Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Survivor pro mladší a nepokročilé. Dost naivní, ale přesto celkem ucházející film jedoucí na modní vlně travelingu...základní schéma celkem nosné, jen ho ruší nelogičnosti typu hlavní hrdina se po ztroskotání v řece po dlouhé době konečně dostane z vody a zachrání i svou krosnu, aby z ní posléze vytáhl zcela suchou mapu a suchý papír a napsal kolegovi vzkaz...stejně jako si hoši nesou na přespání stany, ale krosny mají během pochodu poloprázdné...po několikadenním pobytu v džungli jsou stále jako ze škatulky, bez propocených triček atd. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný snímek. Myslím, že do počátku sekce červených čísel by měl patřit a to i přes počáteční strnulejší tempo. Příběh nabírá obrátky až poté, co se skupina rozdělí a průvodce spolu s jedním z dobrodruhů odchází po své vlastní ose. Scény pěkně vykreslují nekonečnost a nepřehlednost pralesa, ale také tíseň a bezvýchodnost situace z pohledu hlavního hrdiny. Jedinou spásou je řeka, avšak když se od ní vzdálí, je prakticky ztracen a odsouzen k smrti v neprostupné džungli. V některých pasážích mi film připomněl starý počin Zázraky se dějí. Mile mě překvapil i Daniel Radclife. Skutečnost, že tvůrci zpracovávají reálný příběh, umocňuje výsledný dojem. Díky napínavému závěru jsem zvažoval i pátou hvězdičku. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na čele nemá jizvu ve tvaru blesku, nýbrž hýbající se bouli, ve které cosi žije a ke které přišel po dobrodružství na voru. Daniel Radcliffe znovu dokazuje, že éra Harryho Pottera je ta tam, vybírá si solidní role a hlavně žánrově velmi pestré. Tentokrát coby dobrodruh (nějaký Yossi skutečně žije), který se nechá zlákat výpravou do bolívijské džungle, která je léta páně 1981 neprobádaná a na konci cesty čeká bonus v podobě indiánského kmene. Jenže chyba lávky. Nakonec bude muset jeho mozek přepnout na „já tady sakra nezemřu“ a vymačkat ze sebe veškerou odvahu, sílu a odhodlání. Australský žánrový klenot Greg McLean, který si dvakrát vyšlápl na hororové publikum, má problém tohle dobrodrůžo nějak ozvláštnit, prostě jde jen o sled méně či více zajímavých obrazů, kdy jednou trpíme halucinacemi, jindy polykáme nevylíhnutá ptáčata, pak odháníme hladovou šelmu nebo se snažíme, aby nás nepohltila bažina. Než se ztratíme, musíme zkousnout zvláštní motivaci některých postav, přesto se k finále docela úspěšně doklopýtáme. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já moc na tyhle filmy na téma "ztracen v džungli" nejsem, protože mi to přijde všechno na jedno brdo. U tohoto jsem se celkem nudil až někam za polovinu filmu, do doby než začne "ztracen v džungli" :o) ... Každopádně Radcliffe zahrál celkem solidně a u pár scén jsem fakt měl co dělat. například boulička na čele, vajíčka na tvrdo a voňavoučké nožky :o) Na jedno zhlédnutí oukey. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vousatý Harry Potter a jeho boj o přežití v nelítostné džungli. Od dob Revenanta mám jasno v tom, jak má vypadat survival thriller a přestože Ztracen v džungli neurazí, zmíněnému filmu se ani nepřibližuje. Možná kdyby tvůrci více přitlačili na pilu, byl by výsledný dojem lepší. Takhle je to jen slabší čajíček. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)

Reklama

Reklama