Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Zajímavosti (217)

  • Trailer na 3. sérii je na americké verzi Disney+ jiný, než ve zbytku světa. V americké verzi je jeden záběr navíc. Jedná se o záběr na imperiální křižník třídy Class 1, což odpovídá nasazení v období Nové Naděje (1977) – 0 BBY. Problém je ten, že v roce 3 ABY byl nahrazen Class 2 (Impérium Vrací úder, 1980). Nedává tedy smysl, aby zastaralý Class 1 byl ještě v nerozebraném stavu, když Mandalorian se odehrává 9-10 ABY. Je ale také možné, že scéna odkazuje na flashback z minulosti. (Veskoslav)
  • V průběhu streamování druhé série vyjádřila herečka Gina Carano (Cara Dune) na Twitteru své sympatie prezidentu Donaldu Trumpovi. Ve svém příspěvku dala jasně najevo, že věří ve volební podvody, kterými se po porážce Trumpův tým neustále oháněl, aniž by existovaly jakékoliv důkazy. „Musíme volební proces pořádně pročistit, abychom se následně nemuseli cítit tak, jak se cítíme dnes. Je třeba ustanovit zákony, které nás ochranní před volebními podvody. Vyšetřit každý stát. Nahrávat sčítání hlasů. Vypustit podvodné hlasy. Vyžadovat identifikaci. Ať volební podvody letos skončí. Spravte systém.“  Kvůli tomu prohlášení se fanoušci rozdělili na dvě strany. Jedna požadovala okamžitý hereččin vyhazov ze seriálu a nabídnutí její role někomu jinému. Druhá ale silně stála za herečkou, přičemž kritiky považovala za hysteriky, které chtějí cenzurovat vše, co se jim byť jen trochu nelíbí. (CrypzzXD)
  • Dle mandalorianského kodexu cti mají stoupenci této víry přikázáno nosit a nesundavat helmu. Pedro Pascal, představitel hlavní postavy, je znám i pro své účinkování coby Oberyn Martell z Hry o trůny (od r. 2011), který i přes doporučování vzít si helmu odmítl, což se mu stalo osudným. (ArsenalEagle)
  • Závěrečná znělka seriálu připomíná svým rytmem cval koně, na počest klasickým westernům, kterými je Mandalorian inspirován. (Jirkush)
  • V seriálu se objeví droid, kterého si někteří fanoušci lehce spletou s nechvalně známým IG-88. Sice se původně uvažovalo nad IG-88, ale nakonec z toho sešlo. Režisér Dave Filoni dal raději přednost novému droidu IG-11, naprogramovanému následovat protokol gildy námezdních lovců. (-Victor-)
  • Když Mando (Pedro Pascal) jde, je slyšet cinkání ostruh. Je to odkaz na westernové filmy, kterými je také seriál inspirován. (Madmen)
  • První Star Wars projekt, jehož kulisy byly kompletně postavené ve studiích v Los Angeles. Dříve se natáčelo například v americkém státě Georgia, Tunisku nebo anglickém Londýně. (Kinofil)
  • V seriálu hraje velkou úlohu vzácný prvek – Beskar. Tento vzácný kov je vyjímečně ohnivzdorný a snese i požkození od světelných mečů. Je výhradně spojen s Mandaloriany a mužeme jej znát z animovaných seriálů Star Wars: Klonové války (od r. 2008), Star Wars: Povstalci (od r. 2014) anebo také z filmu Solo: Star Wars Story (2018). (3T)
  • Je to již podruhé, co je ve Star Wars světe zmínka o potřebě použití toalety. První zmínka byla v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014), kde Wedge Antilles potřeboval použít „osvěžovač“. (LaserJet)
  • Při původním vydání seriál vůbec nebyl v České Republice (legálně) dostupný, protože služba Disney+, která jej vydávala exkluzivně, v té době také nebyla v ČR vůbec dostupná. (vojtaruzek)
  • Natáčení začalo v říjnu 2018. Natáčelo se v Los Angeles a v Kalifornii (USA). (Dispenz)
  • Samostatný solo film Boba Fetta byl zrušen ve prospěch seriálu Mandalorian. (Dispenz)
  • Výkonný producent seriálu, Jon Favreau, začal práci na 2. sérii ještě před premiérou 1. série. (3T)
  • Jedna epizoda (1. série) v průměru vyšla na 15 milionů amerických dolarů. (3T)
  • Jon Favreau na mimozemšťany v seriálu použil stejnou technologii zachycení pohybu (motion-capture), kterou použil při práci na fauně v Kniha džunglí (2016). (3T)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama