Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Němci ukazují své nejlepší já a předvádí, že i oni patří mezi seriálové velmoci. Téma meziválečného Berlína rozhodně stojí za zpracování. Jenom škoda, že tvůrci nezvolili trochu jednodušší cestu a rozvíjeli řadu pro děj ne až tak důležitých linií. Přesto se jedná o kvalitní zážitek, který hlavně s druhou sérií začíná pořádně gradovat. Celkově podařené krimi v oldschoolovém kabátku s řadou moderních a hlavně fungujících prvků. Super. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdražší německý dobový seriál ve stylu noir detektivka za pět hvězd. Nádherná velkopodívaná s temnou a psychedelickou atmosférou, po technické stránce absolutní špička . Do Berlína přijíždí komisař Rath, aby pátral po tajemné pornografické nahrávce, kterou někdo vydírá neznámou VIP osobu, mladičká prostitutka se snaží stát policajtkou a skupina komunistů pátrá po vagonu plného zlata a celé to rámuje úpadek demokratického zřízení v Německu kdy bojují nacisté proti komunistům v době sociálních nepokojů ( úžasné davové scény). Skvěle je vykreslen kontrast mezi bohatou dekadentní smetánkou - drogy, luxus, noční život ( spousta odvážné nahoty ) a chudými , kteří nemají žádné jistoty, jen hlad a chuť zvrátit osud s rudými nebo hnědými. Podpořeno skvělými hereckými výkony. Začátek mi vadil ten mix reality a drogového snění, ale závěr jako špionážní politický thriller absolutně na jedničku. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takhle nějak by měl vypadat každý dobový seriál...v první sérii jede Babylon místy na půl plynu a růžky vystrčí jen občas.Jenže pak přijde druhá série,která kolečka roztočí naplno a rozjede napínavou noir detektivku na pozadí politických machinací v době mezi světovými válkami.Nejsem úplně expert na historii,ale pokud se tyhle věci opravdu děly takhle,ani se pak člověk nediví,že si Němci zvolili toho koho si poté zvolili...80% ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Magnificentní, úžasný, strhující seriál z prostředí poválečného Německa. Takzvaná Goldene Zwanziger atmosféra tehdejšího Berlínu je zde propracovaná na jedničku. Není zde jediná postava, která by během šestnácti episod nějak překážela, či naopak dostávala málo prostoru. Tento seriál si člověk s vervou do detektivek prostě zamiluje! Pro mě zdaleka nejlepší počin z dílny německých seriálů. No a Liv Lisa Fries (Charlotte) je zjevení z nebe. :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Špinavá atmosféra neskutečně vtahující, stejně jako úžasná výprava. Ale už v půlce první série, mě přestalo zajímat, co se v příběhu děje a stejně ukradené mi byly i všechny postavy. A že jich není málo. Přál jsem si aby se mi to líbilo a opravdu jsem se i snažil, ale Babylon Berlin je přesně ten typ seriálu, který když vás tak do třetího dílu nechytne, už se mu to nepodaří. ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Dne 30. září 2018, kdy na německé obrazovky vstupoval cyklus Babylon Berlin, uvedly tři rozhlasové stanice Westdeutscher Rundfunk, Radio Bremen a rbb osmidílný rozhlasový cyklus „Der nasse Fisch“ („Mokrá ryba“), inspirovaný románem Volkera Kutschera. (Přemek)
  • V epizodě se objeví letadlo Ju 52. Děj se odehrává v roce 1929, ale toto letadlo vzlétlo poprvé až 13. 10. 1930 a zařazeno do služby bylo až v následujícím roce. (schwalbe)
  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama