Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (450)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Reakce automaticky naladěné do podoby přehnaného hejtu, kdy se jeden uživatel přes druhého předhání, kdo film důvtipněji setře. Je to nutné? Morbius je sice celkem tuctový a příběhově velmi jednoduchý origin, ale rozhodně ani zdaleka ne tak špatný, jak napovídá hodnocení. Jared Leto je úplně v pohodě, jeho proměny zábavné a temný vizuál je od běžných MCU barviček příjemně svěží. Souboje mi trochu připomínaly ty ze třetího InFamous, hudba zase nolanovského Batmana. Nic moc nového do žánru film nepřináší, ostatně to už dneska málokterá marvelovka, ale bavilo mě to. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

I am Manbat! Jared Leto v podivné variaci na tuctového spidermanovského padoucha & neznámého batmanovskeho padoucha vyloženě tápe. Nesmyslná rozhodnutí, nejasné motivace i pochybná pravidla fungování celého toho nově budovaného vesmíru jsou k pláči. Blboučký scénář navíc zabíjí i potenciálně zajímavé příběhové linie a slušně nastřelený vztah hrdina a zaporák je zničen téměř diletantsky. Očividně brutálně prostříhaný závěr s Keatonem naznačuje, že je Morbius pro náctileté a moc nepřemýšlející konzumenty. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Původně jsem teda vůbec neměl v plánu vidět tenhle novej přírůstek do Sonyverse, ale ty první zahraniční recenze ten film tak rozcupovali, že jsem se musel o jeho sračkoidní kvalitě přesvědčit osobně. A po dokoukání mi ten film nepřišel až tak špatnej… jako jasně, není to nic světobornýho, ale úplnej průser to taky není. No jenže, pak jsem si dal od „snímku“ maličko odstup a po zapojení mozkových závitů se problémy filmu začali šířit stejně rychle jako statistiky nakaženejch COVIDEM. Ale než přejdeme k těm negativním aspektům, podíváme se na pozitiva. Těch je totiž míň. Design Morbia vypadá fakt parádně, přesně jako vystřiženej z komiksů. Ta jeho echolokace a ostatní schopnosti taky vypadaly, aspoň z vizuálního hlediska zajímavě. No a tim pozitiva filmu asi končí. Takže přeskočíme k tomu hlavnímu. Tohle je kurevsky průměrnej film, kterej už prostě neodpovídá dnešním komiksovým standartům. Film je katastroficky sestříhanej (což studio svádělo na COVID a jiný pořadí vydanejch filmů) a svým způsobem připomíná komiksový filmy z 80. let , kdy kravaťáci sami nevěřili v úspěch filmů, který mají základ v knížkách pro děti. Další problém je ve scénáři, kterej by dokázal s přehledem napsat student základní školy za dva dny. Hlavní hrdina získá nějaký schopnosti, učí se s nima zacházet, stejný schopnosti získá i jeho nejlepší jedinej přítel, kterej se po malý rozepři stanej jeho hlavním záporákem filmu… no a nesmí chybět i potencionální love interest. Fim je bohužel předvídatelnej a žádný zvraty vás nečekaj. No tak v čem jinym by mohl film vyniknout? Je to biják s upírama, tak co třeba v tom hororovym aspektu? Film je R-ko, tak co trocha tý krve a děsivý atmosféry? No jo vlastně, ono to je PG-13, aby se sypaly peníze za široký dětský publikum. To by ten film, ale musel i něčim zaujmout, že jo? No dobře, tak aspoň mladiství budou mít něco z toho propojenýho Spider-Manovskýho univerza, na který tak hodně odkazovaly všechny trailery, Jo, tak i to bylo z filmu vystřižený?! Takže chápu správně, že tenhle slepenec neexceluje v jedinym aspektu dnešní komiksový konkurence? No do pr…kený ohrady. Vedlejší postavy jako Moriarty detektivní duo nestojí taky vůbec za zmínku a ani nechtějte abych začínal s nelogickejma post-credit scénama. Jejich nelogický propojení s pravidlama stanovenejma ve Spider-Man: No Way Home mi úplně vypaluje díru do mozku a absolutně nechápu, kdo mohl tenhle výslednej paskvil schválit a poslat do světovejch kin. Teď už jenom budu doufat, že film Morbius viděli i tvůrci Kravena a využijou ho jako důkladný příklad toho, jak netočit  komiksovej sólo film se Spider-Manovskym záporákem v hlavní roli. Tomuhle filmu byste se měli vyhnout obloukem a když už ho nějakym omylem vystavíte svým očím (s dostatečnou dávkou omamných látek), tak jedině proto, aby jste zpětně docenili kvalitu Raimiho Spider-Mana 3, kterej v porovnání s tímhle vypadá jako Občan Kane komiksovejch filmů. HODNOCENÍ – 3/10. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Studio Sony po druhém Venomovi dál pokračuje v ohledávání dvacet let starých slepých uliček kinematografie a sází jen na to, že výslednému produktu může dát nálepku populárního Marvelu. Když si však od Morbia tuto nálepku odmyslíte, zbude vám z něj jen ekvivalent všech těch laciných direct-to-video upírských braků se špatnými herci a ještě horšími efekty, které kolem roku 2000 po úspěchu Bladea zaplavily trh s levnými DVDčky a na které jen málokdo byl zvědavý tenkrát a rozhodně nikdo není zvědavý dnes. Ve svých lepších momentech je Morbius jen fádním, mnohokrát viděným komiksovým originem naplňujícím jen to nejjednodušší myslitelné dějové schéma. Ve svých nejhorších momentech je to totální cringefest se speciálními efekty a digitálními maskami připomínajícími pixelový holokaust. Uwe Boll by zatleskal. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Celé to působí tak nějak amatérsky, jako produkt zaměřený čistě na produkci co největšího množství chechtáků. Což se nepovedlo. Takže nám zbyla jen výplachovka bez jakékoliv invence a elánu. Výstřel do prázdna. Bohužel to není ani tak špatné, že je to dobré. Ze všeho nejvíc je patrné, že Sony bez přísného dohledu Marvelu nedá ani ránu. Mimochodem, tak odfláknutého záporáka bez jakékoliv motivace jsem dlouho neviděl. Stejně jako film bez děje. Škoda, že nebyl propagován jako komedie, protože já jsem se občas hodně nasmál, zvláště ke konci. It's Morbin time! Nejen, že film naprosto propadl v kinech, ale když se stal terčem posměchu na internetu, Sony ho poslalo do kin znovu! a zcela předvídatelně nikdo nepřišel. Double fail. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)
  • Natáčení filmu trvalo 12 týdnů. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama