Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 254)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přes docela dobře odvedenou “hlesneš - zhebneš” myšlenku prostě není můj šálek. Hipster hippie nasáklá rodinná vztahovka hraná přepjatě jak na Oscara, dramatický rození, spousta brečení a nezávislácký duchaplnosti... přičemž tu aspoň jakž takž často straší počítačová alieno-arachnidí svině, stopáž není předlouhá a <3 u moment i mě dojal... chci prostě drsnější, zlejší a šťavnatější. Plus tyvole, kéž by někdo platil radši maskéry než tým grafiků a podnítil SFX monstra (duši) zpátky do hororů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí ke štěstí. Emily Blunt si pokládá humanistické otázky, John Krasinski zasypává další metry cest pískem, aby odtlumil pohyb své rodiny. Přeživší totiž žijí jen díky tomu, že jsou maximálně potichu, protože predátoří krasavci mají sakra vyvinutý sluch. S civilizací je to tedy zase solidně nahnuté (to, co je načrtnuté, mi na vysvětlenou stačilo) a odolnost člověka s ohledem na potlačení vlastních emocí má zelenou. Tempo je plíživé, ale velmi účinné, práce s tichem (a zvukem – že by nějaká ta filmová cena?) je nesmírně úderná a precizní, herecky je to velmi soustředěné, napínavějšího jsem dlouho nic neviděl (třeba scény okolo due date). Už jenom proto, že postavy musejí vše držet neustále v sobě. To beru jako velkou devízu snímku. Ve finále je to nicméně naprosto průměrný horor/drama, ovšem ozvláštněný a posunutý k výborným číslům díky několika osvěžujícím nápadům, za které moc děkuju. Jen mohli tvůrci někde projevit ještě o něco víc odvahy. Obří tržby rodince (Krasinski & Blunt) přeju, holt je patrné, čeho se užvanění a hluční Američané bojí. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Aj som mal chuť k tomu napísať nejaký pseudo-vtipný komentár, no pri tom množstve príspevkov som si istý, že niekto to už dávno urobil za mňa. Takže sa týmto filmom radšej inšpirujem a svoje vyjadrenie ponechám len v lacnej CGI rovine. Ale podotknem, ako veľmi sa už teším na prequel, sequel, 3D remake a VR reboot tejto precítenej rodinnej inscenácie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bravurní práce se stavbou atmosféry a zvukem, resp. v tomto případě spíše tichem. Nechybí pár odvážných a šťavnatých momentů, ale veskrze nic originálního, jen další variace mysteriózních dystopických "monster" post-apo scifi, kde se něco zásadního pokazilo a lidstvo neví kudy kam. Krasinski určitě není obyčejný rutinnér a má potenciál, ale na koloběžce prostě Tour de France nezajedeš. Příští film věřím, že bude ambicióznější namísto hororové jednohubky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se takhle moc bál o postavy se mě u hororu dlouho nestalo. Visel jsem jim po většinu filmu na rtech a trnul aby náhodou nevydaly ani hlásku nebo snad výkřik. Závěr přišel tak akorát a ode mě velká pochvala za částečnou originalitu snímku a ukázkové tempo. Přestože to hororové zase tolik nebylo, takové napínáky si určitě nechám velmi rád líbit. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (50)

  • Otváracia sekvencia bola poslednou, ktorá bola natočená, pretože John Krasinski (Lee Abbott) si musel ostrihať väčšinu svojej brady. (Astonko)
  • Ve 24. minutě filmu manželé (John KrasinskiEmily Blunt) tančí a ve sluchátkách jim hraje píseň „Harvest Moon“ od Neila Younga. Je to také první mluvené slovo, které ve filmu uslyšíme. (Previt)
  • Společnost Paramount Pictures původně chtěla, aby Tiché místo bylo součástí franšízy snímku Monstrum (2008), ale tvůrci chtěli natočit samostatný film. (griph)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama