Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (450)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem spíše odpůrce všech těch Marvelovských superhrdinů, oblečených do latexových oblečků a směšných brnění a dávám od nich ruce pryč. Jako dítě jsem měl rád všechny ty animované Spidermany, Supermany, Batmany a jim podobné, ale ve filmové podobě, to je pro mne jedno velké utrpení a snad žádný film jsem nedokoukal do konce. Proto jsem i k tomuto hororovému kousku od Sony Pictures přistupoval s dost velkou skepsí a ve finále se mé obavy ukázaly jako naprosto opodstatněné. Ani se moc nedivím, že se Morbius u diváků moc velké podpory a nadšení nedočkal.    Příběh samotný bych ještě dokázal překousnout, ale to celkové zpracování – jo to byla zase bída. Některé efekty pěkné, ale našla se tu i celá řada těch směšných a ani samotná atmosféra mě prostě nedokázala přikovat do křesla, abych seděl jen s otevřenou pusou. Nejčastěji je tento film porovnáván s Bladem a já musím říct, že v jejich vzájemné konfrontaci by Morbius prohrál na plné čáře a to na všech frontách. A nějak výrazněji tou nepomohlo ani časté zpomalování času.    Jared Leto vypadal spíš jak přiteplený EMO upír, hlavní záporák Matt Smith se na scéně objeví až dost pozdě a taky se zrovna moc nepředvedl. A jediná kráska ve filmu Adria Arjona své ženské zbraně taky neukázala, takže i po této stránce přichází jisté zklamání. Navíc byla na obrazovce žalostně málo. Takže bohužel, ale já prostě spokojený nebyl a tudíž to nevidím ani na průměrné ohodnocení. Pozitiv bych tu našel jen málo, zápory jasně zvítězili na plné čáře. 40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Morbius ve výsledku není až tak špatný, jak všichni původně avizovali, ale současně není rozhodně tak dobrý, jak jsme doufali. V rámci marvelu pak jde jednoznačně o jeden z horších kousků a vlastně s ním má pramálo společného (viz dále), ale v rámci samostatného filmu jde o stravitelný akčňák, který příliš neoslní, ale ani nenudí. Problémem je, že Morbius ničím moc nevyčnívá, a tak půjde pravděpodobně o zapoměníhodnou záležitost, a to z hned několika důvodů. Herecky jde o průměr, masky upírů neoslní, příběh je šablonovitě klišovitý, humor zde úplně chybí (narozdíl od jiných žánrovek…), není zde propojení s jinými postavami, akce není nijak převratná a CGI je ve filmu znásilňováno víc než ministranti v kostele - zpočátku mi to nevadilo, ale postupem času jej přibývalo čím dál víc, až se finále proměnilo v obrovský digibordel. Slow-motion scén se divák po chvíli přesytí a začnou jej taky štvát, záporák je nudný, nevýrazný a bez vykreslené motivace… Jednoduše strašně povrchní záležitost, u které jsem se nenudil, ale kino návštěvu bych nedoporučil. Na poměry superhero movies obrovský přešlap vedle, ale post-credit se mi líbil, a to fakt že dost, tak uvidíme, co zajímavého nám Morbius do budoucna ještě přinese. Každopádně je film dalším důkazem, že Marvel brand není sám o sobě zárukou kvality, ale jde o osobu sedící v režisérském křesle. Původně jsem byl přikloněn k trojce, ale díky zpackanému finále a myšlence, jak dobrý by tenhle antihrdina mohl potenciálně být, zůstanu jen u dvojky… ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím, že Morbius v kinech propadl i na podruhé, neboť kdo by to chtěl celé podstoupit znovu? Všechny čest americkým vtipálkům, neboť Internet opět nezklamal a pobavil dokonce více, nežli film samotný. Zpět k hodnocení: Celkově dílo hodně připomíná atmosférou Venoma, bohužel se však nechává inspirovat pouze nepodstatnostmi. Velký potenciál byl zakořeněn v netradičně, nicméně skvěle vypadajících bojových scénách. Nakonec však s tím související pokus o grandiózní závěr vytvoří na plátně spíše chaotickou patlanici a člověku nezbývá, nežli pouze odhadovat co se právě odehrává. Možná by tvůrcům neškodilo si pro příště přesně určit žánr, se kterým se bude pracovat a hlavně zvolit zajímavější zápletku. Nejenže to působí tak trochu křečovitě, ale hlavně byla upírská tématika postavena na přihlouplé premise a dílo není funkční ani jako horor, ani super hrdinský film. Není to sice ani zdaleka tak slabé, jak jsem se vzhledem k hodnocením obával, ale přesto je celkové znění prázdné a zapomenutelné. Jared Leto se však své role chopil docela dobře, tak snad pro něj příště bude psát scénář někdo svéprávný. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa verí, že tu scenár písali ľudské bytosti (dokonca dve), pretože presne takto si predstavujem fungovanie nejakého základného programu pre vytvorenie komiksového príbehu v základnom móde. Spočiatku to nevyzerá vôbec zle, problémy prichádzajú vtedy, keď zisťujeme, že tu nie je žiaden poriadny konflikt, niet čo zachraňovať, o čo/koho bojovať. Ono sa to ale tvári, že to tak je. Kto nájde vo filme aspoň jeden originálny prvok, tak by mohol vyskúšať vytvoriť aj perpetuum mobile, nebolo by to o nič ťažšie. Leta hejtovať netreba, myslím, že je omnoho menej otravný ako Morbius, než Joker. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

A tohle je přesně další důvod, proč mám pocit, že kvantita překonala kvalitu. Morbius je důvod proč mám pocit, že komiksovky už svoji nejlepší zlatou éru prožili a my už budeme dostávat podobné patlaniny, které stále budou mít dvoje potitulkové scény a lákat na další a další prolnutí. Marvel i DC má obecně problém vykreslit Antihrdiny, tak jak jsou v komiksech. Aby byli zajímavý, krutí a zároveň zbudily sympatie a zájem. Koho proboha napadlo PG13? Film o vampírech bez krve. To se mi snad zdá. Když pominu příběh, který vcelku zabaví, tak jeho vyústění je naprosto pitomé a hloupé. Vývoj postavy zničehonic a bez udaní důvodů hodí zpátečku. Respektive se snaží o něco, aby na to vlastně v další scéně zapomněl. Stupidita charakterů tady nebere konce, finální fight skoční dřív než začne a konec je těžký facepalm. Morbius ne. Fakt ne. A pak mi u titulků jen docvaklo kolikrát se už filmy pokoušeli o Sinister Six... On to točil Espinosa? A jsme doma. On prostě neumí točit. Ani dialogy, ani vývoj postav a smysluplné zakončení. (29 %) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně v metru je v pozadí vidět několik reklam/plakátů se jmény „Thomas & Kane“. Jde o poklonu Royovi Thomasovi a Gilu Kaneovi, kteří byli tvůrci Morbia. (LUKICKK)
  • Jedná se o třetí film v pořadí, který patří do Sony’s Spider-Man Universe. (jajo161)
  • Natáčení filmu trvalo 12 týdnů. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama