Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho tak trochu novodobý Butterfly efect, ale těch časovejch rovin tam zas tolik nebylo. Takže se to podobalo spíš frekvenci, ale místo naloženýho scifi to bylo spíš krimi drama. Víc jak polovinu filmu to byl slušnej guláš, až posledních 20 min. začalo odpovídat na otázky, ale vzhledem k tomu že to mělo 2 hod., to bylo chvílema moc natahovaný. Já takový nadšení tady nesdílím. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tenhle španělskej rejža je masakrální... Viděl sem 3 filmy a všechny tři absolutní špička. Hlavně má teda vymazlený scénáře, který sou fakt jedni z nejlepších, co sem snad kdy viděl. Hlavně pořádně napínavý, pořádně originální a pořádně promakaný. Je mazec, že si rejža sám scénáře píše, takže to je tuplovanej frajer. Tohle má kousíček k Frekcenci, kde je to tak trošku tématicky podobný. Akorát tady se do minulosti/budoucnosti cestuje jen jednou. Je tady vražda, záhada až do posledního dechu. Já se musím přiznat, že sem toho detektiva odhalil celkem brzo, ale to je tím, že sem prostě dobrej :o)). Parádní kousek od parádního tvůrce... ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

To je pořád coby kdyby - jakou lavinu v budoucnosti způsobí jedno zrníčko minulosti? No ještěže tohle nemusím řešit, taky bych se rval za to, abych získal zpátky své rozmnožené geny, nemuseje měnit rodokmen - a to i kdyby byla nutnost dát přednost vocasovi z banky s blbým "humorem" před sympaťáckým příslušníkem 1. oddělení. Plot-twist jsem ale zase neodhadl oproti mnoha zdejším komentérům - buď málo čtu fantasy o časoprostoru, nebo komentéři kecají :-) Dejte příště Belén lepší paruku a pár minut navíc! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po režisérových filmech Tělo a Contratiempo jsem už měl jistá, poměrně vysoká očekávání. A Oriol Paulo mě zase nezklamal, ačkoliv v tomto případě jde o trochu nevyrovnanou podívanou a oba výše zmíněné snímky jsou přece jen kvalitnější a hlavně propracovanější. Režisér byl tentokrát ještě ambicióznější a pustil se do látky, na které by se mnoho jiných tvůrců dost možná zcela odvařilo. A pravdou je, že není úplně jednoduché přijmout všechny zákonitosti onoho „sci-fi“ světa (největší problém jsem měl s „rozpomínacími doteky“). Pokud už však přistoupíte na pravidla hry, můžete se slušně pobavit jako já. Protože co do atmosféry, napětí a emocí jsem byl moc spokojený. Horší to ovšem bylo s motivacemi určitých postav a především pak chováním některých z nich (tím spíš, že není tak obtížné uhádnout totožnost „oné“ osoby). Když si pak v duchu začnete přehrávat jisté momentky, nedává vám konání některých zúčastněných tak úplně smysl, což je trochu škoda. Na slabší 4* to ale ještě stačit bude a já se těším na další tvůrcův počin. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Spanielska filmova tvorba je z roka na rok lepsia a lepsia,potvrdzuje to aj tymto vyborne natocenym mysterioznym thrillerom,ktory ma hlavu aj patu a krasne do seba zapada,k tomu vsetkemu skvely namet i spracovanie,fajn herci a Adriana Ugarte by stala za hriech,jednoducho povedane je to inteligentny film,cestovanie v case je super,to sa mi lubi...:-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Vera (Adriana Ugarte) najde v kapse kalhot svého manžela sirky s nápisem Arabesco. Stejný název má restaurace ve filmu Tělo (2012), který také režíroval Oriol Paulo. (fisus)

Reklama

Reklama