Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

1. série. Přesně jak jsem čekal, záležitost stojící na jméně, názvu, popkultuře a "předloze". Přišlo mi to neskutečně utahané, zdlouhavé a nezajímavé, přesně jako poslední Kingovky, u kterých jsem před dvaceti lety skončil. (*) 2. série. Jak byla první série slabá a nevýrazná, tak tahle je povedená, akční a nápaditá. Velmi mě potěšilo zapojení Marstenova domu. Lizzy Caplan je skvělá. (****) ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Castle Rock je ako väčšina diel Stephene Kinga trochu strašidelný, trochu napínavý ale hlavne mysteriózny seriál, ktorý má skvelú atmosféru, avšak trochu nevyužitý potenciál, ktorý mohol ponúknuť nepochybne viac. V každom prípade sa budete musieť pri jeho sledovaní zamýšľať a rozhodne nenadchne každého. Nie každý vie oceniť povedzme alternatívnu realitu či Kingovský príbeh, preto neprekvapuje, že mnoho divákov seriál pravdepodobne nepozrie celý. Seriál na hranici 4 a 5 hviezdičiek. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.série: Deset hodin se Castle Rock nafukuje, jako mysteriózní a inovativní bublina, aby ve finále splaskla tím nejbanálnějším způsobem. Vzít mistrovo slavné město, které umně propojuje Kingův vesmír a nevyždímat z něj nic nového, vyjma potěšujících easter eggů? Je vidět, že značka King neznamená Stephen King. Televizní zklamání roku a pro mě, jakožto kingofila o to bolestivější. 45% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá, že nás Stephen King zavedie do mestečka, ktoré je tak trochu v štýle Twin Peaks. Pohnutá minulosť, zvláštne príbehy niektorých obyvateľov, podivná atmosféra. Alebo niečo v štýle Batesův motel. V 8. časti sa tento nádych rozmetá určitými časoprostorovými výletami. 9. a 10. diel sú už čisto v štýle J. J. Abramsa. Teda niečo zo Ztraceni a ešte viac z Hranice nemožného. Mix, ktorý pôsobí veľmi rozťahano vďaka zbytočným odbočkám od hlavných postáv. No a hlavné postavy majú bohužiaľ kvalitu, ktorá by zodpovedala vedľajšej postave v kvalitnom seriále. Najväčší zárez je však fakt, že Castle Rock okolo hororu krúži naďaleko. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Ve stejném městečku se odehrávaly Kingovy romány „Cujo“, „Temná půle“, „Nezbytné věci“, „Svědectví“, „Mrtvá zóna“ „Doktor Spánek“, novela „Tělo“ a několik povídek jako „Rita Hayworth a vykoupení z věznice Shawshank“. Jméno bylo převzato od stejnojmenné hory z knihy „Pán much“ od Williama Goldinga. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama