla ta docela hezká holka. 20% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama