Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 6

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (450)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

A tohle je přesně další důvod, proč mám pocit, že kvantita překonala kvalitu. Morbius je důvod proč mám pocit, že komiksovky už svoji nejlepší zlatou éru prožili a my už budeme dostávat podobné patlaniny, které stále budou mít dvoje potitulkové scény a lákat na další a další prolnutí. Marvel i DC má obecně problém vykreslit Antihrdiny, tak jak jsou v komiksech. Aby byli zajímavý, krutí a zároveň zbudily sympatie a zájem. Koho proboha napadlo PG13? Film o vampírech bez krve. To se mi snad zdá. Když pominu příběh, který vcelku zabaví, tak jeho vyústění je naprosto pitomé a hloupé. Vývoj postavy zničehonic a bez udaní důvodů hodí zpátečku. Respektive se snaží o něco, aby na to vlastně v další scéně zapomněl. Stupidita charakterů tady nebere konce, finální fight skoční dřív než začne a konec je těžký facepalm. Morbius ne. Fakt ne. A pak mi u titulků jen docvaklo kolikrát se už filmy pokoušeli o Sinister Six... On to točil Espinosa? A jsme doma. On prostě neumí točit. Ani dialogy, ani vývoj postav a smysluplné zakončení. (29 %) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

I am Manbat! Jared Leto v podivné variaci na tuctového spidermanovského padoucha & neznámého batmanovskeho padoucha vyloženě tápe. Nesmyslná rozhodnutí, nejasné motivace i pochybná pravidla fungování celého toho nově budovaného vesmíru jsou k pláči. Blboučký scénář navíc zabíjí i potenciálně zajímavé příběhové linie a slušně nastřelený vztah hrdina a zaporák je zničen téměř diletantsky. Očividně brutálně prostříhaný závěr s Keatonem naznačuje, že je Morbius pro náctileté a moc nepřemýšlející konzumenty. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný komix. Snaží sa hať hlavne na dramatickú notu, ale pritom je to tak strašne skratkovité, že dramatická stránka skoro vôbec nefunguje. Len v niektorých scénach trochu funguje vzťah ústrednej dvojice, ale to len vďaka nadpriemernému výkonu Matta Smitha. Leto prekvapivo ale úplne zlyháva a v žiadnom ohľade s ním nedrží krok. Akcie tu veľa nie je a je to len digibordel. Ale tentoraz do určitej miery originálny. Bohužiaľ sa mi tie divné akčné scény vôbec nepáčili. Proste to pôsobilo hnusne. Takže celkovo to je skoro až fascinujúci nepodarok. P.S: Dúfam, že čierneho Gibsona, mimo rýchej a zbesilej série, už nikdy nikde neuvidím. Je to totálne drevo. 3/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Testovací projekce mají svůj smysl. Zrušení Batgirl zachránilo mnoho lidských životů a je velkým překvapením, že se stejně nenaložilo i s dalším bizarním počinem, který pro změnu vypadl z továrny Marvel. Přesunutí do trezoru se bohužel nezdařilo, protože údajně většina diváků odcházela ze sálu s nosem od koblihy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podstatou patří Morbius k těm zajímavějším marveláckým postavám a zpracování je takovým trochu lepším průměrem. Plusem je jednoznačně temnější nádech, špatné to není ani herecky přičemž Leto se tu částečně ospravedlnil za zpackaného Jokera a celkově jsem měl z filmu  pocit, že celkem slušně šlape. Mínusem je trochu unylá akce doprovázená jedním z nejprotivnějších CGI efektů a jednoznačně tu chybí gore. Já chápu marveláckou snahu o co nejširší přístupnost, ale bezkrevný film o upírech je prostě a jednoduše faux pass. A tady to platí dvojnásob. Každopádně nic jsem nečekal, takže jsem nakonec celkem spokojen. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně v metru je v pozadí vidět několik reklam/plakátů se jmény „Thomas & Kane“. Jde o poklonu Royovi Thomasovi a Gilu Kaneovi, kteří byli tvůrci Morbia. (LUKICKK)
  • Na začátku filmu říká mladý Michael (Charlie Shotwell) mladému Milovi (Joseph Esson), že jsou jako původní Sparťané. Jde o narážku na herní sérii „Halo“. V pozdějiší scéně testuje dospělý Michael Morbius (Jared Leto) upíří sérum na myši, kterou nazývá „Pokusný objekt 117“. Jde opět o narážku na herní sérii „Halo“, jejíž protagonista je Master Chief John 117. (spacemaster)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno