Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, mám slabost pro Pokémony, je to taková moje dětská a pubertální láska, protože jsem žral seriál a hlavně i hru, což mě nepustilo ani do současnosti. Jsem prostě sběratel a rád sbírám. Film je rozhodně hlavně pro ty, co mají povědomí o seriálu, protože zde není nijak velké seznamování s postavami, ty musíte znát. Je to vlastně takový bonus fanouškům. Mám pro tyhle filmy prostě slabost a tenhle má aspoň příběh, má emoce, a tak se dá celkem snadnou kousnout. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak musím napsat, že tato hodinová epizoda, nebo říkejme tomu raději film, když to má v oficiálním názvu, dopadl oproti kratším epizodkám překvapivě ještě hůře, než jsem původně předpokládal. Jak jsem už psal v komentáři k seriálu, tak ta samolepková mánie mě ještě stihla zastihnout, takže jsem v menším věku tehda povinně sedával k obrazovkám a tento primitivní animák pravidelně sledoval. Bohužel film šel trochu jinou cestičkou a do hlavní role vměstnal naklonovaného Pokémona Mewtwo místo ustřední trojky známé ze seriálu, která hrála v tomto případě spíše vedlejší křoví. Pokémoni jsou ale především o velkých napínavých bitvách a ty tady prostě chyběly úplně. Každé zvířatko se spokojilo s jedním útokem a bylo po zápasu. Takže nezájimavý scénař, nudné bitvy a prakticky i bez nějakého pokusu o vtip. Hvězdičku však dám alespoň už jen ze soucitu a ten šťastný konec. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Po dvou překvapivě pozitivních zkušenostech s pokémoními filmy (tohle a hlavně Detektiv Pikachu) jsem konečně našel odvahu podívat se na aspoň jeden z celé té téměř nekonečné série, protože i když mi seriál nesedl ani jako děcku, kdoví, třeba by mi to teď sedlo. Přesvědčil jsem se sice že ne, ale zároveň si myslím, že si to tolik odpadních hodnocení fakt nezaslouží. Vlastně od Pokémonů dostanete co chcete - je tam Ash, je tam Pikachu, jsou tam nějací ti Ashovi kamarádi, které si jménem nikdy nezapamatuji, jsou tam Rakeťáci, je tam hromada soubojů pokémonů. Mě osobně všechny ty souboje většinou nudily, příběh taky nebyl žádná sláva a mohlo z něj vypadnout víc, do toho všeho Mewtwo filozofuje (!!, ale teoreticky to nejsou úplně špatné myšlenky) a každá podstatná událost je minimálně pětkrát zopakována, kdybychom to náhodou ani na třetí pokus nepobrali. Mimo ty souboje mi to ale celkem rychle uteklo a třeba samotný úvod se mi líbil docela dost, navíc tu zazní tak dvě vtipné hlášky, které to taky o něco oživí. Kouzlo těch mých dvou pozitivních zkušeností byly ale v tom, že to jsou vyloženě příjemné pohádky a na víc si to hrát ani nechce, možná jen krapet specifickou atmosférou, ale jinak ničím. Tohle je taky pohádka, ale hlavně v duchu toho seriálu a to už není nic moc pro mě. 2* ()

Bieseger 

všechny recenze uživatele

Po 13 letech jsem se rozhodl že si zase připomenu dobu kdy jsem miloval kreslené pohádky a různé příšerky a rozhodl jsem se podívat na první Pokémon film. Je to skutečně dlouhá doba kdy jsem naposledy ráno hltal příběhy Ashe a jeho roztomiloučkých příšerek a tudíž můžu říct že jako nezaujatý divák jsem si po těch letech film naprosto užíval. Kouzelná animace + perfektní akční scény a jemný humor tomuto filmu nelze vytknout. Proč má tento film hodnocení pod 40% jde mimo mé chápání a nestydím se přiznat že já si film užíval. ()

Elyv 

všechny recenze uživatele

Přestože většina ostatních uživatelů hodnotí film z pohledu dospělého, já si myslím, že je nutné si uvědomit, že se jedná o film pro děti. Jako dítě jsem tento film viděla několikrát a pokaždé mě v nejvypjatějších scénách dohnal k slzám. I příběh se mi zdál velmi poučný. Proto nemůžu jinak než - 4 hvězdy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno