Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

malylada 

všechny recenze uživatele

Parta kluků je příčinou nešťastného úmrtí a každý po svém čelí následkům po svém, jak se s tím vyrovnal. Samotný děj není ničím originální a podobný film se jednou za čas vynoří. Musím však říci, že mě překvapilo, jak realisticky se podařilo zachytit napětí mezi postavami a co dokáže taková událost s jednotlivými charaktery provést. Atmosféricky je film malinko nevyvážený a hlavně první hodinu se drží při zemi. Ke konci ten kontrast bije do očí, protože závěrečné peklo je brutálnější, než bych k nastolenému tempu čekal. Naštěstí nikdy nesklouzne do béčkových vod a někdo mi tvrdit, že je to rekonstrukce skutečných událostí, asi mu to spolknu. Na můj vkus to chtělo více scén, které měly vyvíjet tlak na postavy a některé teenage scény mi přišly zbytečné. Rozhodně režisér prokázal potenciál, jakým způsobem si poradil s vývojem hrdinů a atmosférou.......6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný režijní Debut.4 středoškoláci se jako obvykle poflakují venku v lese, ale dojde k strašné nehodě a jeden z nich zahyne. Od té chvíle to na všech zanechá psychické následky a začínají se ve městě dít čím dál divnější věci. Slušně natočené, moc hezky zahrané, místy i slušně napínavé a ke konci docela intenzivní podívaná zasahující do Slasheru. Žádná velká pecka, ale příjemné podívaní nepochybně.70% ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Super Dark Times se vzaly odnikud a přiložily mi chladné ostří na krk. Určitě jeden z nejpůsobivějších režijních debutů letošního roku a jeden z nejzajímavějších teenagerovských filmů posledních let. Působivý casting, atmosféra, kamera. Pravdou je, že ke konci je to poněkud uspěchané, ale i tak skvělá práce. Proč o tom filmu není slyšet víc? Zážitku pomůže když si nebudete nic zjišťovat, nedívat se na trailer, nic. Kevina Phillipse bedlivě sledovat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kde se vyplatí nic dopředu nečíst a při sledování dávat bacha. Následují nepřímé spoilery! Protože ne vždy jsou věci takové, jaké se zdají být. Film si krásně pohrává s divákem a jeho sympatiemi vůči postavám, což paradoxně způsobuje zaslepenost vůči detailům a chytře to zabraňuje pochopení filmu. Ten hlavní ukrytý twist většině nejspíš unikne. A kvůli tomu se mi zdá tenhle film neprávem podhodnocený. Krom kvalitního a vychytralého scénáře je to zvládnuté režijně i herecky. Ozvučení krásně doplňuje už tak hustou atmosféru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

O to víc vyšponovanej zážitek pro všechny, kdo se dobrovolně nechají oblbnout názvem a plakátem. Pána za kamerou jednou čekají veliké, převeliké věci, pokud dokáže takto jemnou dramatickou zápletku překlenout do podobně "teenagerovské cesty samuraje", navíc ve značně slušivém retro hábitu minulého století. Za ty postavy jsem dýchal. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama