Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Mám ráda mysteriózní detektivky z prostředí lesa a tenhle je jeden z těch top. Navzdory jazykové bariéře mě bavil a líbila se mi především komplexnost hlavních postav a to, jak se děj v každém díle svižně posouval a pořád tak udržoval diváka v očekávání a napětí. Opravdu tam nebylo moc hluchých míst, až jsem si říkala, že to s tím přísunem mrtvol a záhad v městečku trochu přehánějí. Hodně mě zaujala přítomnost jakési good/evil "entity" v lese, která nebyla ale zatím zcela vysvětlena. Škoda, že to na pokračování už nevypadá, příběh ještě nepůsobí úplně uzavřeně. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-Belgické Twin Peaks. Bez absurdního humoru, zato s hutnou atmosférou, jakousi téměř severskou mytologií a slušným géniem loci jednoho městečka, obklopeného lesy, kam bych se sama nevydala ani ve dne, natož v noci, jak to s oblibou dělala hlavní hrdinka. Bohužel už se asi nedočkáme třetí série, což mě v tomto případě mrzí mimořádně, protože bych v tomto podmanivém světě ráda strávila více času. I přes to, že mě to štve,musím dát plnou palbu. ()

Reklama

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaná krimi-mysteriozní pecka, hlavní případ: "Kam zmizela Marion?" se pomalu odkrývá přes všech osm dílů a jako bonus se během každého dílu děje nějáký další menší případ. Atmosféra zamlžených lesů a tajemného městečka je naprosto dokonalá. Takovou třešničkou na dortu je ovšem "TO NĚCO" tajemného a mýtického co v lesích obklopující dané městečko žije a chrání. .... Shlédnuto během jednoho dne! 90% P.S.: Enviromentální tématikou mi to připomnělo skandinávský seriál Jordskott, který rovněž doporučuji! Po 2 sérii musím jít bohužel s hvězdou níž, jelikož ve druhé sérii se jen recykluje to co fungovalo v první. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Proboha proč musí mít každý jen trochu úspěšnější seriál pokračování? Vždyť těch osm dílů bohatě stačilo na výživnou zábavu a všichni víme, jak ty nastavované kaše většinou končí (čest výjimkám). A to jsem si celou dobu pochvaloval, že nejen seveřané, ale i "frantíci" dokážou natočit temný a znepokojující seriál. Vše opravdu sedí. Má to švih, hluboký tajemný les, ve kterém se dějí děsivé věci i trochu humoru, díky prokurátorově sarkasmu. Navíc v každé části se řeší jeden krimi případ k tomu, který je rozehrán od počátku série. Byl jsem přesvědčen o pěti hvězdách, ale to nečekané rozuzlení bylo trochu pod pás ( po celou dobu žádná indície, kdo by tím vrahem mohl být) a vlastně závěr se žádný nekonal, protože nezodpovězených otázek zůstalo ještě mnoho. Druhou řadu si zřejmě nenechám ujít, ale momentálně u mne převládá naštvání. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Proč musejí evropským lesem znít tóny banja a místní nálevna vypadat a znít jako bar z amerického vidlákova? Černokomediální panoptikum, které nelze brát tak úplně vážně ani si naplno užívat atmosféru Forest Floor X-files, protože míra "kriminality" je zcela absurdní stejně jako prokurátor "gay alergik komik"... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno