Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Wau tak ja budem asi prísny. Narozdiel od iných recenzentov som mal zrejme výhodu, že som sa s daným námetom stretol prvý krát. Telefon je remeselne výborne zvládnutý film, s na moje prekvapenie prvotriednymi vizuálnymi efektmi, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v Hollywoode. Čo však začína ako zaujímavá žánrovka sa postupne zamotáva do sebou samým nastavených nezmyselných pravidiel časového paradoxu. (Hlavná postava síce pociťuje fyzikálne zmeny simultánne s časom v minulosti, ale nemení sa jej vedomie. Tak isto nefunguje napríklad odkaz na podlahe a množstvo ďalších vecí) Možno je to chorobou zvanou Dark z nemeckej produkcie, ale podobne nelogicky spracované časopriestorové paradoxy ma vážne otravujú. Otravujú až tak, že sa nedajú ignorovať a ťahajú film do priemeru. No a potom príde na záver. Ten sa zrazu z ničoho nič (na začiatku bola zmienka problematického vzťahu matky s dcérou, ktorému sa však tvorcovia takmer nevenujú a keď už, tak maximálne povrchne) strhne do melodrámy a jeho myšlienka sa stráca v nedohľadne. Ale fajn. Povedzme že keby film skončil tu tak by sa jednalo k žánrovku s vydarenými efektami, peknou kompozíciu záberov, zaujímavými lokaciami a šarmom Ázijskej kinematografie. Bohužiaľ. SPOILER: Tvorcovia vytiahnú úplne zbytočný, trápny a nefunkčný zvrat ala Haneke, ktorý aj tú chabo spracovanú myšlienku zruinuje a otriasajúcu sa logiku časopriestorového paradoxu sfúkne ako domček z kariet. Nehovoriac o tom, že cliffhangre patria do seriálov. Škoda. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Než začaly titulky, mírně opovržlivě jsem pozvednula obočí nad závěrem, v němž by patos ohromil i Spielberga. Po předchozím velmi sympatickém thrilleru to bolelo jako rána na solar. Ale naštěstí jsem dostatečně líná, abych film vypnula před závěrečnými titulky, takže jsem se dočkala mnohem povedenější verze závěru. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Časohrátky, vyšinutá šikmoočka, stupňující napětí, solidní atmosféra, trocha krve(ikdyž bych to bral samozřejmě krvavější). I tak spokojenost. Pěkné 4hvězdy. O filmu jsem samozřejmě věděl ale v té záplavě filmů jsem ho prostě tak nějak zazdil. Za doporučení a tím pádem i znovu připomenutí vděčím uživateli stan67. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

V první polovině si ke mě film teprve hledal cestu, aby mě v té druhé odpálil. Moc nevyhledávám Asijskou kinematografii, ale po tom co hodil velké doporučení EvilPhoEniX ve skupině na FB, musel jsem si to pustit. A jsem za to opravdu rád. Film má skvělou technickou stránku, zajímavý děj, který má hlavu a patu. Dle mého to do sebe vše skvěle zapadlo. Herecké výkony velice dobré, především musím vypíchnout Jeon Jong-seo, která je přímo ďábelská, ta si ukradla celý film pro sebe. Posledních 15 minut jsem s napětím očekával jak to celé dopadne a řeknu vám, ke konci mi dokonce ukápla slza, jen aby mi v poslední scéně spadla huba na zem. Ve finále velice silný nadprůměr, který hodně doporučuji. Palec nahoru. 7,5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že bude dej, vzhľadom na prvok časovej slučky, ďaleko komplikovanejší. Lenže ono je to podané pomerne jednoduchým spôsobom, pričom samotnú story pochopia aj tí, čo majú v mnohých prípadoch dojem, že im uniká podstata či dejova linka. “Telefón” je taká, nie príliš náročná záležitosť, no stále dostatočne pútavá, tajomná, či mystická zároveň, ktorá si jedonoducho zaslúži pozornosť diváka. Ľahký nadpriemer .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama