Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Marze 

všechny recenze uživatele

Režie je dobrá, scénář horší. Rozvíjení vztahu mezi muži mohlo bý věnováno více času. Téma přežití. Hodně fyzičnosti , vztah člověka a přírody. Film je předvídatelný, podobný cestopisnému dokumentu. Zvědavost je ta tam. Připomíná to reality show Robinsonův ostrov. Herci nezaujmou charismatem ani herecky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dá sa vôbec napísať lepší komentár ku tomuto filmu aký tu zverejnil uživateľ verbal? Myslím, že nie. Verbal to vystihol dokonale. Z toho dôvodu len zbežne odcitujem jeho vyjadrenie. Hery Potrat a Ohnitá noha by bol komplexne pozerateľný filmík, uveriteľný, moc pekne natočený a milo dobrodružný, keby do hlavnej úlohy neobsadili niekoho, kto by na prvý pohľad vysilením chcípnul už len po vyslabikovaní slova d-ž-u-n-g-ľ-a, nie to aby tam prežil jedinú noc, a kto by sa celý čas sterilne netváril, ako by mal v prdeli zarazenú metlu na fanfrpál. Daniel Radcliffe to síce zas ťažko nedával, ale ten podkožný parazit namiesto blesku mu na čele moc slušil. ** ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V dobrodružnej dráme podľa skutočnej udalosti nás čaká ako krásna príroda a indiánska hudba, tak kruté stretnutie s realitou, keď si hrdinovia uvedomia, že v džungli termín "pán tvorstva" neznamená vôbec nič. Pekná ukážka sily priateľstva a ľudskej vôle v extrémnych podmienkach. Daniel Radcliffe sa na svoju rolu pripravoval poctivým hladovaním a musel zapracovať na svojom prízvuku, ktorý slovenský divák pravdepodobne príliš neocení. Príbehy podľa skutočnej udalosti budú divákov lákať vždy. Obzvlášť, keď sa v nich bojuje o prežitie. Na niektoré zásadné informácie a zakončenie si musíme navyše počkať až do záverečných titulkov, čo pri takmer dvojhodinovej snímke, ktorá miestami stráca dych, je veľká škoda. Obrazové stvárnenie by v nás zanechalo väčší dojem ako pár strohých viet. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Stratený v džugli" je silná téma, ktorá nabáda k zamysleniu, tak rozmýšľam. Ak je to kinematografický počin s posolstvom, pýtam sa, s akým ("man doesn´t belong here" je slogan filmu, nie posolstvo). Sú dve možnosti (žiadna tretia neexistuje): buď ide o poctu (adoráciu, apoteózu) hrdinovi alebo idiotovi. V danom prípade ide skôr o to druhé. Ale napokon, aj idioti sa stávajú hrdinami, ako sa dennodenne presviedčame, no trúfam si povedať, že tak košaté podobenstvo títo filmári nesledovali. Ak to nie je kinematografický počin s posolstvom, potom nemá zmysel sa týmto filmom ďalej zaoberať. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Potter se ztratil v džungli, pako jedno. Holt když nemá za zadkem Grangerovou, spoustu věcí spacká. Jungle je určitě zajímavý snímek, protože pěkně zachycuje hrůznou realitu neprobádaných bolivijských džunglí, přičemž vyobrazení toho, když se v nich někdo ztratí, je opravdu děsivé, ale zároveň pozoruhodné. A film si s tím hraje pěkně (scéna s mravenci, brrr). Velká škoda, že film obsahuje zbytečné retrospektivní scény, které ve výsledku atmosféru onoho ztracení celkem utlumuje. První půlka hezky sviští, ta druhá už bohužel tolik ne. Nicméně i tak to stojí za zhlédnutí, už jen protože je to podle skutečných událostí. Btw, Radcliffe nám pěkně herecky dozrál. Mimo Potterů jsem ho jinak neviděl v žádném jiném filmu, tady mi ukázal, že od dob, co přestal být "chlapcem, který zůstal naživu" udělal značné pokroky. Lepší 3* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Film je věnován Marcusovi. (Wade)

Reklama

Reklama