Reklama

Reklama

Chata

  • USA The Lodge (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo sleduje rodinu, která se vydává strávit víkend na odlehlé chatě v horách. Když je však otec (Richard Armitage) nečekaně nucen odjet za prací, zůstává jeho nová přítelkyně Grace (Riley Keoughová) se snoubencovými dětmi Aidanem (Jaeden Martell) a Miou (Lia McHughová) uprostřed zasněžené krajiny sama. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce to nedává smysl tak, že chlap řekne ženské , že se chce rozvést a ona se nasere a zastřelí (proč v dnešní době kdy je více jak 70 procentní šance, že při rozvodu získá ženská do opatrovnictví na úkor chlapa) tak ty děcka jdou k nové matce a jedou na výlet na chalupu. Mezitím jejich fotík musí dělat nebo proč to vůbec odjel a nechá jich tam s novou matkou, kterou ty děcka nesnáší a, která byla kdysi v sektě co se vysebevraždila akorát ona to nezvládla a přežila. Tak jim tam ´´všem,, začne z toho hrabat a něco se tam stane (nechci výrazně spoilerovat i když je to tu už vykecané). Konec nedává smysl není zde nic vysvětlené (jak například ovládaly ten obraz? To s těma novinama to samý to si jako vyrobily samy vlastní noviny s nekrologem ? to nemluvím o tom proč ji jako učil střílet, když tam měly jídlo a měl se vrátit brzo? ). Jinak tomu říkám jako pomsta jak svině zastřelit člověka co za nic nemohl akorát jí chtěl pomoct místo někoho kdo za vše mohl Charles Bronson by se od tebe měl učit. Hvězdy dole za zabíjení zvířat od určité doby to nemám rád 40 procent více nejdu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opět se vyplnilo pravidlo, když si myslíte, že to může být dobrý film a vidíte na Čsfd vysoké hodnocení, vždycky je to píčovina. Zima, chata na samotě, milenka, co bývala pacientkou...to přece musí být dobrý horror! Hovno! Blbé a hlavně nudné psychologické drama, které s hororem nemá nic společného. 💩💩💩💩 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě strašně iritovalo, kolik otázek ten film ponechává nezodpovězených - teprve čtvrt hodinu před koncem nastává konečně zvrat, který většinu předchozího děje vysvětluje, ale stejně jsem třeba moc nepochopil, proč matka dětí udělala to co udělala nebo jaký význam tam měla ta sekta, a měl jsem i extrémní problém uvěřit, že by otec nechal děti a milenku na takovém místě samotné, to je prostě blbost (kdyby se tam cokoli stalo, tak neměly šanci si zajistit rychlou pomoc). Celkově mi to moc nesedlo, podobně jako starší film od stejných tvůrců Dobrou, mámo, který má vlastně s Chatou dost společného, mě teď tak napadá. Btw. všechny záběry interiéru chaty mi přišly zoufale nestrašidelné, dá-li se to tak říct. Prostě chata, no (navíc dost komfortně zařízená - to taková Vlčí bouda, to byla jiná!). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sile pôsobenia náboženskej sekty sa môžete vysmievať. Môžete sa z nej liečiť. Môžete sektu zosmiešňovať. Môžete ňou aj strašiť a dovádzať iných do zúfalstva. No ak ide naozaj do tuhého a sekta má/ mala včele mimoriadne nadaného psychopata (spravidla so silnými schopnosťami ovládať vôľu a konanie iných) tak máte popiči. Hoci ste psychiater. No a zhruba o tomto je Chata. Dobre vystavaná, s pevnými základmi v odľahlej horskej prírode, nespoliehajúca na lacné ľakačky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na takú chatu by som nešiel. Všade zima, žiadne soby a ešte aj ten blbý ľad sa pod vami prelomí. Ale inak riadne psycho. Miestami príliš ukričané hlavnou herečkou, ale naozaj len zriedkavo, väčšinou tie delirické časti vychádzajú veľmi dobre. Takto si predstavujem horory nového typu. Väčší rozpočet, pár vylepšení (napríklad záver, ktorý by nejako prekvapil či šokoval) a bol by z toho kinotrhák. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • S výnimkou Grace (Riley Keough), ktorej meno v sebe nesie náboženskú symboliku (grace znamená milosť), mená zvyšných postáv sú totožné alebo veľmi podobné skutočným menám svojich predstaviteľov. Richarda si zahral  Richard Armitage,  Aiden hrá Jaeden Martell a Miu pre zmenu Lia McHugh. (beso74)
  • Vedoucí kultu Aaron Marshall (Danny Keough), otec Grace Marshall, je skutečný otec herečky Riley Keough, Danny Keough. (Lajty)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Reklama

Reklama