Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobre sa pozri. Tieto peniaze vidíš prvý a posledný raz." Divákom sa Výkupné páčilo, takže nečudo, že pri štedrom (na komorný triler) rozpočte 80 miliónov na celom svete zarobilo fajnových 309. Čo je čudné, lebo je to fakt temný, mrazivý, pochmúrny triler s atmosférou, za ktorú by sa nemuselo hanbiť pomaly ani Mlčanie jahniat. Čo bol ostatne tiež komerčný trhák; diváci v danom desaťročí proste nemali strach a húfne chodili do kina aj na psychicky vyčerpávajúce trilery. Gibson bol vtedy na vrchole síl, takže si z ôsmych desiatok miliónov odkrojil šťavnatých 20. Dobro vo Výkupnom dostáva zabrať, ale v podaní cynického, beštiálne chladnokrvného obchodníka Gibsona to zároveň dáva zlu (zaujímavý Gary Sinise a jeho banda béčkarských a pravdupovediac veľmi amatérskych poskokov, čo je ale na druhej strane realistické) riadne vyžrať. Je pôsobivejšie, keď sú strany vyrovnané. Zápas je férovejší, napínavejší, zostane dlhšie v pamäti. Dokonca bývalá modelka Rene Russo (ktorá sa s Gibsonom samozrejme stretla už v Smrtonosnej zbrani 3) sa v niekoľkých scénach vzchopí k niečomu, čo pripomína herecký výkon. Výborný psychologický triler s diabolsky sústredeným Gibsonom. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výkupné má jednoznačně výborný nápad/téma, dokáže diváka nadchnout chováním hlavního hrdiny s nímž naprosto sympatizuje (přestože si uvědomuje, jak moc riskuje), pak nabízí solidní dávku napětí, a v neposlední řadě výtečný herecký souboj mezi Gibsonem a Sinisem, který rozhodně stojí zato (a záporák není žádné ořezávátko). Nechybí ani vcelku uvěřitelná psychologie postav, zvláště u střetu manželského páru, na druhou stranu hraní si na dokonalou rodinku krapet hapruje a Tom je někdy na pohodlného milionáře až moc akční hrdina. Každopádně slušné 4*. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od toho více, ale nakonec to nebyla tak špatná podívaná. Mel Gibson, Gary Sinise i Renee Russo předvádějí takové své spíše průměrné výkony, a ani ostatní herci nejsou nijak zvlášť výrazní. Drama to nakonec bylo, ale přece jen tak nějak kalkulované a předem očekávané, tudíž nepřekvapivé. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Hloupá zápletka, špatně zahrané stupidní závěr. Od takové hvězdné sestavy jsem čekal o dost víc. Značně předvídatelný a patetický film, který se napínavému thrileru ani nepřibližuje. Howard není vhodný pro takovéhle téma a takovéhle téma není vhodné pro takovýhle film! Co tím myslím? Unesené dítě, kterého se jme zachránit jeho vysoce postavený tatínek a pomáhá mu při tom jeho statečná žena, aby ve finále všichni předvedli, že rodina je nejdůležitější a společně překoná všechny trable, to je téma do televizního filmu, nebo jako část nějakého seriálu! Rozhodně se to nehodí do prvotřídně obsazeného vysokorozpočtového filmu. Na to je děj moc ubohý a opravdu směšný! Kdyby to byl točené jako komedie, mohlo by to fungovat, ale takhle je to vyslovená trapárna! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne vydarený akčný thriller na tému únos a vyjednávanie o výkupnom. Začiatok filmu prináša tradičnú zápletku a priebeh. Veľmi ma zaujal netradičný zvrat v druhej polovici filmu, kedy otec uneseného chlapca mení pravidlá hry, čo rozpútava príliv akcie a napätia, Film je natočený veľmi zručne a núti s rodičmi prežívať každú minútu hrôzy, bezmocnosti a utrpenia. Príbeh sa vyvaroval hluchých miest a solídne si drží tempo až do svojho dramatického finále. A že finále je naozaj vydarené a veľmi napínavé. Toto sa tvorcom naozaj podarilo. Navyše sa mi páči opäť spoločný film po Smrtonosnej zbrani s Melom Gibsonom a Rene Russo. Najväčšia hviezda filmu je však skvelý Gary Sinise. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V telefonním hovoru, který vede Tom Mullen (Mel Gibson) a Jimmy Shaker (Gary Sinise), postavy odkazují na snímek Stroj času (1960). (GordonCZ)
  • Dievča, ktoré postava Mela Gibsona takmer zrazí po tom, čo sa mu rozsvieti oranžová na semaforoch (asi 68. minúta), je vtedy začínajúca herečka Bryce Dallas Howard, ktorá si zahrala vtedy komparz. (Arsenal83)
  • Po tom, čo Kate (R. Russo) dostane odkaz od Shakera (G. Sinise), že sa má do kostola dostaviť sama o druhej po polnoci, je možné vidieť, že cez okná v kostole preniká svetlo vychádzajúceho slnka. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama